Kommittésekreterare inom utbildningsområdet

Kommittésekreterare inom utbildningsområdet

Vill du hjälpa Vetenskapsakademien i vårt arbete inom utbildningsområdet? Är du en skicklig administratör med högskoleutbildning och har ett forskningsintresse? Då tror vi att rollen som kommittésekreterare på Kungl. Vetenskapsakademien är rätt för dig.

Du kommer att ha ansvar för att administrativt och operativt stötta ledamöterna i Vetenskapsakademiens kommitté för utbildningsfrågor samt Vetenskapsakademiens klass för biologiska vetenskaper i deras arbete. Som en del av vårt team av kompetenta handläggare kommer du också regelbundet att jobba med andra uppgifter i Vetenskapsakademiens olika projekt, både som projektledare och operativt.

Vi erbjuder en unik arbetsplats med ett motiverat och kompetent arbetsteam som arbetar med Sveriges främsta forskare inom de flesta ämnesområden. En uppgiftsbaserad arbetsorganisation med frihet under ansvar och bra förmåner skapar en inspirerande arbetsmiljö.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
  • har högskoleutbildning inom något naturvetenskapligt ämne, gärna biologi; utbildning inom pedagogik och/eller didaktik är meriterande
  • är en skicklig administratör, med några års arbetslivserfarenhet
  • är bra på att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
  • har viss vana av att arbeta med webbpubliceringsverktyg
Det är bra om du har erfarenhet från några års arbete i en forskande eller forskningsnära miljö. Du är en lagspelare med väl utvecklad service- och ansvarskänsla som har lätt att samarbeta med både kollegor och uppdragsgivare i projekt som kräver planering och samordning. Som person är du social och positiv och har lätt för att knyta kontakter. Du är strukturerad och noggrann, och van att arbeta mot deadline med parallella projekt.

Arbetsuppgifter
I rollen som kommittésekreterare kommer du framför allt att:
  • ansvara för att förbereda och följa upp ärenden samt för kallelser och protokoll för Vetenskapsakademiens kommitté för utbildningsfrågor, samt Vetenskapsakademiens klass för biologiska vetenskaper
  • delta aktivt i planering och genomförande av stora som små möten, vetenskapliga seminarier, symposier och konferenser, inklusive enklare budgetarbete
  • delta i arbetet med remissvar, utvärderingar och liknande
  • skriva ansökningar till finansiärer för att attrahera finansiering till ovanstående och andra vetenskapliga projekt, samt genomföra avrapportering av desamma.
Vi har en omfattande projektverksamhet, och du kommer utöver ovanstående att delta i många projekt med både små och stora uppgifter, till exempel inom ramen för Vetenskapsakademiens arbete med att utse mottagare av vetenskapliga priser.

Arbetstid/Varaktighet
Tjänsten är en tillsvidareanställning. 100 % tjänstgöringsgrad. Tillträde snarast, dock senast 1 juni 2021.

Lön
Enligt avtal.

Ansökan
Vi ser fram emot din ansökan, som ska innehålla ett personligt brev och ditt CV, senast den 8 februari 2021. Intervjuer och urval sker löpande. Märk din ansökan med "Kommittésekreterare" och skicka per e-post till zlatko@tresurs.se

Kontakt
Har du frågor är du välkommen att ringa 070-857 58 88 och tala med Zlatko Kotevski på Tresurs Företagsutveckling, som hjälper oss med rekryteringen. Du kan också tala med akademiråd (verksamhetschef) Per Hedenqvist, 08-673 95 95. Facklig kontaktperson är Sila Özgüven (SACO), 08-673 95 08.
Mer info
Kontaktperson Zlatko Kotevski
Telefon 070-857 58 88
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Sekreterare, Teknik & Ingenjör, Utbildning, Administration & Ledning, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 8 feb 2021 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Kungl. Vetenskapsakademien är en oberoende organisation som har som övergripande mål att främja vetenskaperna och stärka deras inflytande i samhället. Akademien stimulerar till utveckling av svensk forskning genom att stödja vetenskap av högsta kvalitet. Genom att granska viktiga samhällsfrågor ur ett vetenskapligt perspektiv vill Akademien bidra till att samhällsdebatt och beslutsfattande bygger på vetenskaplig grund, både på nationell och internationell nivå.