Group Business Controller till Länsförsäkringar AB

Group Business Controller till Länsförsäkringar AB

Är du en teknisk controller som brinner för effektivisering och utveckling? Är du en driven person gillar analys är detta roll för dig! Vår kund Länsförsäkringar AB söker nu en systeminriktad Group Business Controller med kunskaper och intresse för verktyg och informationsstruktur.

Om jobbet
Vi söker nu en driven och systeminriktad Group Business Controller som kan stödja Länsförsäkringars förflyttning, stötta med effektivisering samt ta ägarskap över verktyg och informationsstruktur. Du kommer att vara en del av Koncerncontrol som består av fem personer och ingår i gruppen Affärs- och Kapitalplanering inom Ekonomi & Finans. Koncerncontrol ansvarar för att på koncernnivå ta fram prognoser, operativ rapportering, beslutsunderlag och analyser till styrelse och företagsledning. Arbetet initieras av beställningar från ledning, egna initiativ och fastställda tidplaner. Informationsutbyte innebär en hel del kontakter med övriga enheter inom LFAB.

Enheten har inlett ett utvecklings- och automatiseringsarbete där du kommer spela en viktig roll. Du kommer anta ett ägarskap över avdelningens och de koncerngemensamma verktygsstöden för rapportering, analys och prognos och vara en av koncernens superusers. Du förväntas även stödja i avdelningens löpande arbete där du tar ett särskilt ansvar för att förenkla och automatisera informationsinsamling, sammanställning och presentation.

Vi söker
Som person är du engagerad och har god förmåga att driva frågor framåt. Du är analytisk, drivande, noggrann och resultatorienterad och har lätt för att samarbeta samt förmåga att skapa goda relationer på alla nivåer i organisationen. Du motiveras av utveckling samt ständiga förbättringar och ser system och verktyg som möjliggörare. Du har ett starkt kvalitetsfokus i dina leveranser och du håller deadlines. Du är framförallt en controller men med ett stort intresse och kunskap inom teknikområdet. Du är pedagogisk och kan dela med dig av din kunskap, både muntligt och skriftligt till kollegor runt om i organisationen. Vidare tycker du om att ha stora kontaktytor inom organisationen med olika typer av användare och intressenter. Samtidigt har du även förmåga att se helheter och göra sunda prioriteringar i en miljö med högt tempo.

Vi söker dig som har akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande och därefter 5 - 10 års relevant arbetslivserfarenhet som Business Controller eller i liknande roller med strategisk inriktning. Vi ser att du har erfarenhet av effektiviseringsarbete samt intresse för automatisering, modellering systemfrågor och förändringshantering. Vidare är du en problemlösare som har en god analytisk förmåga och erfarenhet av arbete i projektform samt är van vid att hantera stora datamängder. Det är meriterande ifall du har arbetat inom försäkringsbranschen eller inom bank och finans. Du kan även ha agerat som konsult åt ett konsultföretag och arbetat mot finansiella institut. Det är meriterande om du har arbetat med BI-verktyg och kunskaper i Excel på avancerad nivå.

Om bolaget
Länsförsäkringar AB-koncernen har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, bedriva strategiskt utvecklingsarbete och ge service till bolagen inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Allt för att skapa förutsättningar för länsförsäkringsbolagen att bli framgångsrika på sina respektive marknader.

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid. Länsförsäkringar AB-koncernen har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, bedriva strategiskt utvecklingsarbete och ge service till bolagen inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Allt för att skapa förutsättningar för länsförsäkringsbolagen att bli framgångsrika på sina respektive marknader. Läs mer på http://www.lansforsakringar.se/om-oss/om-lansforsakringsgruppen/lansforsakringar-ab/

Vi svarar gärna på dina frågor
I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar AB med Talents of Sweden. För frågor om tjänsten kontakta rekryterare Marcus Ström på telefon 070 857 50 05 eller marcus.strom@talentsofsweden.se. Vi intervjuar löpande så varmt välkommen med din ansökan snarast.

Sökord: business controller, analys, controller, rapportering, data, controlling, IT, BI, verktyg, försäkring, bank, controlling
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Bank, Finans & Försäkring, Analys & Rådgivning, Bank & Finans, Försäkring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 mars (9 dagar kvar)