Procurement Manager för indirekt material och tjänster

Procurement Manager för indirekt material och tjänster

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.

Vi söker nu en Procurement Manager med ansvar för inköp av indirekt material och tjänster för ett konsultuppdrag om minst 6 månader till vår kund med placering i Stockholm. För rätt person finns goda möjligheter till förlängning.

Som konsult hos ValueOne får du möjligheten till personlig samt professionell utveckling och får ingå ett team med stor erfarenhet och kompetens. Här får du möjligheten att utveckla din karriär inom området och vara del av ett starkt team. Vi har uppdrag på alla nivåer inom Supply Chain och ser en stark tillväxt samt efterfrågan inom området.

Ansvar
Din huvudsakliga uppgift är att leda och implementera kategoristrategier samt att förhandla avtalsbesparingar inom ditt område.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består bl.a. av följande:
  • Leda och utveckla kategoriplaner och inköpsstrategier för indirekt material och tjänster
  • Skapa, hantera och optimera upphandlingsunderlag som t.ex. RFI och RFP
  • Utföra leverantörsmarknadsanalyser och riskanalyser
  • Jobba med tvärfunktionella stakeholders för att identifiera nya inköpsmöjligheter
  • Analysera spend data, skapa inköpsprioriteringar och initiera nya inköpsprojekt
  • Följa utvecklingen på produkt- och leverantörsmarknaden och i samarbete med produktledningen identifiera nya affärsmöjligheter
  • Delta i utvecklingsprojekt som berör hela inköpsavdelningen
  • Initiera, driva och stödja förbättringsarbete för att optimera inköpsfunktionen
  • Följa upp och rapportera inköpsbesparingar samt KPI: er
Din profil
Du som söker har en högskoleexamen och minst fem års erfarenhet av inköp, gärna inom indirekt material och tjänster. Du är duktig på att bygga relationer och förstår nyttan av att samverka med andra funktioner i företaget för att tillsammans nå uppsatta organisationsmål. Du tar initiativ och har en stark drivkraft samtidigt som du är resultatorienterad, strukturerad och har god affärsförståelse. Goda kunskaper i Excel är ett krav, erfarenhet av ERP är meriterande. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav för tjänsten.

Ansökan
Hantering av ansökningar sker löpande varför tillsättning kan ske tidigare än sista ansökningsdag. Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida på: http://valueone.se/aktuella-jobb/ Sista ansökningsdag är 22 Februari 2019. För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till Olof Widmark, 070-786 80 99.

Sökord: inköp, projektinköp, purchase, oil, oljeindustrin, upphandlingar, gas, processindustrin, logistik upphandling inköp strategisk taktisk operativ inköpare upphandlare logistiker procurement sourcing purchasing supply chain logistic commodity category strategic tactic operational buyer purchaser manager planner demand fmcg
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 22 feb (30 dagar kvar)