Redovisningsekonom till Lagerstedts bil

Redovisningsekonom till Lagerstedts bil

Vill du ha jobb på Stockholms förmodligen bästa bilföretag? Lagerstedtsfamiljen är ett bilföretag som funnits i branschen i över 35 år och vi har idag ca 90 anställda. Vi är ett företag som står för trygghet och erfarenhet. Hos oss blir du en i familjen.

I dag finns vi på tre orter. I Haninge, Där vi har vår nya FordStore där vi säljer nya och begagnade Ford-bilar och har en serviceverkstad för Ford, i Högdalen där vi har både skadeverkstad för alla märken och serviceverkstad för VW, Skoda, Seat, VW Transport & Citroën och i Skarpnäck där vår serviceverkstad är auktoriserade för Ford, Kia, Hyundai, Citroën, Opel, Saab och Chevrolet.

Tjänsten

Vi söker dig som är ansvarsfull och noggrann och som trivs med att arbeta brett med redovisning. Som redovisningsekonom hos oss erbjuder vi dig ett varierande, fritt och självständigt arbete där du har det övergripande ekonomiska ansvaret för den del i vår koncern som du tilldelas. Vi ligger i framkant och arbetar löpande med att förbättra och utveckla våra processer varför vi även ser att du som söker har förmågan att bidra. Du blir en del av ekonomiavdelningen där ytterligare 3 personer arbetar med liknande arbetsuppgifter. Vi är ett team och hoppas att du trivs med att tillhöra oss och att vi tillsammans bidrar med en positiv energi och en trevlig atmosfär. I rollen som redovisningsekonom är du en viktig medarbetare och du rapporterar direkt till VD.

Arbetsuppgifter

Du kommer i huvudsak att arbeta med löpande redovisning, uppföljning, avstämning, resultatredovisning och analys. Exempel på dagliga arbetsuppgifter och ansvarsområden är:
  • Kund- och leverantörsreskontra
  • Bankärenden, likvider och avräkningar
  • Löpande redovisning inkl. skatt- & momsredovisning
  • Månadsavstämningar
  • Resultatredovisning inkl. analys månadsvis
  • Årsredovisning/bokslut
  • Kontakt med revisor
Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst 5 års yrkeserfarenhet som redovisningsekonom i företag där du haft helhetsansvar för ett den löpande redovisningen samt utfört årsredovisning/bokslut. Vi ser gärna att du har en eftergymnasial ekonomiutbildning som redovisningsekonom eller motsvarande. För tjänsten krävs en hög datormognad, du har särskilt goda kunskaper i Excel. Då vi arbetar i Visma 1000 är det meriterande om du har erfarenhet av detta. Din svenska är flytande i både tal och skrift och din engelska är god.

Vem söker vi?

Som person har du ett personligt engagemang och en god förmåga att effektivt och noggrant driva ditt arbete framåt. Du är en analytisk person som är angelägen att leverera i rätt tid med hög kvalité och stor precision. Vidare är du en person som har lätt för att samarbeta och har en god planeringsförmåga. I denna rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Övrig information

Tjänsten är på deltid 75%. I nuläget ett vikariat på 6 månader med möjlighet till permanent jobb.

Du kommer att vara placerad på Flygfältsgatan 13 i Skarpnäck.

Urval sker löpande så skicka därför in din ansökan redan idag!

Krav

Minst 5 års yrkeserfarenhet som redovisningsekonom

Haft helhetsansvar för ett bolags löpande redovisning

Utfört årsredovisning/bokslut

Mycket goda kunskaper i Excel

Flytande svenska

Meriterande

Eftergymnasial ekonomiutbildning till redovisningsekonom eller motsvarande

Erfarenhet av Visma 1000

Varaktighet/Arbetstid

Vikariat 6 månader med möjlighet till förlängning

Deltid 75%

Lön/förmåner

Fast lön

Arbetsgivare

Lagerstedts bil AB

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom att skicka den till charlotte.lagerstedt@lagerstedtsfamiljen.se

Mer information om oss hittar du på vår hemsida www.lagerstedtsfamiljen.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.lagerstedtsfamiljen.se
Sista ansökningsdag 13 apr (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Företagsgruppen består av företagen Lagerstedts Bilservice, Södermalms Bil och Stockholms Bil. Lagerstedts Bilservice har en verkstad i Högdalen med skadecenter i samma lokaler och billackering i Tyresö, Lagerstedts Bil har en fordstore med bilförsäljning och verkstad i Haninge.

Södermalms Bil och Stockholms Bil delar lokaler i Skarpnäck och har förutom auktoriserad verkstad en grossistförsäljning med egen budbil som levererar originalreservdelar från 17 bilmärken till över 100 verkstäder i Storstockholm.

Lagerstedtsfamiljens verkstäder

Lagerstedts Bil Högdalen

Är auktoriserade för Citroën, Volkswagen, Volkswagen Transportbilar, Seat och Skoda. Här ligger även vårt skadecenter.

Lagerstedts Bil Haninge

Är auktoriserad Ford service, bilförsäljning av Ford.

Lagerstedts Bilservice Tyresö

Här finns vårt Lackcenter.

Stockholms Bil, Södermalms Bil, Skarpnäck

Stockholms Bil (tidigare Stockholms Bilkonsult) och Södermalms Bil är auktoriserade för Ford, Kia, Opel, Chevrolet, Citroën, Hyundai och Saab.

Här sitter även vår gross avdelning som säljer original reservdelar till 17 bilmärken.

Lag-Testcenter

I Lagerstedtsfamiljen finns även ett oberoende testcenter som heter LAG Testcenter.