Förpackningsspecialist - Vikariat

Förpackningsspecialist - Vikariat

Som förpackningsspecialist på Lidl optimerar du våra förpackningslösningar i fråga om material, konstruktion, återvinning, logistik samt butiks- och konsumentupplevelse.

Vi söker nu en person som har några års erfarenhet inom förpackningsutveckling och som gärna vill arbeta med emballage och förpackningar inom dagligvaruhandeln. Tjänsten är ett föräldravikariat på heltid med start i juni 2021 och väntas pågå till augusti 2022.

Din roll

Som förpackningsspecialist på Lidl optimerar du våra förpackningslösningar i fråga om material, konstruktion, återvinning, logistik samt butiks- och konsumentupplevelse. I nära samarbete med interna inköps- och försäljningsled säkerställer du att våra leverantörer med sina förpackningar lever upp till de höga krav som vi på Lidl ställer för att spegla kvaliteten hos våra produkter. Du utvärderar våra befintliga förpackningar och utifrån givna kriterier och identifierade problemområden jobbar du lösningsorienterat för att förbättra kvaliteten på de emballage och förpackningar som våra underleverantörer tar fram. Du fungerar som kravställare och spindeln i nätet samt initierar och driver förbättringsarbetet genom information, kommunikation och förhandling.

Din profil

För rollen som förpackningsspecialist hos oss på Lidl ser vi att du har några års erfarenhet inom förpackningsutveckling, och bra kännedom om logistiska lösningar. God kännedom om återvinning och material är meriterande. Du har en god överblick över förpackningsbranschen och vet vad som är möjligt, lämpligt och praktiskt genomförbart. Du är van att knyta ihop input från olika kontaktytor till konkreta resultat och medveten om hur olika parametrar påverkar kostnader. Rollen innebär att du självständigt driver projekt, så en god förmåga att planera och strukturera ditt arbete ser vi som en förutsättning. Arbetet inbegriper kontakt med tyska och internationella samarbetspartner, vilket innebär att du behöver ha mycket goda kunskaper i engelska, och vi ser självklart kunskaper i tyska som ett plus. Tjänsten är en del av inköpsavdelningen på vårt huvudkontor i Barkarby, men kan också innefatta resor inom Sverige och Europa.

Vi erbjuder

För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs - på alla sätt. Vi erbjuder därför ett arbete i en miljö som karaktäriseras av våra värdeord: engagemang, ansvar, smart och tillsammans. Vi är måna om att stödja och uppmuntra våra medarbetare i deras utveckling. Det är därför glädjande för oss att vi kan erbjuda goda utvecklingsmöjligheter inom Lidl-gruppen, både i Sverige och internationellt. Vi har även med glädje och stolthet tagit emot certifieringen Top Employer Europa och Top Employer Sverige 2020, av institutet Top Employer.

Som anställd på Lidl omfattas du av kollektivavtal för tjänstemän mellan Svensk Handel och Unionen/Akademikerförbunden. Placering är vid vårt nya kontor i Barkarby.

Har vi väckt ditt intresse?

Vi hoppas det i alla fall! Du är varmt välkommen att söka tjänsten genom att fylla i formuläret och bifoga cv samt personligt brev via länken "Sök nu". Obs! Vi tar endast emot ansökningar som inkommer via denna länk. Denna rekrytering sker med löpande urval, varför vi gärna ser att du skickar din ansökan snarast, dock senast den 10 maj 2021. Som en kvalitativ del av rekryteringsprocessen kommer vi att skicka ut tester och en bakgrundskontroll kommer genomföras på slutkandidaten. Har du frågor om tjänsten eller ansökningsprocessen, vänligen kontakta Rekryteringsteamet på mail: jobbhk@lidl.se.

Om Lidl

Ta chansen att arbeta för ett Top Employer 2020 certifierad arbetsgivare. Vi är en av de största kedjorna inom dagligvaruhandeln med tusentals butiker runt om i Europa. Vi öppnade våra första butiker i Sverige under 2003 och har sedan dess ständigt utmanat de etablerade kedjorna och sänkt matpriserna. Varje vecka väljer hundratusentals svenskar att handla smart när de går till någon av våra över 200 butiker runt om i Sverige. Vårt nya huvudkontor ligger i Barkabystaden, Stockholm.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid, Vikariat
Sista ansökningsdag 10 maj 2021 (2 dagar kvar)