Lead Frontend Developer till Länsförsäkringar AB

Lead Frontend Developer till Länsförsäkringar AB

Utveckla kundupplevelsen för miljontals kunder som Lead Frontend Developer hos Länsförsäkringar AB!

Hos det kundägda bank- och försäkringsbolaget Länsförsäkringar blir du, i rollen som Lead Frontend Developer tekniskt ansvarig för vårt frontendramverk och designsystem. Här får du chansen att arbeta i en ledande roll med stort handlingsutrymme och möjligheten att påverka Länsförsäkringars kundupplevelse.

Vi erbjuder dig

Hos oss står varje medarbetare i fokus samtidigt som vi tillsammans utvecklar Länsförsäkringars digitala kundupplevelse. Vårt ledarskap präglas av förtroende och tillit till individen.

Du får:
  • Påverka på riktigt - både din roll och ditt ansvarsområde
  • En händelserik vardag där du har en nyckelroll inom design och kundupplevelse
  • Bygga gränssnitt som möter hundratusentals kunder samtidigt som du agerar länken mellan olika team
  • Arbeta både på distans och från kontoret med flexibla arbetstider. Vi tycker det är viktigt att man, som anställd hos oss, har rätt förutsättningar för att lägga sitt livspussel
DET HÄR GÖR DU HOS OSS

Som Lead Frontend Developer blir du en nyckelperson i våra digitala team. Vi arbetar agilt enligt SAFe och samarbetar tvärfunktionellt. I rollen ansvarar du för att utveckla Länsförsäkringars webbaserade komponentbibliotek, som sammanlänkar designen för all nyutveckling på kundmöteskanaler.
Du kommer även att:
  • Utveckla och förvalta designsystemets CMS
  • Vara länken mellan, och jobba nära, våra interna och externa design- och utvecklingsteam
  • Arbeta med moderna tekniker som React och JavaScript
  • Balansera olika önskemål, stötta och agera bollplank i både implementering och i framtagandet av nya komponenter
  • Arbeta för att göra våra tjänster tillgängliga för alla oavsett funktionsvariationer
DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Du kommer att tillhöra enheten Kund och kanalstöd. Enheten är navet som syr ihop Länsförsäkringars affär med kundens behov. Här finns ett högt engagemang och en stark vilja att möjliggöra bra kundmöten genom kanaler och tjänster som hänger ihop. Vi brinner för kunden och för att skapa den bästa användarupplevelsen. Vi strävar efter ett agilt ledarskap och ger medarbetare ett stort förtroende samt mandat för att nå våra mål. I rollen arbetar du i nära samarbete tillsammans med utvecklingsteamen, design och UX. Länsförsäkringar har sitt kontor på Tegeluddsvägen i Stockholm.

Mer om dig

Vi söker dig som har några års erfarenhet av frontendutveckling och Javascript. Hos oss trivs du som tycker om att samarbeta, är proaktiv och kommer med egna initiativ. Du är målfokuserad och utforskar gärna nya arbetssätt och tekniker för att nå bäst resultat. Vidare förstår du komplexiteten i en större organisation samtidigt som du som person är lösningsfokuserad.

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Mer info
Kontaktperson Emil Lindberg
Telefon 0737450436
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, UX & Webbdesign
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Ada Digital
Sista ansökningsdag 24 aug 2022 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

En stor del av Länsförsäkringars framgångar ligger i balansen mellan lokalt och gemensamt. Det lokala består av 23 kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger utvecklings- och servicebolaget Länsförsäkringar AB i Stockholm samt dotterbolagen Wasa Kredit och Agria Djurförsäkring.

På Länsförsäkringar AB finns roller inom projektledning, ekonomi, juridik, aktuariella och analytiska tjänster eller marknadsföring. Här finns också specialister inom nischade delar inom försäkring, bank och pension. IT är en strategisk kompetens och grunden i vår kundupplevelse. Att jobba med IT hos oss innebär att man blir en nyckelspelare i att förverkliga våra IT-visioner, ta fram nya tekniska lösningar och förbättra kundupplevelsen i gränslandet mellan teknik och människa.