Redovisningsspecialist inom försäkring till Länsförsäkringar AB

Redovisningsspecialist inom försäkring till Länsförsäkringar AB

Har du erfarenhet av redovisning inom försäkringsbranschen? Har du även god kunskap om finansiella regelverk? Har du kunskap inom IFRS17 eller har förmåga att snabbt lära dig? Trivs du med att vara experten på ditt område och förmedla denna kunskap till andra? Är du dessutom en social person med stark pedagogisk förmåga? Då har vi jobbet för dig! Länsförsäkringar AB söker nu en redovisningsspecialist med inriktning mot försäkring.

Om jobbet
Som redovisningsspecialist inom försäkring kommer du vara experten inom ditt område med uppgift att stötta dina kollegor i olika redovisningsfrågor. I rollen förväntas du arbeta med teoretiska frågor kopplade till redovisning inom försäkringsbranschen men också med praktiska utredningar av komplex karaktär. I ditt arbete ingår även att driva olika projekt rörande exempelvis utvecklingsfrågor samt genomföra analyser av olika slag. Du kommer även att arbeta med regelverksfrågor som bevakning av nya regelverk, men även implementering och analys av dessa. En stor del av din tid kommer att läggas på införandet av IFRS 17.

Du kommer som redovisningsspecialist att ha många kontaktytor och att på ett pedagogiskt sätt förklara komplexa frågor är också en stor del av ditt arbete.

Vem är du?
För att trivas i rollen som regelverksspecialist mot försäkring bör du vara en person som tycker om att ta mycket eget ansvar då du förväntas vara självständig och drivande i ditt arbete. Du bör även vara bekväm med att ha många kontaktytor och ha en god kommunikationsförmåga, både muntligt och skriftligt. Vidare krävs det att du har förmågan att på ett pedagogiskt sätt förklara komplexa regelverksfrågor och stötta i praktisk implementation.

Du har dessutom:
  • Erfarenhet av redovisning och regelverk inom försäkringsbranschen
  • Förmåga att läsa in, tolka och pedagogiskt presentera och förklara komplexa frågor både muntligt och skriftligt
  • Mycket god förmåga att verka i en verksamhet i stark förändring
  • Har du även kunskap om IFRS 17 är det meriterande men inte ett krav
Om vår kund
Redovisning & Rapportering ingår i enheten Ekonomi & Finans. Enheten Ekonomi & Finans ansvarar för Länsförsäkringar AB koncernens ekonomistyrning, kapitalplanering, finansiella redovisning och rapportering samt ansvarar för investerar- och ratingkontakter. Inom koncernen är Länsförsäkringar AB respektive Länsförsäkringar Bank börsnoterade för sina obligationer och följer därmed börsens noteringsavtal. Redovisning & Rapportering består av ca 45 medarbetare med ansvar bland annat för bokslut i Länsförsäkringar AB koncernen, myndighetsrapportering samt extern finansiell rapportering.

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Vi svarar gärna på dina frågor
I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar AB med Talents of Sweden. Om du har frågor om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Martin M Eriksson, telefon 073 595 73 00. Vi intervjuar löpande så varmt välkommen med din ansökan snarast.

Fackliga kontaktpersoner:
Ulrika Taylor, kontaktombud FTF, telefon 08 588 404 25
Erika Berglund, kontaktombud SACO, telefon 08 588 404 94

Länsförsäkringar - en unik arbetsgivare
Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra.

Välkommen till en arbetsgivare som inte är som alla andra! Läs mer om Länsförsäkringar AB med dotterbolag http://www.lansforsakringar.se/om-oss/om-lansforsakringsgruppen/lansforsakringar-ab/

Sökord: Redovisningsspecialist, Redovisning, Rapportering, Accounting, Accountant, Bank,
Finans, Försäkring, IFRS, IFRS17, Jobb, Rekrytering, Talents of Sweden
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans, Försäkring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 29 juli (39 dagar kvar)