Affärsmässig ekonomichef till Kilpatrick Townsend

Affärsmässig ekonomichef till Kilpatrick Townsend

Om Kilpatrick Townsend
Kilpatrick Townsend är en affärsjuridisk advokatbyrå med totalt 21 kontor varav 17 kontor i USA och ett vardera i Stockholm, Beijing, Shanghai och Tokyo. Stockholmskontoret tillhandahåller rådgivning och affärsjuridiska lösningar inom flertalet rättsområden. Här arbetar 50 personer varav 35 är jurister.

Vi är en tillräckligt stor advokatbyrå för att kunna hantera de ofta komplicerade affärsjuridiska frågeställningar våra klienter möter, samtidigt som varje klient erbjuds ett personligt omhändertagande med fokus på goda och långsiktiga relationer. Det är enkelt och trevligt att arbeta med oss.

Rollen
Som ekonomichef har du ett operativt huvudansvar för ekonomin. Du kommer att arbeta tillsammans med en ekonomiassistent och rapportera till ansvarig delägare. I rollen som ekonomichef arbetar du självständigt och styr själv hur ditt arbete ska läggas upp. Du kommer kliva in i en verksamhetsnära roll med väl fungerande rutiner och processer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Månads- och kvartalsrapportering till delägare
  • Budgetering
  • Årsbokslut inkl årsredovisning och deklarationer för AB och KB
  • Löpande redovisning och avstämningar
  • Kund- och leverantörsreskontra (registrering och betalning)
  • Deklaration och betalning av moms, skatt och avgifter
  • Fakturering
  • Leverera underlag och kontrollera löner som görs av extern part
  • Ansvara för kontakt med försäkringsmäklare
Din profil
Vi söker dig som är bokslutssjälvständig och har arbetat med redovisning i en bred roll under flera år. Svenska och engelska behärskar du mycket väl i tal och skrift. Du har god systemvana och är duktig på Excel och Word.

För att trivas och lyckas i din roll är du en affärsmässig, analytisk och ansvarsfull person som tycker om att bygga förtroende och goda relationer. Du är ödmjuk, prestigelös och flexibel samt har god samarbetsförmåga. Du är en problemlösare som på ett noggrant och effektivt sätt levererar högsta kvalitet i allt du gör. Genom ditt proaktiva och engagerade arbetssätt bidrar du till att uppnå firmans gemensamma mål.

Mer om tjänsten
Tjänsten är en heltidstjänst på Stockholmskontoret som är vackert beläget på Blasieholmen med utsikt över Nybroviken.
Det råder en familjär stämning hos oss och vi månar om att alla ska känna arbetsglädje och trivsel. Vi värdesätter en god balans mellan arbete och fritid.
I vårt anställningserbjudande ingår bl.a. en förmånlig pensions- och försäkringslösning, friskvårdsbidrag, subventionerad kontorsmassage, internutbildningar, en årlig konferensresa utomlands och flera gemensamma trivselaktiviteter.

I den här rekryteringen samarbetar Kilpatrick Townsend med EQonomy/Wise Professionals.
Tjänsten är en tillsvidareanställning (sex månaders provanställning).

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Catherine Laurin på catherine.laurin@eqonomy.se. Vi kommer att intervjua löpande så skicka in din ansökan så snart du får möjlighet. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Redovisningsekonom, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av EQonomy
Sista ansökningsdag 8 mars 2020 (9 dagar kvar)