Driven energispecialist sökes till L&T

Driven energispecialist sökes till L&T

Tjänsten

Vill du vara med på vår spännande resa att utveckla och förstärka våra energitjänster? Värderar du också miljön högt och vill jobba med projekt som främjar energi- och hållbarhetsarbete hos oss och våra kunder?

L&T utför ett systematiskt energiarbete där vi löpande kontrollerar och optimerar våra kunders anläggningar och minskar energianvändning. Vi är en grupp om 10 personer som ständigt utvecklas. Flera spännande uppdrag är på gång, vilket nu gör att vi behöver förstärka vår grupp. Vi söker dig som kan självständigt genomföra energikartläggningar, analyser, utredningar och leda resurser för energiarbete.

Som energispecialist jobbar du brett med parallella uppdrag där fokus är på att genomföra, dokumentera och rapportera energibesiktningar av våra kunders fastigheter och dess tekniska system, samt föreslå åtgärder för energieffektiviseringar. Du förväntas att självständigt hantera och leda driftoptimering och energieffektiviseringsprojekt. Energioptimering av byggnader sker i SCADA system. Du kommer även att hålla interna utbildningar där du lär ut energikompetens till våra egna tekniker.

Hos oss kommer du att få ett stort nätverk, då du kommer att delta i både interna och externa forum för energifrågor. Nya komplexa och intressanta byggnader byggs, vilket ger möjlighet att redan i tidigt skede vara med och utforma hur energiarbetet ska se ut i våra nya uppdrag. Utöver detta finns det möjligheter att personligt utveckla sig inom organisation- och målstyrning.

Placeringen är primärt i södra Stockholm men vi välkomnar alla sökanden runt om kring Sverige, eftersom vi är ett rikstäckande företag.

Kvalifikationer
 • Eftergymnasial utbildning med inriktning inom energiteknik, minst motsvarande 2 års KY-utbildning
 • Erfarenhet av energioptimering i fastigheter
 • Dokumenterad erfarenhet av att sammanställa data, utföra beräkningar och tekniska analyser samt skriva/sammanställa rapporter
 • Kunskap av arbete i statistikprogrammen Momentum RC och VE
 • Erfarenhet av projektledningsarbete samt fastighetsteknik
 • Goda kunskaper inom relevanta IT-system och Office
 • Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift
 • B-körkort
Meriterande
 • Fastighetstekniska utbildningar
 • Styr -och reglerteknik
 • Certifikat inom energi samt miljöarbete
 • Mätteknik
 • Erfarenhet av arbete med energiberäknings- och uppföljningsprogram
 • OVK behörighet
 • CEX certifierad energiexpert
Din profil

Du passar bra in i vår företagskultur om du är serviceminded, håller vad du lovar, är kommunikativ samt jobbar med en entreprenörsanda. Vidare bör du ha ett strukturerat arbetssätt och vara lösningsorienterad. Du är driven, har en hög energinivå och är bra på att prioritera. Du är även pedagogisk i ditt sätt att lära ut energikunskap till andra, både internt och även till kunder.

Ansökan

Vi gör löpande urval och intervjuer och önskar därför få din ansökan så snart som möjligt. När du skickat in din ansökan får du ett bekräftelsemail.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen kan du kontakta

Rekryterare Julia Majuri, 072 451 25 75

Om L&T

Lassila & Tikanoja är ett serviceföretag som har som mål att förverkliga den cirkulära ekonomin i praktiken. I Sverige har vi i dag ansvarsfulla och hållbara facility management tjänster inom både arbetsplatsservice och fastighetsservice som alla förenklar vardagen för våra kunder inom skolan, vård & omsorg, handel, kontor, logistik och industrin. Vi hjälper våra kunder till en bättre, mer produktiv och miljövänligare morgondag. L&T Sverige bedriver idag en rikstäckande verksamhet och sysselsätter ca 1 000 medarbetare och omsatte under 2017, 1 184 MSEK. Sverige är uppdelad på två verksamheter Lassila & Tikanoja FM AB samt Lassila & Tikanoja Service AB.

Den finska koncernmoderbolaget Lassila & Tikanoja oyj har verksamhet i Finland, Sverige och Ryssland. 2017 omsatte koncernen 712,1 miljoner euro och sysselsätter ca 8 700 personer. L&T är noterat på Nasdaq OMX Helsingfors.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lassila & Tikanoja är ett serviceföretag som har som mål att förverkliga den cirkulära ekonomin i praktiken. I Sverige har vi i dag ansvarsfulla och hållbara facility management tjänster inom både arbetsplatsservice och fastighetsservice som alla förenklar vardagen för våra kunder inom skolan, vård & omsorg, handel, kontor, logistik och industrin. Vi hjälper våra kunder till en bättre, mer produktiv och miljövänligare morgondag. L&T Sverige bedriver idag en rikstäckande verksamhet och sysselsätter ca 1 000 medarbetare och omsatte under 2017, 1 184 MSEK. Sverige är uppdelad på två verksamheter Lassila & Tikanoja FM AB samt Lassila & Tikanoja Service AB. Den finska koncernmoderbolaget Lassila & Tikanoja oyj har verksamhet i Finland, Sverige och Ryssland. 2017 omsatte koncernen 712,1 miljoner euro och sysselsätter ca 8 700 personer. L&T är noterat på Nasdaq OMX Helsingfors.