Affärsutvecklare - Företagslån

Affärsutvecklare - Företagslån

Lendo är inne i en expansiv fas och har sedan en kort tid lanserat företagslån. Vi söker nu en affärsutvecklare som kan driva produkten vidare.

Som affärsutvecklare för Företagslån har du ansvar att driva området företagslån från start till mål. Du jobbar nära kund, partners, produkt, sälj & kundtjänst och marknad för att säkerställa en marknadsledande produkt. Du är flexibel och mångsidig i ditt arbetssätt och lägger lika stor vikt och energi på att förhandla fram avtal med partners som att utveckla process och produkt.

Du sätter produktens vision och strategi baserat på en djup förståelse för kundens behov, lagar och regler och partners.

Som affärsutvecklare för Företagslån rapporterar du till Produktchef och ingår i vårt produkt och partner team. För att vara framgångsrik i rollen som affärsutvecklare tror vi att du har ett entreprenöriellt sinne, är självgående, lite envis, och hugger i där det krävs. Du gillar att bygga upp saker från start, har erfarenhet av produktutveckling och trivs med att jobba i en bred roll.

Ansvarsområden
 • Vidareutveckla låneprocessen för företagslån
 • Sätta interna processer för sälj och kundtjänst tillsammans med Säljchef
 • Underhålla och utveckla avtal med partners
 • Tweaka och optimera flöden, design och avtal för att nå en optimal position på marknaden
 • Samla in, prioritera och specificera krav från interna och externa stakeholders
 • Omvärldsbevakning och analys av vad som sker inom området, samt analys av data för att skapa en marknadsledande produkt
 • Jobba tillsammans med övriga i produktteamet för att förbättra existerande produkter hos Lendo
Din profil:
 • Examen inom ekonomi, ingenjör, datakunskap eller liknande akademiskt område, alternativt likvärdig praktisk erfarenhet
 • Minst 3 års arbetserfarenhet i relevanta roller
 • Goda analytiska samt problemlösande färdigheter
 • God kommunikationsförmåga och duktig på att bygga relationer
 • God produktförståelse och ett stort intresse för digitala produkter
 • Förmågan att inspirera, guida och leda team utan direkt auktoritet. Kunna förstå och kommunicera med alla typer av interna och externa stakeholders
Jag som chef:

Josefine heter jag och är Produktchef på Lendo. För mig är driv och inställning viktigare än kvalifikationer på papper. Att känna trygghet och trivas på sin arbetsplats tror jag är det viktigaste för att göra ett bra jobb och nå sin fulla potential. När vi som team håller högt tempo och levererar goda resultat och produkter som kunderna älskar tycker jag det är som roligast på jobbet!

Vi kommer att intervjua löpande under denna process och tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdag.

Ansökan sker med CV samt personligt brev.

Som en del av denna rekryteringsprocess kommer vi att göra en bakgrundskontroll på slutkandidat.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Affärsutvecklare
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 30 sept (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lendo är Sveriges ledande jämförelsetjänst av privatlån och är ett fintechbolag som ingår i den globala mediekoncernen Schibsted Media Group. Lendo har funnits på den svenska marknaden sedan 2007 och har huvudkontor i centrala Stockholm. Lendo är en del av Schibsted Personal Finance som är en av de viktigaste satsningarna inom Schibsted. Lendos systerbolag Compricer, Kundkraft och MittBolån är alla ledande inom förmedling av tjänster rörande bl.a. privatlån, bolån, försäkringar och el-tjänster.

Genom Lendos lösning med endast en kreditupplysning kan konsumenten söka lån hos flera banker samtidigt och därefter själv välja vilket låneerbjudande som passar bäst. Lendos oberoende jämförelsetjänst är för konsumenten kostnadsfri och varje månad får tusentals kunder hjälp till en bättre lånelösning.