Category Manager till ett industriteknikföretag i Stockholm

Category Manager till ett industriteknikföretag i Stockholm

ValueOne söker för kunds räkning en erfaren inköpare och logistiker till en tjänst som Category Manager på ett företag verksamt inom industriteknik med placering i Stockholm.

Om rollen
Rollen omfattar ansvar för att samordna, utveckla och driva strategiskt inköpsarbete enligt den färdigställd kategoristruktur. Du ansvara också för att driva strategiskt och operativt inköpsarbete mot såväl projektaffärer som serviceåtaganden. I ditt ansvar ingår också att säkerställa att operativa flöden fungerar, inklusive tillhörande administrativa och logistiska processer, med tillhörande systemunderhåll. Detta innebär även att koordinering inom vissa materialkategorier måste göras med andra bolag i företagsgruppen. Rollen rapporterar till Procurement and Logistics Manager.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Kontinuerligt analysera, utvärdera och utveckla leverantörer med avseende på kvalitet, total kostnad, Life Cycle Analysis och leveransförmåga.
  • Genomföra förhandlingar för att säkra ett effektivt inköp i enlighet beslutad strategi och långsiktiga mål så att en hållbar leverantörsbas utvecklas.
  • Säkerställa att den interna kontrollen, Code of Conduct och Life Cycle Analysis (LCA) efterlevs och tillämpas i alla delar av leverantörskedjan.
  • Utveckla processer och systemstöd.
  • Registervård.
  • Ekonomisk uppföljning av inköp gentemot kalkyl i projekt.
  • Driva eventuella reklamationer mot leverantörer.
Erfarenhet och kompetens
För tjänsten är det önskvärt med universitetsutbildning inom ekonomi eller teknik, gärna på masternivå, samt någon form av påbyggnad inom ledarskap. Vi söker dig som har minst fem års erfarenhet av inköp och logistik och med gedigen förhandlingsvana. Tjänsten kräver dessutom erfarenhet av ekonomisk redovisning och rapportering. Vi ser helst också att du har kunskaper i entreprenadupphandling och avtalsgranskning. Önskvärt är också att du har vissa data- och systemkunskaper, gärna i Monitor och Visma.

Bland dina personliga färdigheter värderar vi sådant som analytisk och kommunikativ förmåga. Vidare är du en person som har integritet och är noggrann strukturerad i ditt arbete.

Ansökan
Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida på: www.valueone.se/aktuella-jobb. Vi håller intervjuer löpande, vilket kan leda till att tjänsten blir tillsatt före sista ansökningsdag. Sista ansökningsdag är 23 juni 2020. För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till Olof Widmark tel 070 786 80 99.

ValueOne är specialister inom Supply Chain Management, inköp och logistik. Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags Supply Chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av VALUEONE AB
Sista ansökningsdag 23 juni 2020 (25 dagar kvar)