Strategisk Inköpare av Indirekt Material och Tjänster

Strategisk Inköpare av Indirekt Material och Tjänster

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.

Vi söker Strategisk Inköpare med ansvar för Indirekt Material och Tjänster för ett konsultuppdrag om 6 månader till vår kund belägen i centrala Stockholm. För rätt person finns stora möjligheter till att erbjudas en tillsvidareanställning efter avslutat uppdrag.

Som konsult hos ValueOne får du möjlighet till professionell utveckling och kommer ingå i ett starkt team med stor erfarenhet och gedigen kunskap. Hos oss kan du utveckla din karriär och stärka din kompetens inom Supply Chain Management. Vi har uppdrag på alla nivåer inom området och ser ett ökat fokus detta hos våra uppdragsgivare och samarbetspartners.

Ansvar
I rollen som Strategisk Inköpare hos vår kund kommer du att ingå i ett team som ansvarar för företagets hela Inköp av såväl Direkt som Indirekt Material och Tjänster. Din huvudsakliga uppgift blir att driva och utveckla utvalda kategorier inom IM&S utifrån vår kunds övergripande inköpsstrategier, affärsmål och verksamhetsplaner.

Arbetsuppgifter
  • Framtagning och utveckling av inköpsstrategier samt exekvering på initiativ inom ditt ansvarsområde
  • Ansvara för leverantörsbasen samt utveckling av denna
  • Förhandla och upprätta avtal med leverantörer
  • Driva och delta i olika leverantörsutvecklingsprojekt
  • Mäta och utvärdera leverantörers prestationer mot ingångna avtal
  • Kommunicera och distribuera information internt gällande ingångna avtal
  • Tillsammans med stakeholders hantera olika inköpsärenden löpande på såväl strategisk, taktisk och operativ nivå
Din profil
I rollen som Strategisk Inköpare hos vår kund förväntas du genom kreativitet och kunskap reducera de totala inköpskostnaderna av Indirekt Material och Tjänster. Du förväntas också delta i och driva olika inköpsprojekt för att bidra till att inköpsfunktionen möter företagets övergripande affärsmål. Uppdraget innebär många kontaktytor såväl internt som externt. Det är därför viktigt att du är kommunikativ, prestigelös och har stor vana av att hantera stakeholders samt skapa goda relationer med dessa.

Du som söker har en antagligen en högskoleexamen och 3-5 års erfarenhet av Inköp av Indirekt Material och Tjänster. Du är kommersiellt driven och har stor vana av att förhandla med leverantörer. Du är samtidigt analytisk och har ett strukturerat angreppsätt till nya arbetsuppgifter som troligen är förvärvad från något större företag verksamt på en internationell arena. Du har vidare goda kunskaper i Excel och erfarenhet av att ha arbetat i något av de vanligare större affärssystemen, gärna SAP. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Ansökan
Hantering av ansökningar sker löpande varför vi gärna ser att du skickar din ansökan och CV skickar du in via vår hemsida på: www.valueone.se/jobb så snart som möjligt.

För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till Olof Widmark, 070-786 80 99.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av VALUEONE AB
Sista ansökningsdag 4 apr (10 dagar kvar)