Lead Data Scientist

Lead Data Scientist

Vi på Lidl Sverige har perspektivet inställt på framtiden och utvecklar våra processer dagligen. Vår strävan är att digitalisera verksamheten ännu mer på alla områden. Det känns därför bara naturligt för oss att bygga upp en helt ny avdelning: Analytics! Vill du vara med från starten?

Har du flera års erfarenhet som Data Scientist/Data Analyst eller liknande? Vill du bli en del av företaget som växer snabbast inom den svenska dagligvaruhandeln? Sök då tjänsten som Lead Data Scientist!

Om Lidl

Ta chansen att arbeta för ett Top Employer 2020 certifierad arbetsgivare. Vi är en av de största kedjorna inom dagligvaruhandeln med tusentals butiker runt om i Europa. Vi öppnade våra första butiker i Sverige under 2003 och har sedan dess ständigt utmanat de etablerade kedjorna och sänkt matpriserna. Varje vecka väljer hundratusentals svenskar att handla smart när de går till någon av våra över 200 butiker runt om i Sverige. Vårt nya huvudkontor ligger i Barkabystaden, Stockholm.

Din roll
 • Som Lead Data Scientist stödjer du alla områden i företaget och företagsledningen i beslutsfattande kring aktuella teman. Du arbetar även med analyser i syfte att förbättra våra affärsprocesser.
 • Du ger oss nya perspektiv på komplexa frågor inför beslutsfattandet t.ex. vid sortimentsförändringar eller butiksetableringar. Detta gör du genom att bidra med statistiskt väl underbyggda, modellbaserade deep-dive-analyser.
 • För att möjliggöra datadriven och mer effektiv styrning av operativa processer utvecklar du tillsammans med oss skräddarsydda micro-solutions som baseras på lösningar inom machine-learing.
 • Du blir en del av Lidls globala Analytics Community och utbyter erfarenheter med många Analytics- och data science-experter i olika länder. Där får du även stöd att realisera de analytiska utmaningarna som finns på nationell nivå.
 • Vid behov stöttar du våra data-scientists vid det internationella huvudkontoret vid framtagandet av data-drivna prototyper där du bidrar med ditt lands perspektiv. Du skalar upp dina nationella lösningar internationellt och anpassar andra teams lösningar till våra behov i Sverige.
Din profil
 • Examen inom matematik/statistik, applicerad datavetenskap, fysik, nationalekonomi, företagsekonomi eller en relaterad fackinriktning med fördjupning inom Analytics.
 • Flera års yrkeserfarenhet inom ledning av Analytics-projekt, antigen som konsult eller inom ett företag.
 • Förmåga att förstå komplexa företagsekonomiska frågeställningar, översätta dem till tekniska lösningar och förmedla samt presentera de insikter du fått till en icke-teknisk målgrupp.
 • Mycket goda kunskaper inom maskininlärnings-, optimerings- och statistikmetoder och hur de tillämpas i Python med vedertagna ramverk (t.ex. scikit-learn, Tensorflow, PyTorch, statsmodels, PuLP, Pyomo)
 • Tekniska kunskaper om dataplattformar och -infrastrukturer (t.ex. Databricks, Azure, GCP) är starkt meriterande.
 • Ett strukturerat och målinriktat arbetssätt samt en 'hands-on-mentalitet'.
 • Du behärskar Svenska och Engelska flytande i tal och skrift och kunskaper i Tyska är meriterande.

Vi erbjuder

För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs - på alla sätt. Vi erbjuder därför ett arbete i en miljö som karaktäriseras av våra värdeord: engagemang, ansvar, smart och tillsammans. Vi är måna om att stödja och uppmuntra våra medarbetare i deras utveckling. Det är därför glädjande för oss att vi kan erbjuda goda utvecklingsmöjligheter inom Lidl-gruppen, både i Sverige och internationelltTjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med inledande provanställning och tillträde enligt överenskommelse.

Som anställd på Lidl omfattas du av kollektivavtal för tjänstemän mellan Svensk Handel och Unionen/Akademikerförbunden. Vid fackliga frågor kontakta Unionens lokala fackklubb via e-postadressen; unionenklubb_hk@lidl.se

Har vi väckt ditt intresse?

Vi hoppas det i alla fall! Du är varmt välkommen att söka tjänsten genom att fylla i formuläret och bifoga cv samt personligt brev via länken "Sök nu". Obs! Vi tar endast emot ansökningar som inkommer via denna länk. Denna rekrytering sker med löpande urval, varför vi gärna ser att du skickar din ansökan snarast, dock senast den 21 maj 2021.Som en kvalitativ del av rekryteringsprocessen kommer vi att skicka ut tester och en bakgrundskontroll kommer genomföras på slutkandidaten. Har du frågor om tjänsten eller ansökningsprocessen, vänligen kontakta Rekryteringsteamet på mail: jobbhk@lidl.se.

OBS! Denna tjänst ingår i en ny avdelning inom Lidl Sverige. Därför använder Lidl Sverige exper-tis från Lidl Stiftung & Co. KG, Stiftbergstraße 1, 74176 Neckarsulm, Tyskland ("Lidl Stiftung") för bedömning av sökande kandidater.

I detta syfte kommer dina inskickade ansökningshandlingar även att delas med relevanta chefer vid Lidl Stiftung. Dessa kommer närvara vid intervjutillfällen och kommer ge Lidl Sverige rekommendationer om din lämplighet. Detta sker i syfte att kunna tillsätta posit-ionen enligt artikel 6.1 b) GDPR. Utan egen in-house expertis kan inga lämpliga kandidater väljas ut, vilket är nödvändigt för att kunna bygga upp det nya specialområdet inom Lidl Sverige. De båda företagen är därför gemensamt ansvariga enligt artikel 26 GDPR.

För mer information kring dataskydd: https://jobb.lidl.se/kompletterande-dataskyddspolicy-foer-ansoekan-av-utlyst-tjaenst-med-involvering-av-lidl-stiftung

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson oliver_langenberg
Telefon 0200111333
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 21 maj 2021 (14 dagar kvar)