Energipolitisk expert till LRF

Energipolitisk expert till LRF

Vill du arbeta utifrån en nyckelposition där du får möjlighet att göra skillnad i samhället och påverka näringspolitiska beslut?

Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, är en partipolitiskt obunden intresse-och företagarorganisation för människor och företag inom de gröna näringarna. Vi söker dig som brinner för energi och hållbarhet och vill vara med och skapa bra förutsättningar för konkurrenskraftiga och hållbara företag i de gröna näringarna. Vi erbjuder en utvecklande och spännande tjänst där du får möjlighet att göra skillnad, på riktigt!

Vi erbjuder

Som anställd hos oss möts du av en engagerad arbetsplats där vi sätter högt värde på prestigelöst samarbete för att nå våra gemensamma mål som sätts utifrån våra medlemmars behov och förväntningar. Du arbetar i en utvecklande och spännande vardag där du innehar en nyckelroll för att skapa bra förutsättningar för konkurrenskraftiga och hållbara företag i de gröna näringarna. Du medverkar till utveckling av företag och företagare med jord, skog, trädgård och landsbygdens miljö som bas, så att de kan förverkliga sina ambitioner om tillväxt, lönsamhet och attraktionskraft.

OM TJÄNSTEN - ANSVAR OCH ARBETSUPPGIFTER

Tjänsten är placerad på avdelningen Energi och Miljö på avdelningen Utveckling och Analys och du kommer i ditt arbete att ha ett nära samarbete med övriga avdelningar. Detta gör du bland annat genom att arbeta för goda politiska förutsättningar, analysera och stötta i marknadsutvecklingen samt stötta LRFs regioner i näringspolitiska frågor kopplat till förnybar energi.

Enheten bevakar alla energislag - biogas , solceller och så vidare - och du sitter med i olika initiativ och styrelser, medverkar som expert i utredningar och svarar på remisser LRF arbetar dagligen för att förbättra förutsättningarna och villkoren för det gröna näringslivet och viktiga delar är opinionsbildning och politisk påverkan där du som expert figurerar som LRFs ansikte utåt. Tjänsten bevakar även den aktuella utvecklingen inom EU, vilket innebär en del resor till Bryssel. nheten bevakar alla enerigslag - biogas, solceller, osv där du sitter med i olika initiativ och styrelser, medverkar som expert i utredningar, samt svarar på remisser. LRF arbetar dagligen för att förbättra förutsättningarna och villkoren för det gröna näringslivet. En viktig del i detta är opinionsbildning och politisk påverkan där du som expert figurerar som LRFs ansikte utåt. Tjänsten bevakar även den aktuella utvecklingen i Bryssel, vilket innebär en del resor till Bryssel.

Huvudsakliga ansvarsområden
 • Aktivt driva påverkans- och utvecklingsarbete rörande energi och klimat för de gröna näringarna inom jord, skog, trädgård och landsbygdens miljö.
 • Analysera och i samråd med styrelsen ta fram planer och underlag för LRF:s påverkansabete inom energi.
 • Stödja organisationen, såväl medlemmar som förtroendevalda i frågor relaterade till ansvarsområdet.
 • Utveckla goda kontakter med interna och externa intressenter, politiker och beslutsfattare.
OM DIG - ERFARENHETER & EGENSKAPER
 • Erfarenhet av arbete med energipolitiska frågor på myndighet eller i näringslivet (public affairs på energibolag med politisk inriktning).
 • Goda erfarenheter av framgångsrikt nätverkande och politiskt påverkansarbete.
 • Högskoleexamen med naturvetenskaplig inriktning.
 • Erfarenhet och kompetens inom energi- och klimatområdet så som bl.a. förvaltningsrätt, miljörätt och EG-rätt.
 • Har förmåga till helhetsperspektiv och strategiskt tänkande utifrån ett analytiskt perspektiv.
 • Kunskap om och förståelse för LRFs medlemmars vardag och produktion.
 • Delar LRFs värdegrund
Din ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Badenoch + Clark och har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Daniel Grape på 073-684 70 16 alternativt Sanna Stjernenfall på 070-421 21 94. Du ansöker om tjänsten via badenochandclark.se. I processen sker urval löpande.

Välkommen med din ansökan! LRF har sin grund i Sveriges Lantbruksförbund som grundades 1917. Det nuvarande förbundet, Lantbrukarnas riksförbund (LRF) grundades 1971. LRF är en partipolitiskt obunden intresse-och företagarorganisation för människor och företag inom de gröna näringarna. LRFs nära 150 000 medlemmar driver tillsammans nästan 70 000 företag och det gröna näringslivet står för lite mer än 4 procent av Sveriges BNP. LRF medverkar till utveckling av företag och företagare med jord, skog, trädgård och landsbygdens miljö som bas, så att de kan förverkliga sina ambitioner om tillväxt, lönsamhet och attraktionskraft.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Badenoch & Clark AB
Hemsida http://www.badenochandclark.se/
Sista ansökningsdag 30 okt 2019 (7 dagar kvar)