Riskanalytiker till Länsförsäkringar AB

Riskanalytiker till Länsförsäkringar AB

Är du i början av karriären och vill utvecklas inom en risk managementavdelning med ett starkt utvecklingsfokus? Är du även en person som drivs av effektiviseringsarbete och kan hantera många bollar i luften samtidigt är detta rollen för dig! Vår kund Länsförsäkringar AB söker nu en junior riskanalytiker till avdelningen Risk Management.

Om jobbet
Vi söker dig som tycker riskområdet är spännande och som vill vara med och påverka gruppens arbete framåt tillsammans med duktiga kollegor i ett team med stark ”Vi-känsla”. Enheten Risk Management utgör ett stöd åt styrelse, vd och övrig ledning att upprätthålla ett effektivt riskhanteringssystem. Risk Management är för närvarande ca 30 medarbetare där avdelningen Group Risks är en av två avdelningar. Avdelningen Group Risks ansvarar för den interna modellen, förvaltningen av den egenutvecklade systemlösningen för riskhantering samt solvensberäkningarna. Gruppen består av tre team, systemförvaltning, Analytics samt ERM/Operativ risk. Till Analytics teamet söker vi nu en riskanalytiker.

Analytics ansvarar primärt för kapitalkravsberäkningar baserade på Länsförsäkringars egenutvecklade interna modell samt på standardformelberäkningar. Gruppen levererar även underlag för tillsynsrapporteringen för försäkringsbolag, kapitalplanering och ad hoc analyser. Utöver detta ansvarar gruppen för beräkning och rapportering av andra riskmått och stresstester, underhåll och beräkning av räntekurvor, datahantering, samt är involverade i utvecklingsprocessen.

Då gruppen hanterar mycket dataflöden i deras kvartalsvisa riskberäkningar, ser vi gärna att du har intresse för och gärna erfarenhet av, att arbeta med denna typ av flöden där format och datakvalitet är viktigt. Vår kund jobbar aktivt med att effektivisera och automatisera deras processer och du kommer bli involverad i och vara aktivt bidragande i detta förändringsarbete. Tjänsten innebär många kontaktytor och goda utvecklingsmöjligheter inom Länsförsäkringar. Länsförsäkringar sitter vid Gärdet.

Vi söker
Som person har du god samarbetsförmåga och trivs med att vara ”spindeln i nätet”. Du är självgående, noggrann, tar ansvar för dina arbetsuppgifter och har ett strukturerat arbetssätt. Vidare föredrar du att arbeta i en arbetsmiljö med hög förändringstakt och förväntas ha en positiv attityd gentemot förändringar. Samtidigt har du även förmåga att se helheter och göra sunda prioriteringar i en miljö med högt tempo samt har driv, energi och tar dig an arbetsuppgifter med stort engagemang.

Vi söker dig som har:
  • Relevant utbildning inom finansiell matematik, statistik och/eller ekonomi eller motsvarande
  • Grundläggande förståelse för finansiella instrument
  • Gärna att du har erfarenhet av teoretiska värderingar
  • Gärna något/några års arbetslivserfarenhet från försäkring, bank eller annat finansiellt företag
  • Meriterande om du har arbetat med riskberäkningar och/eller Solvens 2
  • Meriterande om du har erfarenhet från Excel, VBA, Matlab, SQL, Bloomberg eller Reuters
Om bolaget
Länsförsäkringar AB-koncernen har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, bedriva strategiskt utvecklingsarbete och ge service till bolagen inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Allt för att skapa förutsättningar för länsförsäkringsbolagen att bli framgångsrika på sina respektive marknader.

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Länsförsäkringar AB-koncernen har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, bedriva strategiskt utvecklingsarbete och ge service till bolagen inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Allt för att skapa förutsättningar för länsförsäkringsbolagen att bli framgångsrika på sina respektive marknader. Läs mer på http://www.lansforsakringar.se/om-oss/om-lansforsakringsgruppen/lansforsakringar-ab/

Vi svarar gärna på dina frågor
I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar AB med Talents of Sweden. För frågor om tjänsten kontakta rekryterare Marcus Ström på telefon 070 857 50 05 eller marcus.strom@talentsofsweden.se. Vi intervjuar löpande så varmt välkommen med din ansökan snarast.

Sökord: Bank, försäkring, risk, riskkontroll, riskkontroller, riskanalytiker, analytiker, marknads- och försäkringsrisk, rekrytering, jobb, Talents of Sweden
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Analys & Rådgivning, Försäkring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Talent of Sweden
Sista ansökningsdag 24 maj 2019 (35 dagar kvar)