Business Controller Norden till Lowell

Business Controller Norden till Lowell

Är du en driven Business Controller som triggas av utveckling? Missa inte tillfället att söka rollen som Business Controller Nordic på Lowell - ett av Europas största kreditföretag!

Om rollen
I Lowell fattas de flesta affärsbeslut på regional nivå och i denna roll kommer du att vara en viktig bidragsgivare för region Norden. I rollen som Business Controller Nordic ingår bland annat följande arbetsuppgifter:
  • Ansvar för kvalitetssäkring och analys av finansiellt resultat för de nordiska enheterna samt rapportering av detta till koncernfunktionen i UK
  • Upprätta månadsrapporter och analyser, bl.a. uppföljning av personalkostnader och FTE
  • Koordinera budget- och prognosprocesserna
  • Kontinuerligt utveckla och implementera rutiner och processer för den ekonomiska uppföljningen
  • Delaktig i arbetet med att utforma uppföljning av resultat och nyckeltal via Power BI
  • Ad-hoc analyser och projekt
Du kommer att ingå i ett controllerteam om 13 personer och rapportera till Head of Business Control. Lowell har kontor på Kungsgatan i Stockholm.

Din Profil
Vi söker dig som har flertal års erfarenhet av kvalificerat arbete som Business Controller. Du har en god förståelse och intresse för att arbeta nära affären. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från Credit Management Services och har arbetat i Power BI.

Du trivs i föränderlig miljö och då Lowell är ett växande bolag är du en person som triggas av utveckling. Väsentligt att du är en analytisk person som har ett sinne för affären, ett eget driv och vill påverka och utveckla verksamheten. Inom Lowell är samarbete viktigt, därför är det betydande att du är kommunikativ och har lätt för att skapa goda relationer.

Vårt erbjudande till dig
Lowell kan erbjuda dig en spännande roll i en dynamisk, internationell verksamhet där du får vara med och påverka utformningen av din roll. Etiken är viktig för Lowell och vi letar alltid efter den mest lämpliga, hållbara och rättvisa lösningen för varje kund!

Om Lowell
Lowell Sverige, tidigare Lindorff, är tillsammans med våra systerföretag i Danmark och Finland, samt tidigare Intrum Justitia i Norge, en del av den internationella Lowell-koncernen sedan i mars 2018. I Sverige har Lowell kontor i Stockholm och Göteborg med totalt 250 anställda. Hela Lowell-koncernen har 4 400 anställda varav 850 har hemvist i Norden.

Lowell vilar på en stark värdegrund som är basen i allt vi gör. Denna värdegrund sammanfattas i våra fem värderingar som återspeglas i hur vi utför vår dagliga verksamhet och hur vi fattar beslut för att bidra till en hållbar och långsiktig ekonomi - för såväl företag som för deras kunder. Våra värderingar är Nytänkande, Ambition, Omtanke, Excellens och Ansvar.

Ansök och bli en av oss
I denna rekrytering samarbetar Lowell med Mpya Finance. Skicka in din ansökan så snart som möjligt då vi löpande kallar till intervjuer. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Elin Allskog, elin.allskog@mpya.se eller Anna Lannerhjelm, anna.lannerhjelm@mpya.se. Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 feb 2020 (6 dagar kvar)