Energicontroller sökes till LOS Energy!

Energicontroller sökes till LOS Energy!

Om företaget

LOS Energy är en av de största portföljförvaltarna på den nordiska elmarknaden. I Sverige har LOS Energy ca 35 anställda och en portfölj på ca 130 kunder, motsvarande ca 10 % av den svenska elförbrukningen. Affärsidén är att ge stora köpare och säljare kontroll över sina elpriser via terminshandel på den nordiska elbörsen samt tillhörande administrativa tjänster. LOS Energy hjälper också sina kunder att nå uppsatta miljömål genom att sälja grön el och olika lösningar för att minska kundernas klimatavtryck. LOS Energy sitter i fräscha lokaler mitt i centrala Stockholm. För deras räkning söker Studentwork nu en Energicontroller till ett konsultuppdrag på 12 månader, med god chans till överrekrytering. Tjänsten är på heltid och start sker enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Energicontroller ansvarar du bland annat för att undersöka, utreda och självständigt driva kvalitetssäkringsarbete av uppmätt förbrukning och produktion. Du bistår såväl nya som befintliga kunder i energiförsörjningsfrågor. Du skapar trygghet genom fortlöpande avstämningar mellan den faktiska elförbrukningen (kundernas elmätare) och fortlöpande kundfakturering samt ser till att kundernas elmätare finns korrekt upplagda i LOS Energys interna system. En viktig del av rollen är LOS Energys rapporteringsansvar som balansansvarigt bolag gentemot Svenska Kraftnät och övriga nordiska stamnätsföretag, samt kontakter med övriga externa parter såsom elnätsbolag. Vidare ingår det även i tjänsten att agera systemägare och att anpassa funktionens IT-system för att hantera framtida marknads- och regelverksförändringar, genom att vara en aktiv kravställare mot LOS Energys systemleverantörer. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med en annan Energicontroller.

Din profil

Vi söker dig med högskole- eller civilingenjörsutbildning inom energi, elektroteknik eller liknande. Det är meriterande ifall du har tidigare arbetslivserfarenhet från elnätsverksamhet eller elleverantörssidan alternativt ifall du har back office-erfarenhet från bank- och finansbranschen. Vi ser gärna att du har god systemvana och tidigare administrativ erfarenhet. För att trivas i rollen tror vi att du är strukturerad, kvalitetsmedveten, och proaktiv. Du trivs i en verksamhet som är i ständig utveckling och som brinner för att vidareutveckla processer, rutiner och arbetssätt.

Om oss

Studentwork är ett av Nordens ledande konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på studenter och utexaminerade kandidater med upp till fem års arbetslivserfarenhet.

Vi erbjuder främst tjänster inom ekonomi, försäljning/marknadsföring, teknik och administration. Vi är experter på att matcha våra kunders behov med kandidaternas egenskaper och kompetens. Hos oss kommer kulturen först och vår verksamhet styrs av våra värderingar: Always Deliver, Be Creative, Take Responsibility och Share Fun.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 dec (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Studentwork är ett av Nordens ledande konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på studenter och utexaminerade kandidater med upp till fem års arbetslivserfarenhet. Vi erbjuder främst tjänster inom ekonomi, försäljning/marknadsföring, teknik och administration. Vi är experter på att matcha våra kunders behov med kandidaternas egenskaper och kompetens. Hos oss kommer kulturen först och vår verksamhet styrs av våra värderingar: Always Deliver, Be Creative, Take Responsibility och Share Fun.