Trainee inköp - Stockholm

Trainee inköp - Stockholm

Om Lidl
Vi är en av de största kedjorna inom dagligvaruhandeln med tusentals butiker runt om i Europa. Vi öppnade våra första butiker i Sverige under 2003 och har sedan dess ständigt utmanat de etablerade kedjorna, sänkt matpriserna och öppnat många butiker i hela Sverige. Varje vecka väljer hundratusentals svenskar att handla smart när de går till någon av våra 205 butiker i Sverige. Vi har bevisat att bra mat inte behöver kosta mer! Som ett resultat av vår pågående tillväxt i Sverige är vi glada att meddela att vi 2021 kommer att flytta till vår helt nya, aktivitetsbaserade huvudkontorsbyggnad, i Barkabystaden.

Vår affärsidé är att alltid erbjuda kunden högsta kvalitet till bästa pris! För att kunna göra det måste vi arbeta smart. Vi genomför marknadsanalyser och analyser av kunders inköpsvanor och trender och utarbetar därefter ett önskvärt produkt- och sortimentsutbud. På så sätt kan våra kunder handla smart!

Traineeprogrammet
Under ett inspirerande och intensivt utbildningsår får du en gedigen inblick i hela vår organisation och vårt arbetssätt. Inköpstraineeprogrammet inleds med två månaders introduktion på inköpsavdelningen. Därefter tillbringar du ca två veckor i butik och en vecka på ett av våra lager och regionkontor. Vi vill nämligen att alla anställda, oavsett position, ska ha en god förståelse för hur det fungerar i vår kärnverksamhet. Du kommer få möjlighet att arbeta två veckor i den dagliga driften i butik och en vecka på ett av våra centrallager, med syfte att få ökad förståelse för logistiken bakom arbetet i butikerna.

Nästa del av programmet är uppbyggnadsfasen, som pågår i ca 8-10 månader. I denna fas kommer du att arbeta/få en fördjupande introduktion på inköpsavdelningen med fokus på två eller fler områden: sortiment, frukt & grönt, kampanj och märkesvaror. Här får du lära dig mer om arbetet och processerna inom inköp och tillsammans med erfarna medarbetare får du en mer djupgående förståelse för hur vi arbetar med inköp på Lidl.

Under programmets gång anordnas träffar där vi samlar alla traineer. Vid dessa har ni möjlighet att utbyta erfarenheter, skapa kontakter och självklart ha kul tillsammans!

Vårt mål med traineeprogrammet är att ge dig så mycket erfarenhet och kunskap som vi bara kan, när du är färdig ska du ha alla verktyg och färdigheter som krävs för att bli en framtida inköpare hos oss. Programmet avslutas med en diplomering och här börjar även din resa inom Lidl!

Vilka erfarenheter söker vi?
Vi söker dig som har en lika stor passion för mat som för att göra goda affärer. Då du kommer att tillbringa mycket tid i köket och provsmaka matvaror så är det givetvis en förutsättning att du, liksom vi, älskar mat!

I grunden har du en akademisk examen med mycket goda resultat. Som person är du driven, lösningsorienterad, flexibel och har en mycket stark kommunikativ och analytisk förmåga. Du har en hög ambitionsnivå och har lätt för att arbeta i team. Att arbeta strukturerat och effektivt är en självklarhet för dig. Har du erfarenhet av detaljhandeln ser vi detta som mycket meriterande! Du har ett bra självförtroende, du är prestigelös och gillar utmaningar i arbetslivet. Dessutom är du bra på att övertyga din omgivning om det du tror på.

Eftersom du, i denna roll, har internationella kontakter är det viktigt att du har goda kunskaper i engelska. Då vårt koncernspråk är tyska, är kunskaper i det mycket meriterande. Om du inte kan tyska ser vi gärna att du har viljan att lära dig språket flytande och erbjuder tyskalektioner (på arbetstid) till alla våra inköpstraineer.

Vad kan vi erbjuda dig?
För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs - på alla sätt. Vi erbjuder därför ett arbete i en miljö som karaktäriseras av våra värdeord: engagemang, ansvar, smart och tillsammans. Vi är måna om att stödja och uppmuntra våra medarbetare i deras utveckling. Det är därför glädjande för oss att vi kan erbjuda goda utvecklingsmöjligheter inom Lidl-gruppen, både i Sverige och internationellt.

Tjänsten är en heltidstjänst med tillträde i september 2021 Som anställd på Lidl omfattas du av kollektivavtal för tjänstemän mellan Svensk Handel och Unionen/Akademikerförbunden.

Har vi väckt ditt intresse?
Vi hoppas det i alla fall! I denna rekryteringsprocess använder vi oss av ett digitalt rekryteringsverktyg. Du kommer att behöva besvara ett antal frågor samt spela in 3 korta videoklipp. Går du vidare i processen kommer vi be om ett fullständigt CV. Du söker jobbet genom att klicka på länken, systemet kommer sedan skicka ut ett sms till angiven mobil där du enkelt följer instruktionerna. Sista ansökningsdag är 26 mars dock kommer ansökningarna hanteras löpande.

OBS! Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten.

Har du frågor om tjänsten eller ansökningsprocessen, vänligen kontakta jobb@lidl.se.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Inköpare
Typ av anställning Heltid, Trainee
Sista ansökningsdag 26 mars 2021 (26 dagar kvar)