Ekonomichef

Ekonomichef

Ekonomichef till Lackmann Holding

Lackmann Holding består av ett 20-tal bolag som primärt är verksamma inom bygg- och fastighetsbranschen. Vi söker en utvecklingsorienterad ekonomichef som får det övergripande ansvaret för koncernens ekonomifunktion.

Tjänsten som ekonomichef innebär att du får det övergripande ansvaret för koncernens ekonomifunktion samt ansvar för att bygga upp och utveckla den. Rollen är ny och du får stor möjlighet att påverka.

I arbetet ingår att rapportera den ekonomiska utvecklingen till företagsledningen, driva och utveckla ekonomistyrningen inom koncernen. Du kommer ha ett nära samarbete med vår externa redovisningsbyrå som sköter den löpande bokföringen. Du leder årsbokslutsarbete och färdigställande av årsredovisningar samt inkomstdeklarationer. Du deltar och driver diverse olika arbetsuppgifter som uppstår ad hoc.

Ansvarsområden
  • Ansvara för budget- och prognosarbete
  • Arbeta med koncernens ekonomimodell och ekonomistyrning
  • Ansvara för resultat- och lönsamhetsuppföljning
  • Vara aktiv i koncernens strategiska planering
  • Kontinuerligt vidareutveckla processer och rutiner

I rollen får du arbeta brett med en mix av strategiskt och operativt arbetsuppgifter och styra arbetsfördelningen mellan dig och den externa redovisningsbyrån.

Vårt kontor ligger på Tulegatan i centrala Stockholm.

Din profil
Vi söker dig som har minst 10 års erfarenhet inom ekonomi/controllerarbete och redovisning. Vi tror att du har en högskoleutbildning inom ekonomi. Arbetslivserfarenhet från bygg- och/eller fastighetsbranschen ser vi som meriterande.

Du trivs i en roll med många kontaktytor och har lätt för att ställa tydliga krav och följa upp. Som person är du analytisk, noggrann och strukturerad och har ett stort intresse för analys. Du är genuint intresserad av affären, resultatinriktad och trivs att arbeta självständigt.

Du har goda kunskaper i Excel. Du talar och skriver flytande svenska och engelska.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wigert & Edholm. Du är välkommen att maila din ansökan till team@wigertedholm.se senast den 11 oktober. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Therese Edholm 070-588 13 05 alternativt Jens Lackmann 070-288 76 99 eller Maria Ahlqvist 076-789 09 82.

Urval och intervjuer sker löpande. Alla ansökningar hanteras konfidentiellt.
Mer info
Email Mejla Lackmann Holding AB
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 okt 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lackmann Holding består av ett 20-tal bolag som primärt är verksamma inom bygg- och fastighetsbranschen. Vi söker en utvecklingsorienterad ekonomichef som får det övergripande ansvaret för koncernens ekonomifunktion.