Lönekoordinator till roligt och innovativt bolag i Solna!

Lönekoordinator till roligt och innovativt bolag i Solna!

Om rollen

I rollen som Lönekoordinator hos vår kund kommer du vara kontaktperson mot outsourcad löneleverantör vad gäller exempelvis lönefrågor, ledighet, eller avtalsfrågor och ansvara för den månatliga lönerapporteringen. Du kommer också rådge kring förmåner, så som friskvård, pension och sjukvårdsförsäkring. Du kommer vara den interna experten inom organisationen i frågor gällande lön vilket innebär att vara behjälplig med såväl små som stora frågor gentemot medarbetare och chefer inom organisationen.

Andra exempel på arbetsuppgifter:
  • Rapportering till myndigheter så som Försäkringskassan, Skatteverket mm
  • Månatlig rapportering och samarbete med ekonomiavdelningen inom organisationen för att redovisa bokföring etc
  • Ansvarig för rapportering av pensioner och försäkringar
  • Sammanställning för lönerevisioner och eventuella löneundersökningar
  • Delta i semesterberäkningar och årsrutiner
  • Uppdatera och underhålla den elektroniska medarbetarhandboken
  • Hantera anställningsavtal och onboarding / offboarding administration
  • Vid behov identifiera förbättringsmöjligheter och föreslå lösningar inom löne-/personalområdet
Din bakgrund

Vi ser gärna att du har en examen inom Lön och vi tror och ser gärna att du har 1-2 års erfarenhet av att jobba med lönehantering, gärna mot extern löneleverantör samt om du tidigare har jobbat i ett HR-system, ser vi det som meriterande. Vi tror också att du i tidigare roller har erfarenhet av att ha jobbat med personaladministration inkl. hantering av pension och förmåner samt att du känner dig bekväm i att kunna ta ut och sammanställa rapporter.

Som person tro vi att du besitter ett strukturerat och noggrant förhållningssätt och att du trivs i att jobba i en föränderlig och effektiv miljö. Då rollen inkluderar arbetsuppgifter inom såväl Lönefrågor som Hr-frågor, ser vi det som en självklarhet att du besitter en hög integritet i det arbetssätt och förhållande till kollegor och chefer. Vi tror också att du är en nyfiken person som trivs med att skapa relationer och är en teamperson som gärna tar laget framför jaget och att du är duktig på att kommunicera både i tal och skrift, både på svenska och engelska.

När du blir en av oss

Som konsult hos Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal - inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning. Vi är också måna om att du som konsult känner dig som en del av gänget. Vi har därför konsultevents och en nära dialog med dig under hela ditt uppdrag. Vill du läsa mer om hur det är att jobba som konsult via oss, läs mer här.

Wise Professionals är rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara konsult- och rekryteringslösningar. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Våra värdeord - nyfiken, modig och proffsig - är något som genomsyrar hela vår verksamhet. Idag finns vi i Stockholm, Göteborg och Malmö/Öresund.

Nyfiken på att veta mer?
Du får gärna kontakta oss om du har frågor om rollen eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är Johanna Romanoff (johanna.romanoff@wise.se) och Ulrica Thero (ulrica.thero@wise.se).

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod. Det gör vi i vår strävan efter en mer potentialbaserad matchning. Vi ser därför gärna sökanden med olika bakgrunder och erfarenheter, eftersom vi vet att en bredare mångfald i bakgrund, erfarenhet och synsätt berikar var och en av oss och gör oss bättre och smartare som organisation. Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Vi ser fram emot att höra från dig!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Löner & Förmåner
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 6 okt 2021 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Wise Professionals är rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara konsult- och rekryteringslösningar. Här erbjuder vi rekryteringslösningar och utför konsultuppdrag inom HR, lön och en bredd av chef- & specialistroller som inte faller under något av våra specialistområden. Vi erbjuder också strategi & rådgivning inom attraktion och rekrytering när du väljer att rekrytera själv.