Financial Controller till Kunskapsskolans huvudkontor, Stockholm

Financial Controller till Kunskapsskolans huvudkontor, Stockholm

Är du en lösningsorienterad Financial Controller som vill arbeta i en internationell koncern med mycket engagemang? Brinner du för utveckling och vill bidra i denna inspirerande miljö och verka i en platt organisation? Nu har du möjlighet att bli en viktig spelare i detta utvecklingsorienterade bolag. Som Financial Controller ansvarar du för analyser, kvalitetssäkring och uppföljningar av koncernens resultat samt är ett stöd åt verksamheten i diverse affärsbeslut. I ditt arbete kommer du vara med och driva budgetarbetet för koncernbolag och arbeta med utveckling av ekonomiprocesser.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Financial Controller
 • Uppföljning och löpande analys av koncernens resultat
 • Ansvara för avvikelseanalyser
 • Stödja verksamheten i dagliga affärsbeslut med relevanta analyser
 • Ansvara för kvalitetssäkring av kostnader
 • Ansvara för att upprätta rutiner som säkerställer god datakvalitet
 • Utveckla och förbättra ekonomiprocesser
 • Delta i koncernrapportering
 • Driva och genomföra budgetering av koncernbolag
 • Medverka, initiera och driva projekt ur ett finansiellt perspektiv
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som har arbetat ett antal år som Financial Controller eller inom revision. Du har en akademisk examen inom ekonomi. Du har erfarenhet eller ett stort intresse för system och det är meriterande om du har erfarenhet från arbete i projektform och av att leda projekt. Excel hanterar du mycket väl och du är van att hantera stora datamängder. Du talar och skriver svenska obehindrat och du har goda kunskaper i engelska.

Personliga egenskaper:

Som person är du analytisk, strukturerad och lösningsfokuserad. Ditt arbetssätt är affärsorienterat och proaktivt och du har en god kommunikativ förmåga då du i rollen som Financial Controller kommer att samarbeta med både interna och externa intressenter.

Vad erbjuder Kunskapsskolan dig?

Som Financial Controller på Kunskapsskolan erbjuds du att vara del i ett bolag som drivs av utveckling. Organisationen är platt med snabba beslutsvägar och engagerade kollegor. Till denna inspirerande miljö kommer dina kollegor för att de verkligen vill arbeta i denna drivna organisation.

Placeringsort:

Hammarby Sjöstad i StockholmOm Kunskapsskolan:

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd. Utbildningarnas viktigaste kännetecken är den pedagogiska modellen med en personligt utformad utbildning som ger kunskap och förmågor för framtiden. De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 14 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016. Kunskapsskolan i Sverige ingår i ett internationellt nätverk av skolor runt om i världen med omkring 5 000 elever som följer hela eller delar av Kunskapsskolan arbetssätt, the KED Program. Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Kunskapsskolan med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Ulrika Sjöqvist 070-166 08 60. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan:
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Varmt välkommen med din ansökan!

Sökord: Financial controller, Controller, Business controller, Area controller, Junior controller, Jr. controller, Sales controller, Division controller, Project controller, , Reporting controller, FP&A, verksamhetscontroller, verksamhetsekonom, divisionsansvarig, affärsområdescontroller, KPI
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)