Bid Manager

Bid Manager

Vill du vara med och forma morgondagens arbetsmarknad?
Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Vårt fokus ligger på till att öka kundens produktivitet genom att leverera rätt personal i rätt tid med rätt kompetens. Att jobba hos oss innebär att du blir del av en levande, modern och dynamisk arbetskultur där vi tittar mer på det värde du skapar än att stirra oss blinda på vad klockan är eller var du väljer att arbeta. Vi tror på frihet under ansvar och medarbetare som är tillräckligt självgående för att kunna leda och strukturera sin arbetsdag.

Om rollen:
Vi letar nu efter en Bid Manager med placering i hjärtat på Lernias huvudkontor. I rollen kommer du framförallt att sälja våra konsultlösningar och mestadels via anbudsförfaranden. Du kommer att vara vår specialist och projektledare i större anbudsprocesser och leda detta försäljningsarbete för vår svenska verksamhet. Detta är en viktig funktion för oss, där du har en strategisk roll mellan vår sälj - och leveransorganisation. Du strukturerar, driver på och följer upp anbudsprojekten, där du hela tiden involverar säljare, konsultchefer, chefer och specialister kring olika kundcase. Du skriver välformulerade texter, ansvarar för att anbuden är ekonomiskt försvarbara samt säkerställer att leveranskapaciteten finns via tät dialog med våra affärsområdeschefer och regionchefer. Du kommer vara drivande i dialog med våra kunder både innan ett avtal är signerat, samt efter vunnet avtal för att maximera Lernias möjligheter till kvalitativ leverans.

Vidare ansvarar du för:
 • Anbud- och säljsupport genom att säkerställa projektledning och kvalitet i lämnade anbud och presentationer
 • Att besvara både privata och publika anbud
 • Ett väl fungerande samarbete med Key Account Managers och Nationella Storkundssäljare gällande anbud med potentiellt affärsvärde från 20 MSEK och uppåt
 • Process- och därmed utvecklingsansvar för Lernia Bemannings anbudsprocess
 • Säkerställandet för kommersiell effekt i tagna anbud
 • Att vinna fler offentliga anbud
Vem vi söker
Vi söker dig med hög kommersiell förmåga, intresse och erfarenhet av att göra större affärer genom anbudsförfarande. Du ca fem års yrkesmässig erfarenhet av att besvara både privata och publika anbud inom tjänstesektorn och är van att jobba med anbud som styrs av LOU. Meriterande med konkret erfarenhet inom bemanning, konsultförmedling eller motsvarande. Troligen har du tidigare i karriären haft roller som Bid Manager, Bid Controller, Anbudsskrivare, Affärschef eller liknande.

För rollen krävs:
 • Kommunikativ talang med höga krav på formuleringsförmåga i text och presentationer
 • Akademisk examen är meriterande men inget utslagsgivande krav
 • Vi sätter stort värde på affärsmässigt driv, organisatorisk förmåga och projektledningskompetens
 • Självklart är din IT-vana god och du har yrkesmässig erfarenhet av att jobba med upphandlingssystem som finns på marknaden.
 • Som person är du teamorienterad, lösningsinriktad och proaktiv.
 • Du har lätt att knyta professionella kontakter och trivs i en större organisation med många kollegor och samarbetsytor
 • Du trivs med högt tempo och hanterar detta genom god struktur i ditt arbete
Vi erbjuder dig:
Vi på Lernia Bemanning jobbar passionerat med affärer. Vi trivs i mötet med kunder, kollegor och partners och låter både hjärta och hjärna styra våra beslut. Vi tycker det är viktigt att både känna engagemang och stolthet för det man gör samtidigt som vi har kul när vi jobbar. Lernia Bemanning är ett stort företag som erbjuder flera karriärvägar för den som vill och levererar. Tycker du att detta låter bra finns en god chans att kommer att trivas ihop!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Kristin Selander på SalesOnly. För att du som kandidat skall få bästa möjliga kandidatupplevelse, ber vi dig ödmjukt att söka tjänsten i ett första steg så kommer ansvarig rekryterare ta kontakt med dig om du har en matchande profil för tjänsten. Alla intervjuer kommer under rådande omständigheter ske via video - med ett fysiskt möte med slutkandidat innan anställning. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager, Säljsupport, Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av SalesOnly
Sista ansökningsdag 14 aug 2022 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SalesOnly är specialister på att rekrytera säljare och säljchefer. Vår ambition är att bli nordens största affärsplattform för försäljning, framtidens försäljning. Vi bygger hållbara och lönsamma säljorganisationer tillsammans med människor som vill vara med på resan.