Vi söker en löneansvarig med intresse för HR!

Vi söker en löneansvarig med intresse för HR!

Till vår kund som har kontor på Sveavägen i Stockholm söker vi en Lön/HR-specialist. Detta är ett konsultuppdrag via Wise Professionals på heltid på initialt 4 - 6 månader. Efter avslutat uppdrag finns goda förutsättningar för en direktanställning hos kunden. Vi söker dig som kan starta senast 1 maj.

Ditt uppdrag

Hos vår kund är det god stämning och en familjär kultur! Här kommer du bli en viktig del av HR & kommunikationsteamet som idag består av fyra engagerade medarbetare. Din roll är bred och innefattar ansvar för hela löneprocessen, totalt 250 tjänstemannalöner i Hogia. I dina arbetsuppgifter ingår hantering av årsskifte och kontrolluppgifter, semesterårsskifte, underlag till lönerevision, anställningsavtal, förmåner, onboarding och offboarding. Du ska även hantera löpande rapportering gällande pensioner och försäkringar, HR-nyckeltal och lönestatistik samt systemuppdateringar.

Utöver hanteringen av lönerna kommer du, beroende av intresse, även att stötta och ha ansvar för exempelvis följande inom HR-området:
  • Rådgivning kring frågor inom kollektivavtal och anställningsavtal
  • Förmåner och friskvård
  • Stöd till medarbetarundersökning
  • Stöd till cheferna vid företagshälsovård och rehabilitering
  • Stöd till cheferna kring arbetsmiljö
  • Lönekartläggning
Rollen som Lön/HR-administratör kommer att inledas med en introduktion tillsammans med nuvarande Lön/HR-administratör, och därefter kommer du att arbeta tätt ihop med HR-chefen.

Din bakgrund

Vill du ha en bred HR/löneroll och trivs i en rådgivande och serviceinriktad roll är det här rätt uppdrag för dig! Här kommer du komma till ett bolag som bryr sig om sina medarbetare och HR-teamet är en central och viktig del av bolaget.

I rollen som Lön/HR-specialist kommer du ha många kontaktytor såväl internt som externt. Du kommer ha en rådgivande roll gentemot både chefer och medarbetare och därför ser vi att du är en kommunikativ och serviceminded person! Samtidigt kommer du arbeta självständigt med bolagets samtliga löner, vilket sätter krav på att du har några års erfarenhet av hela löneprocessen samt av kundens lönesystem Hogia. För att lyckas i rollen tror vi att du är ansvarstagande och självständig och därmed kan planera och hantera hela löneprocessen själv.

Vidare ser vi gärna att du har ett stort systemintresse och kan hantera filöverföringar, systemuppdateringar och flöden mellan olika system. Detta då vår kund har prioriterat sitt digitaliseringsarbete och har olika system som du kommer arbeta i, bland annat i arbetet vid anställningsavtal, lönespec. & förmåner, lönerevisioner, lönekartläggningar och onboarding-processer.

Mer om kunden

Vår kund anser att deras medarbetare är deras mest värdefulla tillgång! För dem är det högsta prioritet att behålla och utveckla deras medarbetare. Genom tydliga karriärvägar, intressanta projekt och deras egen projektskola stödjer de sina medarbetare att växa inom sin profession.

De arbetar aktivt med att skapa goda förutsättningar för balans mellan arbetsliv och privatliv. Det gör de genom att du, utifrån dina projekt och ansvarsområden har möjlighet att styra din egen arbetstid, men också genom friskvårdsbidrag, företagshälsovård och löneväxlingsmöjligheter.

De sitter i moderna lokaler på Sveavägen i nära anslutning till i natursköna Hagaparken.

När du blir en av oss

Tiden på Wise Professionals ska vara den roligaste i din karriär, ambitiöst va? Det gäller även för dig som konsult såklart och vi är måna om att du känner dig som en del av gänget. Vi har därför konsultevents och en nära dialog med dig under hela ditt uppdrag. Vill du läsa mer om hur det är att jobba som konsult via oss, läs mer här. Hur roligt vore det inte att gigga på ditt drömföretag? Exempel på organisationer vi samarbetar med hittar du här. Vill du få ännu mer feeling, spana in vårt Instagramkonto @wiseprofessionals.

Nyfiken på att veta mer?

Du får gärna kontakta oss om du har frågor om rollen eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är kandidatansvariga Parastoo Afsharian (parastoo.afsharian@wise.se, 070- 713 00 48) och Malin Andersson (malin.andersson@wise.se, 073- 674 62 26. Konsultchef är Ulrica Thero (ulrica.thero@wise.se, 073- 515 31 83 ).

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod. Det gör vi i vår strävan efter en mer potentialbaserad kompetensförsörjning. Vi ser därför gärna sökanden med olika bakgrunder och erfarenheter, eftersom vi vet att en bredare mångfald i bakgrund, erfarenhet och synsätt berikar var och en av oss och gör oss bättre och smartare som organisation med ledstjärnorna nyfiken - modig - proffsig.

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Vi ser fram emot att höra från dig!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Löner & Förmåner, HR-administration
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 3 apr 2020 (2 dagar kvar)