GIS-handläggare, Stockholm

GIS-handläggare, Stockholm

Om arbetsplatsen
Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen. För att hus, broar och vägar ska kunna byggas behövs kunskap om Sveriges geografi och fastigheter. Genom att kartlägga verkligheten och tillhandahålla aktuell information om landets topografi och infrastruktur bidrar du därför till grunden för ett hållbart och fungerande samhälle. Enheten Myndighetsuppdrags huvuduppgift är att stötta och utgöra Försvarsmaktens gemensamma funktion för geodataförsörjning. I uppdraget ingår bland annat att förvalta och leverera anpassade geodataprodukter till Försvarsmakten samt att vara ett kompetensstöd till Försvarsmakten och Försvarets materielverk.

Arbetsuppgifter
Myndighetsuppdrag söker nu en GIS-handläggare med placering vid sektionen Produktleverans. Hos oss kommer du att arbeta med produktion av geografiska kartpaket med inriktning mot applikationer som bygger på Carmenta Engine och Carmenta server. I uppgiften ingår konfiguration, bearbetning, förvaltning och underhåll av kundanpassade geodatapaket. Du kommer agera kravställare alternativt själv utveckla våra Carmenta produktionsverktyg. Du kommer även medverka som kompetensstöd vid utveckling av kartsystem som konsumerar ovanstående kartpaket i Försvarsmakten. Du kommer att ingå i mindre medarbetargrupper med gemensamt ansvar för olika arbetsuppgifter där vi värdesätter ett ständigt pågående förbättringsarbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleexamen inom GIS/GIT eller erfarenheter som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser som särskilt meriterande om du har erfarenhet av konfiguration i Carmenta Engine eller har motsvarande programmering/konfigurerings kunskaper. Meriterande är systemutvecklingsarbete samt kunskaper i programvaran Feature Manipulation Engine (FME). Som GIS-handläggare tar du ansvar för dina uppgifter, är självgående, arbetar strukturerat och driver dina processer vidare. Du arbetar bra med andra människor och relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar på andra, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är kreativ och kommer ofta med nya idéer i arbetsrelaterade frågor. Du är bra på att analysera och bryta ner större problem och lösa komplicerade uppgifter. Tjänsten är säkerhetsklassad, vilket kräver att du har svenskt medborgarskap. En säkerhetsprövning kommer att genomföras före anställning. För att du ska vara aktuell för tjänsten måste du ha blivit godkänd i säkerhetsprövningen. Urvalsarbete och intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden.

Övrigt
På Lantmäteriet förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Anders Hallgren
Telefon 08-53489330
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Var med och forma morgondagens Sverige! På Lantmäteriet är du med och gör samhällsnytta. Det vi gör har direkt betydelse i människors vardag - oavsett om du är förrättningslantmätare, ekonom, jurist, systemutvecklare, ingenjör eller kommunikatör. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling. På Lantmäteriet är vi stolta över att bidra till samhällsutvecklingen. Vi gör det på lite olika sätt, på våra 50 kontor, från norr till söder. Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!