Affärsnära junior HR Business Partner

Affärsnära junior HR Business Partner

Om jobbet

Nu förstärker vi Lernias HR-funktion med ännu en HR Business Partner och söker dig som drivs av att arbeta brett inom HR-området, nära chefer och förstå deras verksamhet. Tjänsten är av både operativ och strategisk karaktär och du jobbar över hela HR området. Du kommer dela din tid med att arbeta med chefer inom vår bemanningsverksamhet, affärsstöden och prioriterade HR-projekt.

Vi söker dig som har vana att driva operativa HR-frågor och att verka i en organisation som ständigt är i rörelse. Vi förutsätter att du är trygg i att självständigt hantera personalfrågor av olika karaktär och har ett starkt affärsfokus.

Du rapporterar till HR-chef som ingår i koncernledning. Du kommer ingå i ett HR team bestående av tre HR Business Partner, två HR-generalister och en HR-specialist inom arbetsmiljö. Vi är ett drivet gäng som brinner för att bidra till Lernias fortsatta framgång och lika högt som vi sätter vår leverans finns utrymme att dela med- och motgångar med varandra. Placeringsort är på vårt huvudkontor centralt i Stockholm city med möjlighet att del av arbetstid arbeta på distans.

I rollen som HR Business Partner kommer du arbeta i en bred HR-roll och till stor del fokusera på att stötta verksamhetens chefer i frågor inom arbetsrätt, fackliga förhandlingar, arbetsmiljö och personalärenden. Dina ansvarsområden innebär att du:
  • ansvarar och driver HR-frågor tillsammans med regionchef och affärstödschefer i enlighet med företagets affärsplan, värderingar, affärsidé och vision - hela tiden med verksamhetens mål i fokus.
  • coachar och stöttar chefer i HR-relaterade frågor. Genom att vara nära verksamheten bidrar du till att utveckla organisationen utifrån de utmaningar som finns och i den riktning som affärsområdet är på väg i
  • vid behov stötta chefer i omorganisationer och hantera fackliga kontakter
  • tillsammans med verksamheten koordinera delar av arbetsmiljöarbetet
  • tillsammans med övriga i HR teamet driva utvecklingsarbete inom HR området
Vem söker vi?

Vi söker dig som kan kombinera professionalism och integritet med personlighet. Du tar ditt uppdrag på allvar samtidigt som ett avbrott med kollegorna och tid för skratt finns. Du är prestigelös och kan både dela med dig av erfarenheter och söka efter stöd när så behövs. Vi tror att du är modig, har en stark inre etisk kompass och en god portion humor.

För rollen ser vi att du har minst 3-5 års arbetslivserfarenhet inom HR med liknande arbetsuppgifter. Du har goda kunskaper i arbetsrätt, vana av att operativt hantera personalärenden och har en förmåga att alltid väga in det bästa för affären i olika insatser. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att driva förändringar och olika HR- projekt.

Du har en högskoleexamen med inriktning mot personal och beteendevetenskap eller annan examen/utbildning som bedöms vara likvärdig. Det är meriterande om du har arbetat i personalintensiva tjänsteföretag. Vidare önskas att du har god system- och datorvana och kunskaper i Office-paketet. Du bör obehindrat tala och skriva svenska och behärska engelska.

Ansökan och mer information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i centrala Stockholm. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta marie-louise.bondesson@lernia.se

Vi värdesätter varandras olikheter och tar vara på människors skilda kompetenser för att få ännu fler i jobb. Det skapar förutsättningar för alla att lyckas i arbetslivet och gör oss och våra kunder mer innovativa och framgångsrika. När vi och andra växer känner vi stolthet.

En av våra grundläggande värderingar är lika och unika, vilket innebär strävan efter mångfald i vår verksamhet. Därför ser vi gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

Som ett led i vårt rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll. Du kommer att få ge ditt samtycke till detta innan bakgrundskontrollen genomförs.

Då det är semestertider påbörjas intervjuer senare under augusti månad. Sista ansökningsdag är 19 augusti men urval sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så skicka därför gärna in din ansökan innehållande CV och personligt brev redan idag.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 19 aug 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Lernia är ett av Sveriges största bolag inom bemanning, yrkesutbildning och matchning av arbetssökande. Vi hjälper människor till utbildning och jobb och företag med kompetenslösningar. Vi har utvecklat individers kompetens efter arbetsmarknadens behov i över 100 år och bemannat den svenska industrin i 20 år.

Lernia omsatte 2,9 miljarder kronor 2021 och finns över hela landet. Vi utbildade 19 000 personer och förmedlade 10 800 bemanningskonsulter. Vårt mål är minst 15 000 i jobb varje år. Läs mer om vårt arbete med att utveckla lösningar som leder till jobb och ett framgångsrikt näringsliv på Lernia.se