Affärsnära Ekonomichef till Kiwa Certifiering

Affärsnära Ekonomichef till Kiwa Certifiering

Arbetar du idag som business controller och är redo för rollen som Ekonomichef, på ett 100 miljoners bolag som befinner sig på en intressant tillväxtresa? Är du genuint intresserad av affären och vill vara med att påverka och driva utvecklingen framåt? Och vill du göra detta i ett globalt företag med lokal förankring? Då ska du definitivt läsa vidare!

Detta söker vi
Vi söker en affärsnära Ekonomichef som kommer att ha helhetsansvaret för den finansiella och operativa rapporteringen av Kiwa Certifiering. Du kommer själv att vara drivande och operativ i den ekonomiska uppföljningen och det är du som stöttar organisationen med relevanta beslutsunderlag och analyser.

Du kommer inte att ha någon personal under dig, utan redovisningen och den finansiella rapporteringen görs av ett redovisningsteam på central nivå inom Kiwa-koncernen.

Då nuvarande ekonomichef kommer gå vidare inom koncernen, kommer du att få möjligheten till en mycket bra introduktion till din nya roll.

Dina arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bl a att vara följande:
  • Uppföljning och analys av månatligt resultat per affärsområde
  • Budget- och prognos
  • Stötta VD och affärschefer med ekonomiska analyser och relevanta beslutsunderlag
  • Business Case vid förvärv
  • Ansvara för viss rapporteringen till det holländska moderbolaget
  • Säkerställa den finansiella rapporteringen innefattande bokslut, årsredovisning och deklaration
  • Ledningsgruppsarbete
  • Administration kring styrelsemöten och bolagsformalia
  • Kontakt med myndigheter och revisorer
  • Kontinuerlig utveckling av finansiella rutiner och processer
Du kommer att ha ett nära samarbete med VD som du kommer att bolla många affärs- och verksamhetsfrågor med. Du rapporterar till VD och sitter i bolagets ledningsgrupp tillsammans med tre affärsområdeschefer, marknads- och försäljningschef, kvalitetschef samt VD.

Din profil
Du har en akademisk utbildningsbakgrund och har därefter erfarenhet av redovisning och rapportering, men din främsta erfarenhet är inom business control. Du har tidigare arbetat i en internationell koncern och känner dig bekväm i denna miljö.

Du som person
Du är en analytisk person som har ett gediget affärsintresse. Du är självständig i ett ekonomiskt helhetsansvar och har förmågan att såväl initiera som att slutföra. Du har en mycket god samarbetsförmåga och kan även vara en tydlig person som kan kravställa mot andra funktioner, vars arbete du kommer att vara beroende utav. Slutligen är du en flexibel och helhetsorienterad person som har lätt för att se sambanden, likväl som du har förmågan att gå ner i detaljer när det verkligen behövs.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Kiwa Sverige AB med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Frida Olsson på Prodiem, tfn 073-388 22 62 eller Anna Abrahamsson, tfn 070-691 01 35.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Prodiem AB
Sista ansökningsdag löpande (52 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Kiwa Certifiering erbjuder certifieringar inom livsmedels- och byggbranschen samt systemcertifieringar. Företaget arbetar med certifiering och är verksamma i hela Norden, med lokala revisorer nära kunderna. De erbjuder även internationella certifieringar genom Kiwakoncernen.

Kiwa är ett av världens 20 största TIC-företag (Testing, Inspection, Certification). Förutom besiktning, provning och certifiering levererar de även teknisk konsultation och utbildning. Kiwas verksamhet berör många branscher - allt ifrån byggnadsindustri och energiförsörjning till processindustri, dricksvatten, fastigheter, livsmedel och jordbruk. De bidrar till ökad säkerhet både inom industrin och i samhället.

Kiwa har fler än 4 500 anställda i mer än 100 kontor i över 40 länder i världen, främst i Europa, Asien och Sydamerika. Läs mer om företaget på www.kiwa.com.