Erfaren förrättningslantmätare, Stockholm

Erfaren förrättningslantmätare, Stockholm

Om arbetsplatsen
Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen. Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande och bidrar till en stabil samhällsekonomi. Vi har två kontor i Stockholm, placerade i Hägernäs samt i Hammarby Sjöstad.

Arbetsuppgifter
Nu söker vi dig som vill bidra med din juridiska kompetens i Lantmäteriets uppdrag inom fastighetsbildning. Hos oss så arbetar du i team med andra förrättningslantmätare, förrättningsassistenter och mätningsingenjörer. Du har stora möjligheter att blir vår expert inom det fastighetsrättsliga eller det fastighetsekonomiska området. Våra tekniska system möjliggör arbete även utanför kontoret och vi erbjuder dig ett modernt arbetssätt där du kan kombinera arbetsliv och fritid på ett bra sätt. Vi har en stor variation av ärenden och en gemensam kunskaps- och erfarenhetsbank till stöd i handläggningen. Tillsammans med övriga experter ingår du i nätverk och har tillgång till organisationens samlade kompetens. Vi erbjuder dig en viktig statstjänstemannaroll med interna karriärmöjligheter, bra villkor och attraktiv lönesättning.

Kvalifikationer
Du har stort engagemang, positiv inställning och bidrar till teamets goda samarbete. Du trivs med att utmana dig själv i komplexa fastighetsrättsliga frågor och utvecklar din kunskap kontinuerligt. Som förrättningslantmätare är du beslutsför, kvalitetsmedveten och kan hantera motstridiga intressen på ett objektivt och förtroendeingivande sätt. Du arbetar strukturerat och gör korrekta avvägningar och prioriteringar samt har en god förmåga att kommunicera skriftligt och muntligt på svenska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som har erfarenhet av arbete som förrättningslantmätare i minst två år. Du har svensk eller validerad examen (alternativt motsvarande kompetens erhållen genom arbetslivserfarenhet): - Civil- eller högskoleingenjörsexamen lantmäteri/samhällsbyggnad. - Kandidatexamen lantmäteri inriktning ekonomi/juridik. Alternativt svensk eller validerad examen: - Jurist- eller rättsvetarexamen alternativt affärsjuridisk utbildning, på minst kandidatnivå - Högskoleexamen som bedöms relevant för verksamheten, med tillägg av magisterexamen med inriktning mark- och miljörätt. Du har studerat svensk fastighetsrätt och har B-körkort. Har du civilingenjörsexamen inom lantmäteri eller fördjupad kunskap inom svensk fastighetsrätt, erhållen via studier eller arbete, värderar vi det högt.

Övrigt
Mer info
Kontaktperson Adnan Todorovac
Telefon 08-7095750
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 feb 2020 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Var med och forma morgondagens Sverige! På Lantmäteriet är du med och gör samhällsnytta. Det vi gör har direkt betydelse i människors vardag - oavsett om du är förrättningslantmätare, ekonom, jurist, systemutvecklare, ingenjör eller kommunikatör. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling. På Lantmäteriet är vi stolta över att bidra till samhällsutvecklingen. Vi gör det på lite olika sätt, på våra 50 kontor, från norr till söder. Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!