Gruppchef Förpackning

Gruppchef Förpackning

Vi söker nu en gruppchef till vår förpackningsavdelning hos oss på Lidl! Avdelningen ansvarar för att våra egenmärkesförpackningar förses med rätt design, rätt information och trycks med rätt kvalitet.

Tjänsten är ett föräldravikariat på heltid med start i augusti 2021 och väntas pågå till september 2022.

Om Lidl

Ta chansen att arbeta för ett Top Employer 2020 certifierad arbetsgivare. Vi är en av de största kedjorna inom dagligvaruhandeln med tusentals butiker runt om i Europa. Vi öppnade våra första butiker i Sverige under 2003 och har sedan dess ständigt utmanat de etablerade kedjorna och sänkt matpriserna. Varje vecka väljer hundratusentals svenskar att handla smart när de går till någon av våra över 200 butiker runt om i Sverige. Vårt nya huvudkontor ligger i Barkabystaden, Stockholm.

Din roll

Förpackningsteamet på Lidl ansvarar för att våra förpackningar förses med rätt design, rätt information och trycks med rätt kvalitet. Teamet arbetar främst med att koordinera produktionen mellan interna beställare, märkningsansvariga, externa produktionsbyråer, livsmedelsproducenter och tryckerier. Vid behov arbetar teamet med att skissa på designutkast eller med att putsa på original. Med jämna mellanrum närvarar förpackningsavdelningen på tryckintag i Sverige och runtom i Europa, allt för att säkerställa att slutprodukten håller rätt kvalitet.

Som chef för avdelningen planerar och leder du det dagliga arbetet. Du ansvarar för att varumärken/förpackningar lyfter fram produkternas goda kvalitet och du är Sveriges kontaktperson för förpackningsrelaterade frågor inom Lidlkoncernen. Tillsammans med teamet implementerar du internationella strategier/riktlinjer och utvecklar/anpassar dessa för den svenska marknaden. Vidare är du delaktig i framtagandet av avtal med design- och produktionsbyråer samt andra relevanta leverantörer som t.ex. illustratör, copywriter eller marknadsundersökningsbolag. I tjänsten ingår även att hjälpa inköp att identifiera behov för designanpassningar och tillsammans med teamet och/eller designbyråer ansvar du för att ta fram anpassad eller ny design för våra svenska varumärken.

I denna roll är du förpackningsmedarbetarnas närmsta chef, vilket innebär att du jobbar med dina medarbetares individuella utveckling och mål, likaväl som avdelningens. Personalansvaret innebär även att du är ansvarig för en god arbetsmiljö, för rekrytering samt utveckling- och lönesamtal med dina medarbetare. Idag består avdelningen av 5 personer.

Din profil

Du har minst 3 års erfarenhet av liknande arbete, gärna erfarenhet som produktionsledare inom förpackningsproduktion på företag eller på design-/produktionsbyrå, eller motsvarande.

Du är strukturerad, kommunikativ, har chefserfarenhet, är duktig på att självständigt driva processer/projekt framåt och på att fatta egna beslut. Du är kreativ och lösningsorienterad, samtidigt som du lägger vikt vid detaljer och har ett gott bemötande i kontakten med andra. I rollen kommer du att driva flera projekt parallellt, så det är en stor fördel om du trivs med att växla fokus och öka tempot vid behov. En del av arbetet inbegriper kontakt med internationella designbyråer, vilket innebär att du behöver ha goda kunskaper i engelska. Eftersom tyska är vårt koncernspråk ses kunskaper i det tyska språket som starkt meriterande.

Vi erbjuder

För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs - på alla sätt. Vi erbjuder därför ett arbete i en miljö som karaktäriseras av våra värdeord: engagemang, ansvar, smart och tillsammans. Vi är måna om att stödja och uppmuntra våra medarbetare i deras utveckling. Det är därför glädjande för oss att vi kan erbjuda goda utvecklingsmöjligheter inom Lidl-gruppen, både i Sverige och internationelltTjänsten är ett vikariat med start i augusti 2021 och slut september 2022. Tjänsten är på heltid med inledande provanställning och tillträde enligt överenskommelse.

Som anställd på Lidl omfattas du av kollektivavtal för tjänstemän mellan Svensk Handel och Unionen/Akademikerförbunden. Vid fackliga frågor kontakta Unionens lokala fackklubb via e-postadressen; unionenklubb_hk@lidl.se

Har vi väckt ditt intresse?

Vi hoppas det i alla fall! Du är varmt välkommen att söka tjänsten genom att fylla i formuläret och bifoga cv samt personligt brev via länken "Sök nu". Obs! Vi tar endast emot ansökningar som inkommer via denna länk. Denna rekrytering sker med löpande urval, varför vi gärna ser att du skickar din ansökan snarast, dock senast den 24 maj 2021.

Som en kvalitativ del av rekryteringsprocessen kommer vi att skicka ut tester och en bakgrundskontroll kommer genomföras på slutkandidaten. Har du frågor om tjänsten eller ansökningsprocessen, vänligen kontakta Rekryteringsteamet på mail: jobbhk@lidl.se.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Personalchef
Typ av anställning Heltid, Vikariat
Sista ansökningsdag 24 maj 2021 (18 dagar kvar)