Performance Marketing Specialist med fokus på SEO

Performance Marketing Specialist med fokus på SEO

Vill du vara med och vidareutveckla Sveriges största jämförelsetjänst för lån? Just nu söker Lendo en Performance Marketing Specialist med fokus på SEO som är en förstärkning till Lendos performance marketing team.

Du kommer att sitta i Schibstedhuset i centrala Stockholm.

Om rollen:

Du kommer ingå i Performance Marketing teamet som består av dig och Head of Performance Marketing. Lendos marknadsavdelning består av Performance Marketing team och Brand Marketing team där Media, Brand och PR ingår i.

I denna roll ska du framförallt jobba med att förstärka Lendos SEO. Du är ansvarig för att driva SEO arbetet framåt, både strategiska och operativa. Detta innebär att du kommer att jobba tätt med produkt-och utvecklingsteamet, och även resten av marknadsteamet.

Till arbetsuppgifterna hör bland annat:
  • SEO: Ansvarar för Lendos SEO. Du kommer att skapa strategi och plan tillsammans med Head of Performance Marketing. Du ser till att planen blir utförd och ansvarar för innehåll, tracking och uppföljning.
  • Affiliate: är huvudkontaktperson för affiliatenätverk för Lendo Sverige. Utveckla, utvärdera och följa upp våra affiliate insatser.
  • Integrationer: Utveckla, utvärdera och följa upp våra olika typer av integrationer, till exempel Blocket och Bytbil.
  • Social Media Marketing: Ansvarig för Lendos social media marketing på Facebook
Din profil:

Du har 1-3 års arbetslivserfarenhet inom SEO från byrå eller inhouse. Det är meriterande om du har erfarenhet inom social media marketing, affiliate marketing eller andra typ av digital marknadsföring/digital marketing, men det är inget krav.

Rollen kräver skarp analysförmåga och en bra förståelse för marknadsföring i stort och hur olika marknadsaktiviteter och kanaler hänger ihop. Du behärskar Google Analytics, Google Search Console och några SEO verktyg.

Du är en driven person som vill och tycker det är roligt att utveckla och förbättra. Du är en lagspelare som även tycker om att jobba självständigt och ta eget ansvar.

Som person är du prestigelös, målinriktad och får saker gjorda. Du är självgående och kan sätta rätt prioritering för ditt arbete när arbetstempot är både högt och lågt. Du talar och skriver god svenska och engelska.

Lendo karaktäriseras av en stark vi-känsla. Vi lägger stor vikt på personlighet i denna rekrytering.

Vi erbjuder dig:
  • Att vara med och bygga ett innovativt framgångsrikt tjänsteföretag inom fintech-sektorn
  • Att främja högre transparens inom privatekonomiska tjänster och på så sätt en bättre hushållsekonomi för svenska konsumenter
  • Smarta kollegor och en dynamisk utvecklade arbetsplats
  • Vara en del av Schibsted Media Group.
  • Friskbidrag på 4000 kr per år
Som en del av denna rekryteringsprocess kommer vi göra en bakgrundskontroll på slutkandidat.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring, Direkt marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 jan (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lendo är Sveriges ledande jämförelsetjänst av privatlån och är ett fintechbolag som ingår i den globala mediekoncernen Schibsted Media Group. Lendo har funnits på den svenska marknaden sedan 2007 och har huvudkontor i centrala Stockholm. Lendo är en del av Schibsted Personal Finance som är en av de viktigaste satsningarna inom Schibsted. Lendos systerbolag Compricer, Kundkraft och MittBolån är alla ledande inom förmedling av tjänster rörande bl.a. privatlån, bolån, försäkringar och el-tjänster.

Genom Lendos lösning med endast en kreditupplysning kan konsumenten söka lån hos flera banker samtidigt och därefter själv välja vilket låneerbjudande som passar bäst. Lendos oberoende jämförelsetjänst är för konsumenten kostnadsfri och varje månad får tusentals kunder hjälp till en bättre lånelösning.