Chef till driftcentralen sökes i södra Stockholm

Chef till driftcentralen sökes i södra Stockholm

Tjänsten

Vill du vara med och utveckla våra driftledare som styr och övervakar våra kunders fastigheter och anläggningar?

Vår driftcentral och kundtjänst är knutpunkten där alla inkommande larm och ärenden hanteras för att skapa ökad säkerhet och trygghet för våra kunder och medarbetare. Driftcentralen hanterar totalt ca 50 000 samtal per år. Vi tar emot akuta ärenden via telefon och larmsystem dygnet runt och initierar felavhjälpande åtgärder för att minimera skador och kostnader, med hjälp av exempelvis vår jourverksamhet.

På driftcentralen har du en central roll i vår organisation med resultat- och personalansvar för enheten, samt ansvar för kontakten med kunden. Du kommer att ingå i ledningsgruppen för Operativ utveckling.

Du ansvarar bland annat för:
 • Enhetens personal på driftcentralen och kundservice
 • Avtal och uppdrag
 • Resultat, budget, prognoser, uppföljning
 • Att företagets ledningssystem efterlevs
 • Att verksamhetsplanering finns och att resurser organiseras och används på ett effektivt sätt
 • Att genomföra målsamtal med uppföljning och utveckling av medarbetarnas kompetensprofil
Du kommer att få ett stort kontaktnät både internt och externt. Fokus kommer att ligga på att lära känna L&T:s verksamhet med dess krav och förväntningar på driftcentralen. Du är även delaktig i att utveckla vår verksamhet med att processa och validera data, ta fram trender, risker och händelser på en specifik fastighet och snabbt kunna presentera vilka åtgärder som är lämpliga.

Placeringen är i vårt stora operativa kontor i Årsta. Kontoret flyttas till Sköndal under sommaren.

Kvalifikationer
 • Teknisk utbildningsbakgrund och minst gymnasial utbildning
 • Dokumenterad god ledarerfarenhet
 • Fastighetsteknisk kompetens som ska kunna användas för att stötta och utveckla den egna personalen i mer komplexa problemställningar
 • Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift
Meriterande
 • Du har arbetat på en driftcentral
 • Erfarenheter av SCADA, system för övervakning och styrning av fastighetsautomation
Din profil

Vi söder en driven, initiativtagande samt lojal person. Du är driven och engagerad i ditt arbete samt jobbar för att nå resultat. Även om vi jobbar i en dynamisk och föränderlig miljö behöver du ha en förmåga att agera utifrån ett helhetsperspektiv, tänka långsiktigt och göra rationella bedömningar.

Du trivs i rollen som ledare. Med dina kommunikativa förmågor och goda ledaregenskaper kan du leda och engagera dina medarbetare. Du är inte rädd för att ta tag i problem och är bestämd men ödmjuk i din ledarstil. Du har även en prestigelös inställning gentemot dina kollegor och samarbetspartners och uppfattas som en bra lyssnare. Vid kundkontakt representerar du L&T och agerar professionellt och informativt.

Våra värderingar

Tillförlitlighet

Vi håller vårt ord mot våra kunder

Underlätta

Vi underlättar kundens vardag genom att vi är lätta att nås samt löser kundens behov och problem

Nytta

Vi hjälper kunden att lyckas

Ansökan

Vi gör löpande urval och intervjuer och önskar därför få din ansökan så snart som möjligt. När du skickat in din ansökan får du ett bekräftelsemail.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta

Bo Stanser 070-684 55 15 eller

Ulf Alfredsson 070-588 29 19

Om L&T

Lassila & Tikanoja är ett serviceföretag som har som mål att förverkliga den cirkulära ekonomin i praktiken. I Sverige har vi i dag ansvarsfulla och hållbara facility management tjänster inom både arbetsplatsservice och fastighetsservice som alla förenklar vardagen för våra kunder inom skolan, vård & omsorg, handel, kontor, logistik och industrin. Vi hjälper våra kunder till en bättre, mer produktiv och miljövänligare morgondag. L&T Sverige bedriver idag en rikstäckande verksamhet och sysselsätter ca 1 000 medarbetare och omsatte under 2017, 1 184 MSEK. Sverige är uppdelad på två verksamheter Lassila & Tikanoja FM AB samt Lassila & Tikanoja Service AB.

Den finska koncernmoderbolaget Lassila & Tikanoja oyj har verksamhet i Finland, Sverige och Ryssland. 2017 omsatte koncernen 712,1 miljoner euro och sysselsätter ca 8 700 personer. L&T är noterat på Nasdaq OMX Helsingfors.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 21 apr (33 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lassila & Tikanoja är ett serviceföretag som har som mål att förverkliga den cirkulära ekonomin i praktiken. I Sverige har vi i dag ansvarsfulla och hållbara facility management tjänster inom både arbetsplatsservice och fastighetsservice som alla förenklar vardagen för våra kunder inom skolan, vård & omsorg, handel, kontor, logistik och industrin. Vi hjälper våra kunder till en bättre, mer produktiv och miljövänligare morgondag. L&T Sverige bedriver idag en rikstäckande verksamhet och sysselsätter ca 1 000 medarbetare och omsatte under 2017, 1 184 MSEK. Sverige är uppdelad på två verksamheter Lassila & Tikanoja FM AB samt Lassila & Tikanoja Service AB. Den finska koncernmoderbolaget Lassila & Tikanoja oyj har verksamhet i Finland, Sverige och Ryssland. 2017 omsatte koncernen 712,1 miljoner euro och sysselsätter ca 8 700 personer. L&T är noterat på Nasdaq OMX Helsingfors.