Systemtekniker/driftledare sökes till vår driftcentral i södra Stockholm

Systemtekniker/driftledare sökes till vår driftcentral i södra Stockholm

Tjänsten

Vill du arbeta på en spännande arbetsplats med utmanande arbetsuppgifter och självständigt arbete? Vill du också använda dina goda system- och datorvanor för att bidra till ett smidigt fungerande fastighetsdrift? Om du dessutom trivs i en miljö där du har mycket kontakter med människor, kan detta jobb vara något för dig.

Vår driftcentral är knutpunkten där alla inkommande larm och ärenden hanteras för att skapa ökad säkerhet och trygghet för våra kunder och medarbetare. Driftcentralen hanterar totalt ca 50 000 samtal per år. Vi tar emot akuta ärenden via telefon och larmsystem dygnet runt och initierar felavhjälpande åtgärder för att minimera skador och kostnader, med hjälp av exempelvis vår jourverksamhet.

Du kommer att jobba som driftledare men ditt fokus ska vara på våra olika system. Driftcentralen är placerad i Årsta i vårt operativa kontor men kommer senare under våren att flyttas till Sköndal.

Dina arbetsuppgifter
  • Underhåll och kontroll av driftcentralens tekniska system
  • Lösa inloggningsproblem eller andra systemtekniska problem och vara ansvarig för vår telefonilösning på driftcentralen
  • Medverka vid anslutning av nya kunder samt ta fram vilka krav som finns på kundens utrustning för att det ska fungera
  • Uppdatering och underhåll av kundrutiner
  • Medverka i tekniska projekt så som utveckling av befintliga system samt då ny teknik köps in
  • Jobba som driftledare med ärendehantering och felanmälningar
Tanken är också att vi skall utveckla vår verksamhet med att processa och validera data, ta fram trender, risker och händelser på en specifik fastighet och snabbt kunna presentera vilka åtgärder som är lämpliga.

Dina kvalifikationer
  • En teknisk utbildningsbakgrund och minst en gymnasial utbildning
  • Erfarenhet från teknisk drift och/eller övervakning
  • God IT-vana
  • Talar flytande svenska och har goda kunskaper i engelska
Det är meriterande om du har arbetat på en driftcentral och har erfarenheter av SCADA, system för övervakning och styrning av fastighetsautomation.

Personliga egenskaper

För att lyckas i denna tjänst är du självgående och allmänt intresserad av teknik och olika system. Du har förmågan att arbeta under ett högt tempo i en dynamisk och föränderlig miljö. Även om förutsättningarna och prioriteringarna av olika ärenden kan ändras snabbt är du flexibel men noggrann.

Utöver det är du pedagogisk, både när du pratar med kunder men även när du skapar lathundar/instruktioner till olika system/arbetsrutiner till dina kollegor.

Ansökan

Vi gör löpande urval och intervjuer och önskar därför att få din ansökan så snart som möjligt. När du skickat in din ansökan får du ett bekräftelsemail.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen kan du kontakta:

Personalchef Ulf Alfredsson 070-588 29 19

Rekryterare Julia Majuri, 072 451 25 75

Om L&T

Lassila & Tikanoja är ett serviceföretag som har som mål att förverkliga den cirkulära ekonomin i praktiken. I Sverige har vi i dag ansvarsfulla och hållbara facility management tjänster inom både arbetsplatsservice och fastighetsservice som alla förenklar vardagen för våra kunder inom skolan, vård & omsorg, handel, kontor, logistik och industrin. Vi hjälper våra kunder till en bättre, mer produktiv och miljövänligare morgondag. L&T Sverige bedriver idag en rikstäckande verksamhet och sysselsätter ca 1 000 medarbetare och omsatte under 2017, 1 184 MSEK. Sverige är uppdelad på två verksamheter Lassila & Tikanoja FM AB samt Lassila & Tikanoja Service AB.

Den finska koncernmoderbolaget Lassila & Tikanoja oyj har verksamhet i Finland, Sverige och Ryssland. 2017 omsatte koncernen 712,1 miljoner euro och sysselsätter ca 8 700 personer. L&T är noterat på Nasdaq OMX Helsingfors.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 apr (35 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lassila & Tikanoja är ett serviceföretag som har som mål att förverkliga den cirkulära ekonomin i praktiken. I Sverige har vi i dag ansvarsfulla och hållbara facility management tjänster inom både arbetsplatsservice och fastighetsservice som alla förenklar vardagen för våra kunder inom skolan, vård & omsorg, handel, kontor, logistik och industrin. Vi hjälper våra kunder till en bättre, mer produktiv och miljövänligare morgondag. L&T Sverige bedriver idag en rikstäckande verksamhet och sysselsätter ca 1 000 medarbetare och omsatte under 2017, 1 184 MSEK. Sverige är uppdelad på två verksamheter Lassila & Tikanoja FM AB samt Lassila & Tikanoja Service AB. Den finska koncernmoderbolaget Lassila & Tikanoja oyj har verksamhet i Finland, Sverige och Ryssland. 2017 omsatte koncernen 712,1 miljoner euro och sysselsätter ca 8 700 personer. L&T är noterat på Nasdaq OMX Helsingfors.