Teamchef HR - Lidl Örebro

Teamchef HR - Lidl Örebro

Om Lidl
Vi är en av de största aktörerna inom dagligvaruhandeln, ja den största i Europa faktiskt, vilket gör oss till en stabil och trygg arbetsgivare med geografisk spridning både i Sverige och i övriga världen. Vi öppnade våra första butiker i Sverige under 2003 och har sedan dess ständigt utmanat de etablerade kedjorna och sänkt matpriserna. Vi är utmanaren som genom smarta lösningar vill förändra branschen. Det är vi väldigt stolta över. Hos oss finns gott om utrymme om du vill växa och fortsätta utvecklas. För när vi växer så växer du. Det är egentligen bara du själv som sätter gränserna.

HR inom Lidl är högt prioriterat! Vi är ett glatt, engagerat och starkt sammansvetsat team som brinner för att erbjuda alla våra medarbetare en välfungerande och hälsosam arbetsplats, där de trivs, kan utvecklas och vill stanna kvar.

Vad blir dina arbetsuppgifter?
Som teamchef HR på vårt regionkontor i Örebro är du huvudansvarig för alla HR-frågor i regionen. En av dina viktigaste uppgifter blir att leda och coacha medarbetarna i teamet så att de kan nå sin fulla potential och att ni tillsammans kan säkerställa att HR-processerna når hela vägen ut i organisationen. Teamet består av specialister inom utbildning, arbetsmiljö, rekrytering och personaladministration.

Andra arbetsuppgifter i rollen:
  • Driva och utveckla HR.
  • Planera årliga HR-insatser utifrån organisationens behov, strategi och budget.
  • Rapportering och uppföljningsansvar för HR-frågor.
  • Ansvara och säkerställa HR compliance.
  • Stödja regiondirektör och chefskollegor inom HR.
  • Representera HR i regionens ledningsgrupp.
Du rapporterar till regiondirektör och har ett nära samarbete med regionens ledningsgrupp samt med HR-avdelningen på huvudkontoret.

Vilka erfarenheter söker vi?
Du har bred HR-kompetens och minst ett par års arbetslivserfarenhet inom området, gärna från en stor organisation med många intressenter och kontaktytor. Då kärnan och hjärtat i vår verksamhet är våra butiker, ser vi det som mycket positivt om du har tidigare erfarenhet inom detaljhandeln (butiks- och/eller lagerverksamhet) som gett dig en förståelse för hur arbetet där ter sig.

Din tidigare ledarerfarenhet har bidragit till att du känner dig trygg i ledarrollen. Du både tar ansvar och ger ansvar och sätter en stolthet i att coacha och utveckla dina medarbetare. Det ni gör, gör ni tillsammans.

Du är en skicklig kommunikatör och relationsbyggare och har god förmåga att inspirera och engagera, såväl medarbetare som kollegor. För att trivas hos oss är du också affärs- och resultatorienterad samt ser på förändring som utveckling och som en spännande del av vardagen.

Vad kan vi erbjuda dig?
För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs - på alla sätt. Vi erbjuder därför ett arbete i en miljö som karaktäriseras av våra värdeord: engagemang, ansvar, smart och tillsammans. Vi är måna om att stödja och uppmuntra våra medarbetare i deras utveckling. Det är därför glädjande för oss att vi kan erbjuda goda utvecklingsmöjligheter inom Lidl-gruppen, både i Sverige och internationellt.

Som anställd på Lidl omfattas du av kollektivavtal för tjänstemän mellan Svensk Handel och Unionen/Akademikerförbunden. Du är placerad vid vårt regionkontor i Örebro.

Har vi väckt ditt intresse?
Vi hoppas det i alla fall! Du är varmt välkommen att söka tjänsten genom att fylla i formuläret och bifoga cv samt personligt brev via länken "Ansök nu". Obs! Vi tar endast emot ansökningar som inkommer via denna länk. Denna rekrytering sker med löpande urval, varför vi gärna ser att du skickar din ansökan snarast, dock senast den 28 oktober. Har du frågor om tjänsten eller ansökningsprocessen, vänligen kontakta jobbhk@lidl.se

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Personalchef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 okt 2020 (2 dagar kvar)