Vägledare till Lärarförbundet Kontakt

Vägledare till Lärarförbundet Kontakt

Vill du vara med och skapa Sveriges bästa vägledning för lärare och skolledare?

Lärarförbundet Kontakt söker nu två vägledare för visstidsanställning.

Lärarförbundet är Sveriges största lärarorganisation. Vi för 234 000 lärares, skolledares, lärarstudenters och studie- och yrkesvägledares talan och driver skolförändring. Vi brukar säga att allt börjar med bra lärare. Och lärare ska ha bra löner och bra villkor. Vi som jobbar här vill vara engagerande, öppna, kompetenta och drivande. Det är också egenskaper vi söker när vi letar efter nya medarbetare.

Om jobbet
Lärarförbundet Kontakt besvarar frågor via telefon och mail från medlemmar och förtroendevalda om lärares och skolledares villkor- och professionsfrågor. Lärarförbundet Kontakt är den självklara kontaktvägen till Lärarförbundet, vilket innebär att du har ett stort ansvar för att de som kontaktar oss får den vägledning de efterfrågar. I rollen som vägledare ingår också att informera om värdet av att vara medlem i Lärarförbundet och ställa frågan om medlemskap. I ditt uppdrag ingår att stöttaoch samarbeta med dina kollegor i arbetsrättsliga frågor. Du kommer också att medverka i olika projekt och arbetsgrupper med övriga kanslianställda.

Om dig
Ett krav är att du har högskoleutbildning, meriterande är om du har lärarexamen. Du har vidareutbildat dig inom arbetsrätt och har en god kunskap om dess lagar. Det är meriterande om du har arbetat i en liknande organisation med medlemsvård eller har erfarenhet av lärares, skolledares eller förtroendevaldas vardag. Har du arbetat som ombudsman eller har erfarenhet av arbete som förtroendevald i facklig organisation är det också meriterande.

För att lyckas i rollen behöver du:
  • ha lätt för att samarbeta och att dela med dig av din kunskap
  • vara trygg i att möta människor i krissituationer och har förmåga att skilja på det personliga och professionella
  • ha förmåga anpassa dig till ändrade omständigheter som tex tillfälliga arbetstoppar
  • ha förmåga att omsätta stor informationsmängd till kunskaper i praktiken
  • vara målfokuserad och drivs av att uppnå gruppens och personliga mål
  • kunna kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt både i tal och skrift, på svenska och engelska.
Du är dessutom IT-intresserad och har lätt för att lära dig nya IT-system.

Om oss
Du kan se fram emot ett omväxlande jobb i en organisation som är inne på en spännande förändringsresa. I Lärarnas hus i Stockholm arbetar ungefär 150 personer och ytterligare cirka 100 kollegor är fördelade på 8 regionala kontor. Runt om i landet finns också 19 000 medlemmar som engagerat sig i olika förtroendeuppdrag som jobbar mot samma mål.

Vad kan vi erbjuda dig?
Tjänsterna är visstidsanställningar på heltid, de sträcker sig över ett år med tillträde under hösten 2021. Det kan finnas möjlighet till förlängning. Placering är Stockholm. Vi har ett av marknadens bästa kollektivavtal med tjänstepension. Vi erbjuder dig subventionerade luncher, flexibla arbetstider och vår förmånsportal – som har Sveriges största utbud av förmåner och personalrabatter. Vi sitter i Lärarnas hus på Stora Essingen i Stockholm i ljusa fina lokaler. Hit tar du dig enkelt med bland annat tvärbanan, stationen Stora Essingen är placerad på andra sidan gatan. Vi förutsätter att du delar Lärarförbundets grundläggande fackliga värderingar. Lärarförbundet strävar i alla avseenden efter frihet från diskriminering och lika möjligheter för alla. Individuell lönesättning tillämpas.

Välkommen in med din ansökan, både CV och personligt brev!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.lararforbundet.se
Sista ansökningsdag 22 aug 2021 (29 dagar kvar)