Redovisningsansvarig till Kiwa Inspecta

Redovisningsansvarig till Kiwa Inspecta

Har du en bred kunskap inom redovisning och lockas av en roll där du både kan bidra men även växa? Vill du arbeta i en dynamisk och internationell koncern i stark tillväxt? Vill du vara en del av en öppen och framåtsträvande grupp där man stöttar varandra? Då kan du vara Kiwa Inspectas nya Redovisningsansvarig!

Detta söker vi
I och med förvärvet av Force Aerospacoe behöver Kiwa Inspecta nu utöka sitt redovisningsteam med en Redovisningsansvarig. Som Redovisningsansvarig kommer du ingå i ett team på 11 personer som tillsammans ansvarar för redovisningen av 8 bolag. Du kommer att ansvara för redovisningen av ett eller flera bolag. Du kommer att ha ett helhetsansvar, men kund- och leverantörsreskontra sköts av dina kollegor.

Vi söker dig som är trygg inom redovisningsområdet men som även lockas av att få vara med i redovisningsrelaterade projekt och som även vill gå mot ett Financial Controll perspektiv. Rollen kommer utvecklas med tiden och du kommer att delta i projekt kopplade till redovisningen och löpande arbeta med utveckling och processförbättring. Du kommer även med tiden arbeta med rapportering och resultatuppföljning. I och med detta är det viktigt att du trivs i en analytisk och bred redovisningsroll och har lätt för att förstå kopplingen mellan verklighet och siffror.

I rollen rapporterar du till Redovisningschefen och är placerad på Kiwa Inspectas kontor i Haga Norra, Stockholm.

Dina arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara:
  • Månads- och årsbokslut
  • Årsredovisning och inkomstdeklaration
  • Ansvara för rapportering till koncernen i Sigma samt rapportering enligt IFRS
  • Viss löpande redovisning
  • Skatt- och momshantering
  • Uppföljning och analys
  • Kontinuerlig utveckling av finansiella rutiner och processer
  • Kontakt med myndigheter och revisorer
Din profil
Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning och har erfarenhet av att arbeta med kvalificerade redovisningsfrågor. Du arbetar troligen i en liknande roll idag som Redovisningsansvarig, Ekonomiansvarig eller Redovisningsekonom. Vidare är det är meriterande om du har erfarenhet av koncernredovisning eller av systemet Agresso.

Du som person
För att lyckas i rollen som Redovisningsansvarig är det viktigt att du är strukturerad och kvalitetsmedveten och att du trivs med att utveckla processer och rutiner. Vidare är det viktigt att du ser till att det du tar dig an blir gjort då du kommer ha ett helhetsansvar. Då du tillhör ett större team är det även viktigt att du är en kommunikativ och att du gillar att arbeta teamorinterat. Kiwa befinner sig i ett spännande tillväxtskede! I och med att du kommer vara involverad i en hel del projekt så är det även viktigt att du är både anpassningsbar och kan bidra med dina idéer och lösningar.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Kiwa Inspecta med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Frida Olsson Prodiem, tfn 073 388 22 62.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Ekonomichef, Revision
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (48 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Kiwa Inspecta är en internationell leverantör av tjänster inom besiktning, provning, certifiering, teknisk konsultation och utbildning. I Sverige är vi 750 medarbetare som arbetar på något av våra 26 lokalkontor, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Vi är en del av den globala Kiwa-koncernen som har verksamhet i över 40 länder. Tillsammans arbetar vi för att skapa säkerhet, trygghet och hållbar utveckling för våra kunder världen över. Läs mer på www.kiwa.com