Financial Controller till globalt techbolag

Financial Controller till globalt techbolag

Agigo rekryterar nu en Financial controller/Accounting specialist till ett svenskt globalt techbolag. Bolaget är verksamt på samtliga kontinenter och står inför stark tillväxt med stundande förvärv och satsningar. Vi söker en Financial Controller till en nyckelroll på bolaget med uttalat mandat och tydligt fokus på utvecklingen av processer och best practice inom redovisningsfunktionen.

Baserat på preferens finns det möjlighet att jobba på kontor beläget centralt i Stockholm eller kontor norr om staden. Möjlighet till hybridkontor finns.

Rollen

I rollen kommer du att ansvara för att redovisning och rapportering blir korrekt enligt IFRS. Du samarbetar tätt ihop med globala finansfunktioner, centraliserade supportfunktioner och business control. Rutiner och processer finns på plats men en viktig del i din roll kommer bli att effektivisera, förbättra och följa upp rutiner och processer inom finansiell kontroll och analys. I dina arbetsuppgifter ingår även:
 • Ansvar för att upprätta bokslutet på ett effektivt sätt, levererat med noggrannhet och i tid till lokal ledning och myndigheter
 • Säkerställa och utveckla redovisning och rapportering i enlighet med IFRS
 • Ansvarig för intern och extern rapportering av finansiell och operativ data
 • Agera stöd vid framtagande av KPI:er och strategiska frågor
 • Samarbete vid intern och extern revision
 • Stödja Business Controllers med kontinuerlig kostnadseffektivitetsoptimering och analys
Din bakgrund

Vi söker en analytisk och riskmedveten person som trivs i en utmanande och dynamisk miljö som ständigt söker utveckling och förbättringsmöjligheter. Rollen kräver ett affärstänk samt förmågan att agera proaktivt och professionellt och för att lyckas är det avgörande att du är stresstålig och har en god prioriteringsförmåga.
 • Akademisk examen inom företagsekonomi eller motsvarande
 • Minst 2-4 års arbetslivserfarenhet som Financial controller eller Accounting Specialist
 • Erfarenhet av IFRS och K3 är ett krav
 • Erfarenhet från Big4 är meriterande
 • Erfarenhet av US GAAP och SOX är önskvärt
 • Erfarenhet av affärssystem Dynamics 365 och Cognos är önskvärt
 • Att vara flytande i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav
Om Agigo

Agigo är ett konsult- och rekryteringsföretag inom ekonomi & finans i Stockholmsområdet.

Genom ett modernt och beprövat arbetssätt skapar vi en enkel, smidig och transparent process. Agigos vision är enkel; vi vill vara en trygg och smidig karriärspartner för våra kandidater och genom proaktivt arbete se till att du som kund alltid kan lita på att vi värnar om just ditt behov.

Har du frågor eller vill diskutera konsult- eller rekryteringslösningar för ditt företag eller vill höra mer om våra karriärmöjligheter är du varmt välkommen att kontakta oss.

Ansökan

Låter det intressant? Ansök via knappen nedan. Har du frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare; John Hagtorn på john.hagtorn@agigo.se eller 076-312 41 61.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Agigo AB
Sista ansökningsdag 11 juni 2022 (22 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Agigo är ett konsult- och rekryteringsföretag inom ekonomi och finans i Stockholmsområdet. Med en innovativ och evidensbaserad metodik och ett proaktivt och långsiktigt arbetssätt är vår ambition att tillhandahålla marknadens bästa produkt för både kund och kandidat. Med motiverade och ambitiösa medarbetare skapar vi en stimulerande och hållbar arbetsplats med fokus på kompetensutveckling och självständighet.