Moln- och Lösningsarkitekt

Moln- och Lösningsarkitekt

Moln- och lösningsarkitekt till LRF Koncern-IT

LRF-koncernen är en medlemsorganisation inom de gröna näringarna med ett antal dotterbolag som alla har olika inriktning. LRF:s Koncern-IT arbetar långsiktigt med att utveckla koncernens satsningar inom digitalisering och söker nu en driven och erfaren IT-arkitekt som ska leda och utveckla LRF:s infrastruktursatsning inom ramen för bland annat Microsofts molntjänster.

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att arbeta med IT-arkitekturfrågor inom system-, infra- och molnarkitektur. För att lyckas i rollen har du en naturlig fallenhet och förmåga att arbeta i nära dialog med verksamheten och omsätta verksamhetens behov i tydliga krav som kan realiseras i kostnadseffektiva outsourcade IT-tjänster med fokus på molnbaserade tjänster baserade på tex Microsofts produkter. Du rapporterar till chefen för Koncern-IT och ingår i LRF:s IT-enhet.

Din roll
I rollen som IT-arkitekt ansvarar du för att utveckla och förvalta LRF:s IT-arkitektur ur ett livscykelperspektiv. I ansvaret ingår att utgå från verksamhetens behov och krav och formulera detta i arkitekturprinciper som sedan kan omsättas till förmågor och ändamålsenliga produktval där inriktningen är fler molnbaserade tjänster. Du är stöd till koncernens systemägare och driver, beställer och koordinerar uppdrag relaterade till utveckling och förvaltning både vad gäller interna och externa intressenter. Vidare kommer du att ansvara för LRF:s långsiktiga molnsatsningar, dess målarkitektur och policys och guidelines inom IT-arkitektur.

Din profil
Du besitter dokumenterad kunskap inom IT-arkitekturområdet och har en mycket god förmåga att omsätta verksamhetsbehov i kostnadseffektiva tjänster och plattformar. Du har gedigen erfarenhet av moln- och tjänsteorienterad arkitektur. Som person är du handlingskraftig och relationsskapande. Du har förmågan att arbeta i flera uppdrag samtidigt och ditt arbetssätt präglas av en kommunikativ och analytisk förmåga samt att du kan hantera ditt ansvarsområde utifrån olika perspektiv. Vidare är du ansvarstagande, självgående och arbetar proaktivt för att stötta organisationen i frågor som rör digitalisering, system, rutiner och processer. Du har ett stort intresse att följa den tekniska utvecklingen genom tex omvärldsbevakning.

Formella krav
För att lyckas i rollen har du en relevant akademisk examen. Du kan konsten att omsätta verksamhetsbehov till ändamålsenliga tekniska lösningar tack vare din erfarenhet inom IT-styrning, uppföljning och rapportering, helst inom ramen för ITIL och PM3. Du bör också ha arbetat med kravställning och avtalshantering mot externa leverantörer. Du har dokumenterad erfarenhet av Microsofts tjänster Azure-lösningar och erfarenhet av transformationer från On-premises till Cloud-tjänster samt Office365.

Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder dig en nyckelposition inom vidareutvecklingen av digitaliseringen inom LRF-koncernen. Ett roligt och stimulerande arbete med kompetenta kollegor där du kan växa med uppdraget. Vi sitter i fina lokaler i Stadshagen på Kungsholmen med tillgång till bra kommunikationer. Eftersom personalvård är viktigt för oss erbjuder vi goda möjligheter till träning både inomhus och utomhus.

Din ansökan
Stämmer detta in på dig? Skicka då in ansökan med CV och personligt brev redan idag. Intervjuer kommer att ske löpande. I den här rekryteringen samarbetar vi med Badenoch & Clark. Har du frågor om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Staffan Heidenberg på tel 020 15 18 18 eller via mejl staffan.heidenberg@badenochandclark.se

Välkommen med din ansökan!

Om LRF
Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, är en partipolitiskt obunden intresse- och företagarorganisation för människor och företag inom de gröna näringarna. LRF:s nära 150 000 medlemmar driver tillsammans nästan 70 000 företag och det gröna näringslivet står för lite mer än 4 procent av Sveriges BNP. LRF medverkar till utveckling av företag och företagare med jord, skog, trädgård och landsbygdens miljö som bas, så att de kan förverkliga sina ambitioner om tillväxt, lönsamhet och attraktionskraft.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Badenoch & Clark AB
Hemsida http://www.badenochandclark.se/
Sista ansökningsdag 3 feb (13 dagar kvar)