Ombudsman med fokus på centrala förhandlingar

Ombudsman med fokus på centrala förhandlingar

Just nu söker vi en ombudsman med fokus på centrala förhandlingar

Vill du jobba med att ge världens viktigaste yrke bättre villkor och förutsättningar? Att jobba på Lärarförbundet innebär att arbeta med en av Sveriges mest diskuterade fråga. Skolan är avgörande för Sveriges framtid och en nyckel till integration. Vi brukar säga att allt börjar med en bra lärare. Och lärare ska ha bra löner och bra villkor. Vi som jobbar här vill vara personliga, öppna, framåtsyftande, fokuserade och aktiverande, det är också egenskaper vi söker när vi letar efter nya medarbetare. Allt för att skapa goda förutsättningar och medlemsvärde för 232 000 lärare.

Som ombudsman på avtal och juridik med fokus på centrala förhandlingar driver du frågor och ärenden inom området, deltar i partsgemensamt arbete och ansvarar för kollektivavtalsförhandlingar. Du fungerar som sakkunnig och stödjer Lärarförbundets Förbundsstyrelse, regionkontor och avdelningar. Du utbildar och informerar våra förtroendevalda, både skriftligt och muntligt i avtalsfrågor.

Vi söker dig som:

Vi söker dig som har minst fem års arbetslivserfarenhet inom arbetsrättsliga tvisteförhandlingar. Du har vana att skriva underlag, rapporter och PM. Du är väl förtrogen med förhandlingsarbete och har erfarenhet av centralt partsarbete.

Vi vill dessutom att du:
  • har relevant akademisk examen
  • gedigen kunskap om tvisteförhandlingar, arbetsrätt och det svenska skolsystemet
  • har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och du anstränger dig för att leverera lösningar
  • har förmåga att med trovärdighet vara organisationens representant i arbetsrättsliga frågor
  • har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
  • har lätt för att samarbeta och dela med dig av din kunskap
  • är en van utbildare med erfarenhet att prata inför stora som små grupper
Det är en förutsättning att du är en nätverkande relationsbyggare i ditt yrke. Har du erfarenhet av att arbeta med olika digitala medier och har goda IT-kunskaper är det meriterande.

Vi sitter i Lärarnas hus på Stora Essingen i Stockholm i ljusa fina lokaler. Hit tar du dig enkelt med bland annat tvärbanan, stationen Stora Essingen är placerad på andra sidan gatan. Vi förutsätter att du delar Lärarförbundets grundläggande fackliga värderingar. Lärarförbundet strävar i alla avseenden efter frihet från diskriminering och lika möjligheter för alla.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas. Heltidstjänst.

Välkommen med din ansökan så fort som möjligt, senast den 2018-01-08. Urval och intervjuer sker löpande.

Kontakta oss

Johan Ernestam

Akademikerföreningen

johan.ernestam@lararforbundet.se

072-536 36 58

Camilla Brown

Enhetschef

camilla.brown@lararforbundet.se

08-7376665

Cyrene Martinsson Waern

Unionenklubben

cyrene.waern@lararforbundet.se

070-230 58 64
Mer info
Kontaktperson Johan Ernestam
Telefon 072-536 36 58
Område Stockholms stad
Yrkesroll Juridik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.lararforbundet.se
Sista ansökningsdag 29 jan (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skolan är en avgörande fråga för Sveriges framtid. Vi brukar säga att allt börjar med en bra lärare och därför ska lärare ha bra löner och villkor. Oavsett vad du jobbar med på Lärarförbundet är det en dynamisk arbetsplats där du kommer att utvecklas.