Lendo söker en driven lagspelare till rollen som Expansion Manager

Lendo söker en driven lagspelare till rollen som Expansion Manager

Lendo är inne i en expansiv fas och behöver stärka upp med en Expansion Manager. Som Expansion Manager kommer du att rapportera till Chief Growth Officer och arbeta tätt ihop med övriga kollegor på avdelningen för nya och nyetablerade marknader. Du ansvarar från start till mål vid lanseringen av ett specifikt land samt för att vara involverad i lanseringsplanering och produktutveckling inom teamets alla etableringar. Du spelar en viktig roll i etableringen på en ny marknad där ditt entreprenörskap ställs på prov och förmågan att lösa problem är avgörande för om du kommer trivas i rollen.

Du brinner för att arbeta i en internationell miljö och trivs med varierade arbetsuppgifter i allt från utredning av potentiella marknader till produktutveckling och inte minst kommersiell affärsutveckling och förhandlingar. Du har erfarenhet av att arbeta med externa kontakter och är bekväm att självständigt förhandla med potentiella partners. Du driver etableringen framåt och säkerställer att vi ligger i fas inom alla delar av lanseringen där du vid behov agerar projektledare för att samordna intern och extern kompetens.

Lendo karakteriseras av en stark kultur där teamspelare och prestigelöshet värdesätts högt samt viljan att göra det lilla extra för att skapa framgång. Vi är idag ca 70 personer på kontoret som jobbar tillsammans och som alla är delaktiga i Lendos fantastiska framgång. Vi jobbar hårt för att nå våra mål och vår vision, men alltid med glädje, prestigelöshet och en stark vilja.

I team International är vi i dagsläget 7 personer. Lendo är idag etablerade i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Österrike och Polen och fortsatt expansion till flera länder pågår.

Kvalifikationer:
 • Du är en driven person med en entreprenöriell ådra som har en förmågan att bringa klarhet i kaos.
 • Du arbetar operativt och kan agera interim produktchef och/eller partnerchef vid lansering.
 • Du trivs med ansvar och tar ägandeskap för det arbete du påbörjat.
 • Du vet när struktur och uppföljning är a och o.
 • Du har tidigare erfarenhet av att arbeta i en internationell miljö och fördelaktigt med fokus på produktutveckling och processutveckling.
 • Du inger förtroende och har god kommunikativ förmåga på svenska och engelska, meriterande med ytterligare språk.
 • Du har relevant högskole- eller universitetsutbildning.
Personliga egenskaper:
 • Är en lagspelare som även tycker om att jobba självständigt och ta stort ansvar.
 • Är driven, målorienterad och får saker gjorda.
 • Du är van att jobba i ett högt tempo, utan att tumma på kvalitén.
 • Du är självgående och kan prioritera ditt arbete och motivera dig själv till utveckling vid tillfällen då arbetstempot är lägre.
 • Du trivs med att resa och uppskattar det fysiska mötet och närvaro.
Vi erbjuder dig:
 • Att vara med och bygga ett innovativt framgångsrikt tjänsteföretag inom fintech-sektorn som nu tar stegen ut på ytterligare nya marknader - din roll har stor påverkan på hur Lendo kommer utvecklas på nya marknader.
 • Att främja högre transparens inom privatekonomiska tjänster och på så sätt en bättre ekonomi för samtliga våra kunder.
 • Arbeta med många olika professioner och personer såväl internt och externt vilket ger dig såväl professionell som personlig utvecklig.
 • Utbildningar och konferenser efter önskemål och behov.
 • Brett nätverk inom bank- och finans, legal, rekrytering mm.
Som en del av denna process kommer vi att göra en bakgrundskontroll på slutkandidat.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Affärsutvecklare
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 mars (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lendo är Sveriges ledande jämförelsetjänst av privatlån och är ett fintechbolag som ingår i den globala mediekoncernen Schibsted Media Group. Lendo har funnits på den svenska marknaden sedan 2007 och har huvudkontor i centrala Stockholm. Lendo är en del av Schibsted Personal Finance som är en av de viktigaste satsningarna inom Schibsted. Lendos systerbolag Compricer, Kundkraft och MittBolån är alla ledande inom förmedling av tjänster rörande bl.a. privatlån, bolån, försäkringar och el-tjänster.

Genom Lendos lösning med endast en kreditupplysning kan konsumenten söka lån hos flera banker samtidigt och därefter själv välja vilket låneerbjudande som passar bäst. Lendos oberoende jämförelsetjänst är för konsumenten kostnadsfri och varje månad får tusentals kunder hjälp till en bättre lånelösning.