Ledarna söker avtals- och branschansvarig med inriktning på offentlig/statlig sektor

Ledarna söker avtals- och branschansvarig med inriktning på offentlig/statlig sektor

Ledarna söker nu en avtals- och branschansvarig med inriktning i första hand på offentlig/statlig sektor. I rollen ingår det att bära en bred kunskap om offentlig/statlig sektor och de aktuella samt utmanande chefs- och ledarskapsfrågor som finns där. Du kommer att vidareutveckla arbetet så att Ledarna är fortsatt relevanta och attraktiva för våra medlemmar som arbetar inom dessa sektorer.

Om tjänsten

Enhetens övergripande uppdrag är att förhandla och utveckla Ledarnas kollektivavtal, att ansvara för utvecklingen av Ledarnas branscharbete, att stötta Ledarnas branschföreningar samt att aktivt deltaga och driva Ledarnas arbete kring lön och lönebildning.

Arbetsuppgifter

Du kommer att utveckla, driva på och stödja Ledarnas lokala arbete i första hand inom den statliga och offentliga sektorn genom att bygga nätverk och skapa relationer med med- och motparter samt övriga intressenter. Du har en god kunskap och ansvarar för bevakning av branschfrågor inom offentlig/statlig sektor och kommer att vara ett stöd internt i kollektivavtalsfrågor i branschen. Som bransch- och avtalsansvarig tecknar och utvecklar du de centrala kollektivavtalen där Ledarna, genom OFR, är avtalspart och medverka i utvecklingen av stödmaterial utifrån centrala kollektivavtal.

Du kommer tex att:
  • Driva lönebildningsfrågorna och andra av förbundsstyrelsen prioriterade frågor inom sina avtalsområden
  • I avtalsrörelsen arbeta nära företrädare i förhandlingsdelegationer.
  • Genomföra och medverka vid konferenser, utbildningar och seminarier
  • Vara ett stöd till berörda Branschföreningar
  • Ha ett informationsansvar internt och externt kring avtal och överenskommelser i branschen
Vi söker dig som har mycket god generell kunskap om svensk arbetsmarknad och arbetsmarknadens parter samt dokumenterad kunskap och erfarenhet inom arbetsrätt. Du har en god förhandlingsvana och har ett stort intresse för branschfrågor. Vidare har du en förmåga att på svenska uttrycka dig väl i tal och skrift.

Meriterande för tjänsten
  • Erfarenheter av processledning
  • Egen chefserfarenhet
  • Stort intresse och egen erfarenhet från offentlig/statlig sektor/politisk styrd organisation.
Som person är du initiativtagande och kan på ett självständigt sätt driva arbetet framåt. Du har lätt för att samarbeta på alla nivåer och kommer till din rätt både i det individuella mötet och i gruppsammanhang. Du har en god förmåga att framträda inför individer och grupper samt kan med lätthet skapa och inge förtroende. Arbetet kräver att du är ansvarstagande men också att du är uthållig och kan hålla engagemanget uppe även under mer långdragna processer.

Frågor

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Natasha Casas-Cordero hos oss på personal@ledarna.se.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Michael Rongve, michael.rongve@ledarna.se.

Ansökan

Din ansökan (cv och motivationsbrev) vill vi ha snarast då urval och intervjuer görs löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, 17 november.

Övrigt

Heltid, tillsvidare och tillsättning sker enligt överenskommelse. Tjänsten utgår från vårt kontor på Kungsholmen i Stockholm. Resor i tjänsten, förekommer i viss omfattning. Läs gärna mer om vad Ledarna som arbetsgivare kan erbjuda dig.

För att ge bästa möjliga service till våra medlemmar eftersträvar Ledarna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället i stort och vi vill särskilt uppmuntra sökanden som kan bidra till det. Ledarna tillämpar i den här rekryteringen positiv särbehandling, det vill säga, vid lika eller nästa lika meriter ges företräde till anställning för det underrepresenterade könet.

Inför rekryteringsarbetet har Ledarna tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Juridik, Juridisk rådgivning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 17 nov 2019 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bra chefer och ett gott ledarskap ger resultat och föder framgång - människor växer och verksamheter och samhällen utvecklas. Vill du vara med och jobba för att Sverige ska ha världens bästa chefer?

På Ledarna blir du en del i en modern organisation som tillvaratar chefers intressen och förstår chefsrollen fullt ut. Vi är en uppskattad arbetsplats med en tydlig vision, verksamhetsinriktning, mål och värdegrund. Våra medarbetare har hög kompetens och värdefull erfarenhet. Vi jobbar tillsammans, bryr oss om varandra och har roligt på jobbet.