Vi söker en Kategorichef till LloydsApotek

Vi söker en Kategorichef till LloydsApotek

Vill du vara med och ta LloydsApoteks hudvårdssortiment till nästa nivå? Vi söker nu en Kategorichef som vill vara med och utveckla LloydsApoteks hudvårdssortiment både i apotek och online. Du har fingertoppskänsla för nästa trend och stort engagemang för såväl kommersiell hudvård som för apoteksunika produkter.

Arbetsuppgifter
Som kategorichef hos oss har du det övergripande ansvaret för egenvårdssortimentet, både i fysiska apotek och online, och för sortimentsutvecklingen inom dina tilldelade kategorier. Det innebär att du arbetar aktivt med att säkerställa ett attraktivt och kommersiellt sortiment; att du ansvarar för väl genomförda inköp, en balanserad prissättning, planera och följa upp kampanjer. I din roll ingår att etablera goda relationer och ett långsiktigt arbete med våra leverantörer. Du har spaning på trender, värderar vilka produkter som har kommersiell potential och passar in i apotekssortimentet. Du har även ett budgetansvar för dina kategorier.

Du arbetar nära med övriga avdelningar på vårt Servicekontor för att bidra i kampanjplanering, lagervärdes- och kategorianalyser, space management, samt i produktutbildningar för våra medarbetare i apoteken.

Tjänsten innebär också regelbunden kontakt med apoteken och att vara ett stöd gentemot dem i sortimentsfrågor. Tillsammans med övriga kollegor i Kategoriteamet, har du en viktig roll i att ta vårt kategoriarbete vidare till nästa nivå.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi/marknadsföring/inköp eller annan jämförbar erfarenhet. Du har erfarenhet från retail, och har arbetat i minst 5 år, varav minst 3 år i en roll som inköpare, med kategori/sortimentsfrågor eller försäljning med resultatansvar. Trendspaning och omvärldsbevakning är självklara områden för dig. Du har goda kunskaper i tal/skrift i både svenska och engelska, samt innehar goda kunskaper inom Officepaketet med tonvikt på Excel.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ett stort engagemang och intresse för hudvård. Du följer med trender och har koll på spännande nya produkter. Samtidigt vill du hjälpa kunder som har hudproblem.

Vi vill också att du delar våra värderingar; integritet, kunden i centrum, ansvar, respekt och kvalité. Som person ser du lösningar i problemen, är initiativrik och driver saker självständigt. Du är strukturerad, tycker om att ta ansvar och har ett sinne för detaljer. Vi värdesätter dessutom att du har glimten i ögat, är samarbetsorienterad och uppvisar ett positivt och prestigelöst förhållningssätt.

Vi erbjuder
Hos oss på LloydsApotek får du möjligheten att vara med på den spännande resa det innebär att bygga en apotekskedja från grunden. I din roll kommer du ha stor möjlighet att utveckla och påverka arbetssätt inom kategoriavdelningen. Du kommer till ett entreprenörsdrivet företag med starka internationella influenser och möjligheter. Vi erbjuder en marknadsmässig lön, bonusprogram, flexibel arbetstid, trevliga kontorslokaler vid Södra station och härliga kollegor! Vissa resor inom tjänsten kan förekomma. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillsättning under hösten 2020.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Helena Tolf, Head of Category på helena.tolf@lloydsapotek.se. Skicka in din ansökan redan idag, intervjuer kommer ske löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen till ett apotek som vågar tänka nytt!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.facebook.com/LloydsApotek/
Sista ansökningsdag 21 aug 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

LloydsApotek har idag ett 80-tal apotek i Sverige och räknar med att växa de närmsta åren. LloydsApotek är en del av Celesio Group, ett av de ledande internationella tjänsteföretagen inom läkemedels-, apoteks- och hälsovårdsområdet. Koncernen är verksam i 14 länder runt om i världen och sysselsätter cirka 39 000 människor LloydsApoteks mål är att bli en av de ledande apotekskedjorna i Sverige som ska leverera den bästa servicen och de mest innovativa och inspirerande apotekstjänsterna. Hos LloydsApotek möter kunden kompetent och välutbildad personal som kan recept och är experter inom hud och värk.