Masterdata Specialist E-com - Kesko

Masterdata Specialist E-com - Kesko

Är du en strukturerad och gillar att arbeta operativt med administration? Har du sinne för ordning och ett systematiskt arbetssätt? Är du kvalitetsmedveten och noggrann? Vill du vara med på vår resa mot branschens mest nöjda kunder? Då är du varmt välkommen till Masterdata-avdelningen på Kesko!

Kesko befinner sig i ett expansivt skede och har ett starkt fokus på e-handel. Vi söker därför en Masterdata Specialist E-com som är strukturerad, har en stark drivkraft och förmåga att ständigt utveckla, förbättra och implementera processer, rutiner och system. Du gillar att arbeta operativt och med administration.

Som Masterdata Specialist, med speciell inriktning på e-handel, har du en nyckelroll i organisationen. Ditt uppdrag är att skapa och underhålla produktinformation i våra affärssystem, en förutsättning för att våra kunder på ett enkelt sätt skall kunna köpa produkter såväl i varuhus som på hemsidan. Den information som du förvaltar utgör företagets produktmasterdata och används av både andra system och andra avdelningar i den dagliga driften. Du driver inhämtning av produktdata mot partners, system och leverantörer. Ditt viktigaste mål är att är utöka antalet säljbara artiklar på Keskos olika e-handelsplattformar.

Du måste vara både noggrann och strukturerad i ditt arbete. Operativt så löser du dina arbetsuppgifter framförallt genom kontakt med vår leverantörsbas, men även genom import från branschgemensamma databaser.

Dina arbetsuppgifter & ansvarsområden
  • Nyupplägg samt underhåll av befintliga artiklar i våra ERP (affärssystem)
  • Kvalitetssäkring i länken mellan ERP samt e-handelsplattform
  • Rollen har operativt ansvar för att bearbeta artikelinformation i våra olika IT-system och ansvarar för daglig drift
  • Driva utveckling utav operativa processer (samtliga affärsområden) för att få säljbart sortiment på e-handel
  • Kontakt med leverantörer och t ex Finfo för att hämta relevant produktinformation, importera och exportera information
Du ingår i avdelningen Masterdata på Kesko tillsammans med övriga Master data och PIM och ditt huvudfokus ligger på e-handel med början inom K-Rauta. Ett nära samarbete med kollegorna på avdelningen är en förutsättning för att göra ett bra jobb och leverera högkvalitativ produktinformation till verksamheten. Din roll är viktig i länken mellan kommersiella avdelningen, marknads-, logistik- och e-handelsavdelningen.

Du ska vid behov också delta i process- och systemutveckling där du deltar i möten med kollegor från både den egna organisationen men även kollegor från andra länder där vi har verksamhet. Testning av ny funktionalitet görs regelbundet och här ska du kunna både testa själv och bistå andra avdelningar när de behöver exempelvis ny produktmasterdata i något av testsystemen.

Varför Kesko?

Hos Kesko fokuserar vi på människan - oavsett om det handlar om kunder, medarbetare eller partners. Bygg och renovering handlar om förtroende - och med kunskap, rätt sortiment och bra service möter vi kunderna på deras villkor för att ta deras projekt framåt. Vi värdesätter därför det personliga engagemanget hos våra medarbetare extra mycket, då vi är övertygade om att det är just det som är nyckeln till goda och hållbara relationer och affärer.

Vi är en trygg arbetsgivare med kollektivavtal där man blir del av en snabbväxande och framgångsrik organisation som kombinerar internationell storlek med lokal förankring.

Din profil

Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning, mycket god datorvana och har lätt att lära. Du uttrycker dig väl i tal och skrift. Du är strukturerad och noggrann och har förmågan att fokusera på att utföra en uppgift i taget även om det ligger många ärenden på kö.

Du förväntas kunna inhämta saknad information på egen hand och behöver därför vara både kommunikativ och driftig. Du har känsla för detaljer och ser ett värde i att göra rätt då datakvaliteten som du har ansvar över påverkar hela organisationen. Du tycker om att dyka ner i detaljer och har inte några problem med att arbeta långsiktigt med hög koncentration.

Du är intresserad av IT, har mycket goda kunskaper i Excel och har ett intresse för affärssystem, edi och e-handel. Kunskaper i SAP och/eller andra ERP-system är klart meriterande.

Då arbetet innebär en hel del interna kontakter lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och god samarbetsförmåga. Vidare är du nyfiken, lösningsorienterad och kan arbeta med både högt och lågt inom ditt ansvarsområde!

Eftersom Kesko är en internationell koncern och mycket koordinering mellan olika länder sker inom produktinformation så behöver du kunna kommunicera på engelska. För oss är det viktigt att du står bakom Keskos värderingar, policys, riktlinjer och vår vision.

Ansökan

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Kesko tillämpar bakgrundskontroller som urvalskriterie och vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Har du frågor kring tjänsten kontakta då gärna Supply Chain Director Maria Andersson, se kontaktuppgifter nedan.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Maria Andersson
Telefon 070-4316915
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 16 mars 2021 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Kesko Sverige äger och driver verksamheter inom bygg- och infrastruktur. Bygghandel för proffs och konsumenter, infrastruktur så som elnät, telenät och vatten- och avlopp. Våra varumärken är K-Bygg, K-Rauta och Onninen.

Vi finns över hela Sverige, från Storuman i norr till Malmö i söder. Idag är vi 1400 medarbetare och vi fortsätter att växa.

Kesko Sverige är ett helägt dotterbolag till den finska koncernen K-Group som driver dagligvaruhandel, bilhandel samt bygg- och teknisk handel. K-Group har 45 000 anställda med verksamhet i 8 länder.

Alla vi som arbetar inom Kesko Sverige har ett gemensamt mål: att bli nr 1 i Sverige inom bygg- och infrastruktur och branschens mest attraktiva arbetsgivare.