Lärarnas a-kassa söker en förtroendeskapandejurist med försäkringsansvar

Lärarnas a-kassa är Sveriges största a-kassa för lärare och skolledare. Våra medlemmar är verksamma inom utbildningssektorn. Vi arbetar målmedvetet för att göra det svåra enkelt och att ge personlig service av hög kvalitet. Tillsammans med Lärarförbundet ger vi våra medlemmar trygghet hela yrkeslivet oavsett vilken situation de hamnar i.

Vi är ett fyrtiotal medarbetare som jobbar i Stockholm och Växjö. Våra medlemmar är vårt fokus. Vår verksamhet präglas av bästa möjliga service och bemötande. På Lärarnas a-kassa vill vi göra allt vi kan för varje enskild medlem.

Till vår enhet Stöd och utveckling söker vi nu en förtroendeskapande jurist som vill medverka till att våra medlemmar får en rättvis och rättssäker behandling. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Om enheten Stöd och utveckling
Enheten Stöd och utveckling består idag av en jurist, en kvalitetssamordnare, två kommunikatörer, fyra omprövningshandläggare, två IT-ansvariga, en systemtekniker och en ekonom.Utöver sina kärnområden arbetar enheten till stor del med utvecklingsarbetet på a-kassan, som oftast drivs i projektform. I dessa projekt samarbetar medarbetare från olika arbetsgrupper.

Vårt arbetsklimat präglas av öppenhet och gott samarbete där vi tillsammans hittar lösningar på problem.

Beskrivning av tjänsten
Som jurist på Lärarnas a-kassa arbetar du i huvudsak med Lagen om arbetslöshetsförsäkringen (ALF) och Lagen om arbetslöshetskassor (LAK) men du är även rådgivande och a-kassans expert när det gäller annan lagstiftning som påverkar vår verksamhet som till exempel förvaltningslag, GDPR, avtalsrätt, arkivlag och marknadsföringslag.

Du ansvarar för att verksamheten följer det regelverk som vi har att tillämpa och tillsammans med omprövningshandläggarna och kvalitetssamordnaren verkar du för att våra handläggare tolkar reglerna på samma sätt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är
 • att utreda och föredra sanktionsärenden (uteslutning och frånkännande)
 • att fatta beslut i vissa återkravs- och omprövningsärenden
 • att bereda förslag på remissvar och yttranden till vår samorganisation och tillsynsmyndigheter
 • att föra vår talan i domstolsprocesser
 • att hålla vår styrelse och ledning uppdaterad på nyheter inom vårt område – nya domar, ny lagstiftning, nya riktlinjer och så vidare
 • att planera och genomföra intern rådgivning skriftligt och muntligt
 • att planera och genomföra viss utbildning och granskning.
Vi söker dig som
 • har en juristexamen och erfarenhet av juridiskt utredningsarbete, gärna med erfarenhet från en a-kassa eller en myndighet
 • har ett självständigt och strukturerat arbetssätt
 • har en förmåga att skapa kontakter och få förtroende
 • har god samarbetsförmåga
 • uttrycker dig bra och målgruppsanpassat både i tal och i skrift.
Vårt erbjudande
Givetvis har vi ett riktigt bra kollektivavtal med bland annat tjänstepension, 37,5 timmars arbetsvecka och extra ersättning vid föräldraledighet. Men vi erbjuder också subventionerade luncher i vår trevliga lunchrestaurang med utsikt över Mälaren, eller i valfri restaurang eller matvarubutik där du kan betala med rikslunchkort.

Vi är måna om att våra medarbetare ska må bra och tror på balans i arbetslivet. Vi erbjuder därför flextid och möjlighet att arbeta hemifrån viss del av arbetstiden. Som anställd får du tillgång till förmånsportalen Benify där du kan utnyttja vårt väl tilltagna friskvårdsbidrag. Det finns även möjlighet att låna cykel och du får tillgång till Lärarförbundets eget gym. Vår konstförening Segelduken är aktiv och ordnar konstvisningar och årliga utlottningar av konstverk. Du kan också vara med i vår idrottsförening Tresteget som bland annat anordnar löpartävlingar.

Vi finns på Stora Essingen i Stockholm i ljusa fina lokaler, men planerar att tillsammans med Lärarförbundet flytta till nya lokaler vid Slussen under 2023.

Lärarnas a-kassa strävar i alla avseenden efter frihet från diskriminering och lika möjligheter för alla.

Ansök senast den 19 augusti

Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är den 19 augusti 2022. Intervjuer sker i augusti och september månad.
Mer info
Kontaktperson Erika Waldemarsson
Telefon 0702-51 28 86
Område Stockholms stad
Yrkesroll Juridik, Utbildning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 19 aug 2022 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lärarnas a-kassa är Sveriges största a-kassa för lärare och övriga yrken inom utbildningsområdet. Både den som jobbar som lärare och den som studerar till lärare i någon form kan vara med hos oss.