Projektledare

Projektledare

Vill du arbeta i ett framgångsrikt och välrenommerat bolag med att bevara och utveckla fantastiska kulturhistoriska fastigheter? Vill du ingå i en expansiv verksamhet med engagerade och kompetenta medarbetare? Är du en skicklig projektledare med erfarenhet av att få ihop dina projekt gällande ekonomi, tid, kvalitet och arbetsmiljö? Vill du vara med och bidra med din kompetens i ett bolag som fått flertalet fina utmärkelser från byggbranschen? Då kanske du är vår nya kollega?

KFS befinner sig i en expansiv fas vilket gör att vi har behov av att förstärka vår organisation med ytterligare skickliga projektledare. Vi söker dig som vill arbeta med fastigheter som har ett stort kulturhistoriskt värde och i en organisation med gedigen kompetens inom området. För att trivas och bli framgångsrik i rollen har du en bred erfarenhet av en projektledande roll, från förstudie till slutbesiktning. Du stimuleras främst av utmanande ROT-projekt där du får användning av din kompetens.

På KFS arbetar 14 personer inom Projektledning, Fastighetsförvaltning och Teknisk förvaltning. Du rapporterar till VD/Fastighetschef. Arbetsplatsen ligger centralt i Stockholms City.

Arbetsuppgifter
Som konsult på KFS tar du beställaruppdrag som projektledare. Det är huvudsakligen kyrkor och församlingshus som ska restaureras, renoveras eller byggas om. Även viss nyproduktion förekommer, både gällande kyrkor och större bostadsexploateringsprojekt.

Du ansvarar för hela kedjan från framtagande av förstudie och kalkyler till fortsatt projektering, genomförande och besiktning. Ansvaret gäller både tid, teknik, lagkrav, miljö, energi, ekonomi och kundrelationer. Vid större projekt jobbar vi i grupp och där kan du inneha olika roller som projekt-, projekterings- eller byggledare. Våra projekt är projekteringstunga, vilket gör att projekteringserfarenhet är meriterande. Dina arbetsuppgifter innebär bl a;
 • Ansökan om statlig kyrkoantikvarisk ersättning, bygglov & tillstånd enl. kulturmiljölagar
 • Upphandling, framförallt samverkansentreprenad
 • Ansvara för ekonomi, tidplaner, kvalitet och arbetsmiljö
 • Medverka i utvecklingen av KFS processer, ex. mallar och projektprocesser
Kvalifikationer
 • Eftergymnasial utbildning inom bygg och/ eller fastighet
 • Flera års erfarenhet av projektledande roll, framförallt ROT-projekt
 • God upphandlingsvana
 • God förmåga att engagera ditt projektteam
 • Goda kunskaper inom entreprenadjuridik (AB 04)
 • Goda byggtekniska kunskaper
 • Har körkort B
Det är meriterande om du:
 • Har en högskole- eller civilingenjörsexamen
 • Har erfarenhet av kulturhistoriskt värdefulla fastigheter och miljöer
 • Har erfarenhet av liknande organisation och föredragande roll på beställarsidan, ex i kommun eller BRF
 • Har fastighetsekonomisk kompetens och kan hantera investeringskalkylerande
 • Har kunskap och/ eller erfarenhet av exploateringsfrågor
 • Har tidigare arbetat som konsult
 • Är kontrollansvarig enligt PBL och/ eller Bas-P
Personliga egenskaper
Vi söker dig som utmärker dig genom ditt engagemang och din förmåga att sprida engagemanget vidare till ditt projektteam. Du är självgående och stimuleras av högt uppsatta mål samt är en person som aktivt söker utmaningar. Då rollen innebär att agera föredragande för bl.a. kyrkopolitiker har du en god förmåga att tala klart, välformulerat och engagerat i såväl enskilda möten som i små & stora grupper. Du är lyhörd för motparten och har lätt att anpassa dig till olika situationer. För att lyckas i rollen som projektledare behöver du vara skicklig på att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt.

Eftersom vi är en liten organisation på firman så löser du projektledningens administration på egen hand; protokollskrivande, kontrakt och Af-delar, är en del av vardagen.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och sociala färdigheter.

Vi erbjuder dig
 • Förmånen att arbeta med unika restaurering och ombyggnadsprojekt av kulturhistoriska fastigheter, några av stadens äldsta och finaste byggnader.
 • Kompetensutveckling i form av internutbildningar och kurser, men framförallt i samarbete med kollegor som är bäst i stan på att renovera äldre bebyggelse.
 • KFS vann Stockholms Stads pris för bästa fysiska tillgänglighet, S:t Julianpriset, för renoveringsprojektet i Gustaf Vasa kyrka 2018. Även nominerad för utmärkelser som Årets bygge utsett av Byggindustrin och ROT-priset av Stockholms Byggmästareförening
 • En fri roll med flextid, marknadsmässig lön och en arbetsgivare som strävar efter en bra arbetsmiljö.
Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Kyrkans Fastighetssamverkan med Kaliber Sthlm. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Susanne Bryhn, susanne@kalibersthlm.com eller 070-531 34 25.

Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Svenska kyrkan eftersträvar en jämn könsfördelning i alla verksamheter och ser därför gärna kvinnor som sökande.

Varmt välkommen med din ansökan, sista ansökningsdatum är söndag 30/9. Vi ser fram emot att läsa din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Susanne Bryhn
Telefon 070-531 34 25
Område Stockholms stad
Yrkesroll Fastighet, Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.svenskakyrkan.se/gustafvasa/kfs
Sista ansökningsdag 30 sept 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Kyrkans Fastighetssamverkan Stockholm AB är ett bolag inom Svenska kyrkan. KFS är först inom Svenska kyrkan att erbjuda utförande fastighetskonsultuppdrag åt lokala enheter som församlingar och pastorat. Vår målsättning är att leverera heltäckande fastighetsförvaltning- och projektledarkompetens åt våra kunder, så att kulturarvet bevaras och övriga fastigheter nyttjas så ändamålsenligt som möjligt för den kyrkliga verksamheten. Idag genomför vi uppdrag åt ca 20 församlingar i både Stockholms- och Uppsala stift. Beståndet består såväl av kyrkor med kulturhistoriskt värde som moderna församlingshus och bostäder. Svenska kyrkan äger ca 25 000 byggnader och är därmed landets största fastighetsägare.

KFS gör också uppdrag åt andra beställare än Svenska kyrkan.

Läs gärna mer på https://www.svenskakyrkan.se/gustafvasa/kfs