Teknisk förvaltare

Teknisk förvaltare

Vill du arbeta som teknisk förvaltare i ett framgångsrikt och välrenommerat bolag med fantastiska kulturhistoriska fastigheter? Vill du ingå i en verksamhet där engagemang och kompetens står högt på agendan? Ser du dig som engagerad konsult, där fokus ligger på planerat underhåll? Tycker du att Teknik, drift och underhållsfrågor är intressant? Då kanske detta är ditt nästa karriärsteg?

KFS befinner sig i en expansiv fas vilket innebär att vi har behov av att förstärka vår avdelning med ytterligare skickliga tekniska förvaltare med driftansvar i uppdragen. Hos oss kommer du att arbeta integrerat med förvaltare och projektledningsavdelningen.

På KFS arbetar 14 personer inom Fastighetsförvaltning, Teknisk förvaltning och Projektledning.

Du rapporterar till avdelningschef. Arbetsplatsen ligger centralt i Stockholms City.

Arbetsuppgifter
Du ingår i ett team med en förvaltare och ansvarar för den tekniska förvaltningen av de kyrkor och fastigheter som församlingarna äger. Du har ett stort ansvar för att skapa och bibehålla goda kundrelationer. I ditt ansvar ingår även att upprätta en årlig driftsbudget och underhållsplan per byggnad samt initiera mindre teknikprojekt.

Dina arbetsuppgifter innebär bl a;
 • Vara rådgivande och agera konsultativt gentemot kund inom förvaltningsområdet
 • Upprätta rutiner för drift och felanmälan.
 • Upprätta och följa upp leverans av service- och driftavtal.
 • Hantera statusbesiktningar samt uppdatera planerat underhåll.
 • Upprätta driftsbudget för fastigheterna.
 • Bistå förvaltare i det planerade underhållet.
 • Bistå förvaltare i lokalförsörjningsplaner med uppdragsgivaren
 • Driva mindre teknikprojekt.
Kvalifikationer
 • Eftergymnasial utbildning inom bygg och/ eller fastighet alternativt kunskap förvärvat genom mångårig erfarenhet
 • Erfarenhet av drift och underhåll som fastighetstekniker eller drifttekniker.
 • Erfarenhet av förebyggande samt planerat underhåll och har upprättat underhållsplaner, gärna i DeDU eller motsvarande fastighetssystem
 • Har körkort B
Det är meriterande om du:
 • Har arbetat som fastighetstekniker eller drifttekniker.
 • Har erfarenhet av ROT-projekt, framförallt i kulturhistoriskt värdefulla fastigheter och miljöer
 • Har erfarenhet att beställa totalentreprenader.
 • Tidigare har arbetat som konsult.
 • Har grundläggande kunskaper i fastighetsekonomi.
Personliga egenskaper
Då tjänsten i grunden är ett konsultjobb med kundansvar så ser vi gärna att du är utåtriktad och har lätt för att skapa och bibehålla kontakter och affärer. Vi söker helt enkelt dig som trivs i en konsultativ roll och har en förmåga att bygga långsiktiga relationer.

Stor vikt i rollen läggs vid att hantera underhållsplaner och projekt. För att lyckas i rollen ser vi att du är initiativtagande, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Vidare är du självgående och strukturerar ditt angreppssätt och driver dina processer framgångsrikt. I ditt arbete har du en god struktur, du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Att sätta upp tidsramar och hålla i dessa är något du eftersträvar i varje uppdrag.

Rollen innebär många kontaktytor vilket ställer krav på din förmåga att arbeta bra tillsammans med andra. Du är lyhörd, smidig och kommunikativ och löser eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och sociala färdigheter.

Vi erbjuder dig
 • Förmånen att arbeta med unika kulturhistoriska fastigheter
 • Kompetensutveckling i form av internutbildningar och kurser, men framförallt i samarbete med kollegor som är bäst i stan på att renovera äldre bebyggelse.
 • KFS vann Stockholms Stads pris för bästa fysiska tillgänglighet, S:t Julianpriset, för renoveringsprojektet i Gustaf Vasa kyrka 2018. Även nominerad för utmärkelser som Årets bygge utsett av Byggindustrin och ROT-priset av Stockholms Byggmästareförening
 • En fri roll med flextid, marknadsmässig lön och en arbetsgivare som strävar efter en bra arbetsmiljö.
Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Kyrkans Fastighetssamverkan med Kaliber Sthlm. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Susanne Bryhn, susanne@kalibersthlm.com eller 070-531 34 25.

Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Svenska kyrkan eftersträvar en jämn könsfördelning i alla verksamheter och ser därför gärna kvinnor som sökande.

Varmt välkommen med din ansökan, sista ansökningsdatum är söndag 30/9. Vi ser fram emot att läsa din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Susanne Bryhn
Telefon 070-531 34 25
Område Stockholms stad
Yrkesroll Fastighet, Drifttekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.svenskakyrkan.se/gustafvasa/kfs
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Kyrkans Fastighetssamverkan Stockholm AB är ett bolag inom Svenska kyrkan. KFS är först inom Svenska kyrkan att erbjuda utförande fastighetskonsultuppdrag åt lokala enheter som församlingar och pastorat. Vår målsättning är att leverera heltäckande fastighetsförvaltning- och projektledarkompetens åt våra kunder, så att kulturarvet bevaras och övriga fastigheter nyttjas så ändamålsenligt som möjligt för den kyrkliga verksamheten. Idag genomför vi uppdrag åt ca 20 församlingar i Stockholms- och Uppsala stift. Beståndet består såväl av kyrkor med kulturhistoriskt värde som moderna församlingshus och bostäder. Svenska kyrkan äger ca 25 000 byggnader och är därmed landets största fastighetsägare.

KFS gör också uppdrag åt andra beställare än Svenska kyrkan.

Läs gärna mer på https://www.svenskakyrkan.se/gustafvasa/kfs