Controller till Danderyds kommun!

Controller till Danderyds kommun!

Arbetsuppgifter
I rollen som Controller kommer du vara behjälplig med stöd i ekonomiska frågor och analyser gentemot verksamheter och chefer vid. Dina arbetsuppgifter kan bland annat vara:
  • Sammanställning av rapporter och hålla ihop allt under rapporteringstid, både uppföljning och budget.
  • Verksamhetsplaner och budget till två nämnder
  • Uppföljning, prognoser, bokslut och verksamhetsberättelse
  • Löpande analyser av verksamheternas resultat i förhållande till ekonomi- och verksamhetsplanen.
  • Omvärldsbevakning och benchmarking mot andra liknande verksamheter
  • Att ansvara för arbetet med intern kontroll. Utfördelning av arbetsuppgifterna och sammanställning av inrapporterat material.
Din bakgrund
Vi letar efter dig som tidigare har en utbildning på högskolenivå inom Ekonomi samt har minst 3 års erfarenhet som Controller, gärna inom en teknisk förvaltning. Du behöver också ha arbetat med och ha en god förståelse för redovisning. Krav för tjänsten är att du behärskar svenska flytande i tal och skrift. För att lyckas i rollen behöver du också ha generellt goda datakunskaper, främst i Excel och har du dessutom tidigare arbetat i Agresso är det meriterande.

Personliga egenskaper
Vi letar efter dig som är kommunikativ och serviceminded då mycket av ditt arbete innebär att arbeta mot interna kontakter. Du behöver också vara väldigt självgående, prestigelös samt väldigt flexibel. Är du dessutom affärsmässigt i ditt agerande och utförda arbete kommer du bli en uppskattad kollega på Danderyd kommun!

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort
Visstid/heltid/ Stockholm

Tillträdesdag
December

Information
Urvalet hanteras löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan redan idag så ökar du chansen till jobbet!

Lernia är vägen framåt
Lernia är en av Sveriges ledande kompetenspartners inom utbildning, bemanning och omställning. Vi utvecklar människor, företag och organisationer med rätt kompetenslösningar i arbetslivets och arbetsmarknadens alla skeden. Vi bidrar till en bättre matchning på arbetsmarknaden och ser till att fler människor kommer i egenförsörjning och att fler företag och organisationer kan stärka sin konkurrenskraft.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 13 okt (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nu söker vi på Lernia en Controller till Danderyds kommun! Uppdraget innebär att du blir anställd av Lernia och uthyrd till Danderyds kommun under perioden som har uppstart i december och förväntas pågå 9 månader med möjligheter till förlängning.