Arkivarie till Lidingö Stad

Arkivarie till Lidingö Stad

Vill du vara med och driva arbetet med att utveckla vår arkiv- och informationshantering?

Lidingö stadsarkiv är en del av stadsledningskontoret, där närmare 100 personer arbetar och fungerar som stabsorgan till kommunstyrelsen. Stadsledningskontoret är navet i organisationen med många spetskompetenser och vi ansvarar för att stötta förvaltningarna och leda utveckling i övergripande processer inom bland annat it, informationshantering och registratur.

Du kommer att ingå i ett team på tre arkivarier, som en del av enheten stadskansliet. Stadskansliet består av flera verksamhetsområden och hos oss bidrar alla aktiva medarbetare till utveckling. I dag är vi 13 medarbetare men vi ska utöka och bli 18 eftersom vi centraliserar stadens arbete med arkiv- och informationshantering. Vi söker nu en arkivarie.

Arbetsuppgifter

Vårt uppdrag är att vårda och förvara arkiv samt att utöva tillsyn på uppdrag av kommunstyrelsen som är stadens arkivmyndighet. Stadsarkivet förvarar kommunala handlingar, föreningsarkiv och enskilda arkiv från 1800-talet och framåt. Vi har ett etablerat e-arkiv, som tar emot information från ett tiotal verksamhetssystem. Arbetet syftar till att bevara arkiven för framtiden och göra dem tillgängliga för allmänheten.

Som arkivarie hos oss ansvarar du för arkivhantering av nämndernas allmänna handlingar. Det ingår också att ge råd, stöd och service till stadens förvaltningar i frågor om bevarande och gallring, men även leveransmottagning och arkivredovisning. En annan viktig arbetsuppgift är att ge service till allmänhet och forskare. Du får en viktig roll att medverka i anslutningsprojekt till e-arkivet. Det handlar även om att bistå i planeringen och genomförande av det fortsatta arbetet med att digitalisera stadens handlingar

Kvalifikationer

Vi söker dig med en högskoleutbildning i arkivvetenskap. Du behöver ha god kännedom om regelverket som omger allmänna handlingar, erfarenhet av verksamhetsbaserad arkivredovisning och god svenska i tal och skrift. Studier i systemvetenskap, statskunskap, eller motsvarande är meriterande liksom erfarenhet av arbete med arkiv inom offentlig förvaltning. Vi ser också gärna att du kan bidra med erfarenhet av elektronisk dokumenthantering och elektroniskt leveransarbete till system för bevarande.

Eftersom tjänsten innebär samverkan i många olika former, behöver du vara en självgående person, gilla att ge service samt ha god samarbetsförmåga. Vi tror också att du behöver vara stabil, strukturerad och vilja ha hög kvalitet på arbetet som du levererar.

Om Lidingö Stad

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag. I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Arkiv & Bibliotek, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 31 mars (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.