Hållbarhetsansvarig

Hållbarhetsansvarig

Hållbarhetsansvarig som brinner för både fastigheter och hållbarhet - Logicenters

Vill du bli en viktig del i Logicenters resa mot att bli Nordens största fastighetsutvecklare inom logistik? Logicenters växer och utökar nu organisationen med en tjänst inom hållbarhet i Stockholm. Söker du en arbetsplats där man har roligt på jobbet, i en organisation som präglas av framåtanda och utveckling? Brinner du för miljöfrågor och delar Logicenters vision om att skapa en bättre byggd miljö sök då den här tjänsten!

Om tjänsten

I rollen som Hållbarhetsansvarig kommer du att vara en del av Logicenters utvecklingsteam i Stockholm och ha ett nära samarbete med våra projektledare och förvaltare på Nordisk nivå och vår miljöchef i Danmark. Du kommer att arbeta med strategier för Logicenters fortsatta hållbarhetsarbete och vara den som driver och implementerar dessa i det dagliga arbetet. Du blir involverad i tidiga skeden men har även stort fokus på den befintliga portföljen av logistikfastigheter i Norden. Ditt ansvar kommer vara att självständigt driva hållbarhetsarbetet för våra Logistikfastigheter för att ta Logicenters till nästa nivå inom hållbarhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I den här rollen kommer du få möjlighet att:
  • Vidareutveckla det systematiska miljöarbetet med frågor kopplade till FN:s globala mål för hållbar utveckling, klimat, energi, påverkan på natur och biologisk mångfald.
  • Utveckla strategier och sätta upp mätbara mål - som gäller för logicenters.
  • Leda, inplementera och följa upp uppsatta mål rörande hållbarhetsfrågor som är kopplade till förvaltning samt utvecklingsprojekt.
  • Utveckla vår interna och externa kommunikation kring miljöfrågor
Kvalifikationer

Vi tror att du som söker har en utbildning inom fastighet exempelvis ekonomi, samhällsbyggnad, eller ingenjör med relevant inriktning mot hållbarhet. Du har några års erfarenhet av brett arbete med hållbarhetsfrågor kopplade till fastigheter och erfarenhet av miljöcertifieringar (miljöbyggnad, Breeam, LEED etc). Meriterande är om du har djupare kunskap kring energifrågor då energiförbrukningen står för en mycket stor del av logistikfastigheters miljöpåverkan. Exempelvis energiutredningar, -kartläggningar, -optimering, solceller.

Vårt koncernspråk är engelska så vi ser att du är mycket bra på det och förstås flytande på svenska.

Personliga egenskaper

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är kommunikativ och har lätt för att uttrycka dig i såväl tal som skrift. Du är ambitiös och har förmågan att driva frågor självständigt, samtidigt som du har lätt att få andra med dig då du gärna delar med dig av dina kunskaper och hittar lösningar som tar er mot gemensamma mål. Som person är du strukturerad, metodisk och noggrann. Din analytiska sida gör att du löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna. Vi tror att du är handlingskraftig, stabil och gillar att driva hållbarhetsarbetet hands-on.

Vi erbjuder

Hos oss får du förutom en utvecklande och rolig roll med ett stort mått av frihet och påverkansmöjlighet, vara en del av ett välrenommerat bolag som brinner för fastigheter och månar om våra medarbetare. Du får en flexibel arbetsplats med mycket eget ansvar och en platt organisation. Hållbarhet är en viktig och naturlig del i vårt arbetssätt. Du får trevliga kollegor och ett trivsamt kontor med centralt läge mitt i city.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Logicenters med Fasticon AB. För att söka tjänsten registrerar du ditt CV och personliga brev på www.fasticonjobb.se. Vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt då vi träffar kandidater löpande, dock senast den 25 mars. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulrika Petré på 0708-123333, ulrika.petre@fasticon.se

Fasticon är den marknadsledande kompetensförsörjaren för fastighetsbranschen och delar av samhällsbyggnadssektorn. Vår djupa branschkunskap gör att vi förstår våra kunders kompetensbehov samtidigt som vi fixar drömjobbet till våra kandidater. Vi jobbar rikstäckande och har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Läs gärna mer på www.fasticon.se och sök lediga jobb på www.fasticonjobb.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 21 apr 2020 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Logicenters är en ledande utvecklare och ägare av moderna logistikanläggningar i Norden med närvaro i Sverige, Danmark, Norge och Finland med över 1,6 miljon kvadratmeter logistikutrymme. Logicenters är specialiserade på modern logistik och alla fastigheter uppfyller de höga krav på kvalitet, effektivitet och flexibilitet som krävs av logistikverksamhet i världsklass. Logicenters bildades av NREP 2015. Mer information: www.logicenters.com