Verksamhetskoordinator till Beijerinstitutet

Verksamhetskoordinator till Beijerinstitutet

Akademien söker verksamhetskoordinator till Beijerinstitutet

Vi söker en person som brinner för att arbeta i och vidareutveckla en kreativ och dynamisk samarbetsmiljö på ett världsledande forskningsinstitut, Beijerinstitutet, vid Kungl. Vetenskapsakademien.

På Beijerinstitutet samlas internationellt ledande forskare för att förstå och finna lösningar på de stora hållbarhetsfrågorna. Vill du bli en nyckelspelare i denna miljö, skapa förutsättningar för forskare från hela världen att samarbeta och trivas, organisera och vara operativt ansvarig för våra möten, nätverk, kontakter, den interna verksamheten och ha ett flexibelt och varierat arbete som dessutom bidrar till att världen blir mer hållbar?

Arbetsbeskrivning: Vi söker dig som kan koordinera och vidareutveckla arbetet med vår operativa verksamhet såsom att ansvara för våra nätverk av forskare, forskningsfinansiärer och myndigheter. I arbetet ingår att planera, organisera och genomföra internationella forskarmöten, att organisera och strukturera det interna och operativa arbetet på institutet, samt att arbeta nära ledningen i en mängd frågor. I arbetet ingår också administration av resor och möten, medelsansökningar, arkivering och ansvar för administrationen av ett internationellt miljöpris. Du kommer även behöva sammanställa korta rapporter och korrekturläsa texter på svenska och engelska.

Arbetsgivaren: Beijerinstitutet för ekologisk ekonomi är ett internationellt ledande forskningsinstitut under Kungl. Vetenskapsakademien som främjar tvärvetenskaplig forskning för global hållbarhet. Institutet bedriver sin verksamhet tillsammans med Akademiprogrammet om "Global Economic Dynamics and the Biosphere". Vi har även ett nära samarbete med Stockholm Resilience Centre. Tillsammans är vi ca 30 anställda. Med undantag för dig, en ekonomiansvarig och en kommunikatör arbetar våra anställda med forskning. Vi är en dynamisk och mycket internationell arbetsplats med en platt organisation. Vi kommunicerar dagligen på engelska och svenska. Vår arbetsplatskultur bygger på samarbete, förtroende, och engagemang. Som ett institut vid Kungl. Vetenskapsakademien, ingår samarbete med andra akademianställda såväl som representation i en traditionsrik miljö.

Läs mer omBeijerinstitutetoch Global Economic Dynamics and the Biosphere programme.

Dina egenskaper: Du harlikagod förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ, som att samarbeta, koordinera och engagera. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. För dig är ingen uppgift för stor eller för liten utan du löser eventuella problem på ett prestigelöst och diplomatiskt sätt. Du har en positiv inställning till livet och trivs med att arbeta självständigt, strukturerat, noggrant och är van att prioritera, samtidigt som du är flexibel, samarbetsvillig och kan arbeta med flera parallella uppdrag. Verksamheten är snabbrörlig och du motiveras av att i detta skapa ordning och reda med hög kvalité. Du är intresserad av sociala relationer. Du förstår vikten av, och har fingertoppskänsla för, att skapa en familjär och välkomnande miljö, såväl internt, i våra nätverk som med forskare världen över.

Kvalifikationer: Vi söker dig som
  • är en dokumenterat god administratör, med minst några års arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter där du har fått god erfarenhet av administration/koordinering
  • är bra på att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
  • har högskoleutbildning

Ansökan: Vi ser fram emot din ansökan, som ska innehålla ett personligt brev och ditt CV, senast 30 oktober 2020. Intervjuer och urval sker löpande. Märk din ansökan med "Verksamhetskoordinator" och skicka per e-post till zlatko@tresurs.se

Kontakt: Har du frågor är du välkommen att ringa 070-857 58 88 och tala med Zlatko Kotevski på Tresurs Företagsutveckling, som hjälper oss med rekryteringen. Du kan också kontakta Anne-Sophie Crépin (biträdande föreståndare, annesophie.crepin@beijer.kva.se ).

Facklig kontaktperson på Vetenskapsakademien är Sila Özgüven (SACO), 08-673 95 08
Mer info
Kontaktperson Zlatko Kotevski
Telefon 070-857 58 88
Email Mejla Zlatko Kotevski
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Koordinator
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://beijer.kva.se/
Sista ansökningsdag 30 okt 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Kungl. Vetenskapsakademien är en obunden, icke-statlig organisation, vars grundregler i sin första paragraf slår fast att Akademiens uppgift är "att främja vetenskaperna och stärka deras inflytande i samhället". Akademien främjar vetenskap av högsta kvalitet genom att stimulera till utveckling och förnyelse av svensk forskning, stärker vetenskapens ställning i samhället genom att uppmärksamma viktiga samhällsfrågor, granska dem ur ett vetenskapligt perspektiv och kommunicera resultatet samt medverkar i samarbetet kring globala frågor, med syfte att vara en internationell, vetenskaplig aktör för hållbar utveckling.