Depåchef Nyboda

Depåchef Nyboda

Depåchef till Nyboda - vikariat.

Vill du verka i en framtidsbransch som bidrar till samhällsnytta och hållbar utveckling? Vill du ha ett viktigt och omväxlande arbete i ett av Sveriges största kollektivtrafikföretag? Då kan det här vara en möjlighet för dig! Nu söker Keolis en driven ledare med fokus inställt på våra resenärer, medarbetare och på vår miljö.

Om tjänsten

Som vikarierande depåchef ansvarar du för Keolis bussdepå i Nyboda i Stockholm. På depån arbetar ca 360 medarbetare, där merparten är bussförare som arbetar skift. Du kommer att ha 8 direktrapporterande chefer/driftledare samt stöd av HR Business Partner, verksamhetsutvecklare och business controller. Depån har även en egen underhållsavdelning med tillhörande verkstad där daglig service och löpande underhåll genomförs.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

I ditt ansvar ingår bland annat att:
  • följa upp direktrapporterande medarbetare för att säkerställa att depån uppnår mål och nyckeltal.
  • driva lokala stödprocesser på depån (hantera sjukfrånvaro, rehab, skador etcetera).
  • säkerställa att depåns medarbetare har rätt förutsättningar och kompetens.
  • kontinuerligt kommunicera information och resultat till medarbetare på depån.
  • ansvara för att depån arbetar enligt företagets systematiska arbetsmiljöarbete.
  • genomföra medarbetarsamtal med rapporterande chefer/driftledare.
  • samordna trafik, verkstad och servicehall för att säkerställa områdets trafikproduktion.
Du kommer att rapportera till Trafikområdeschef och du har 4 andra depåchefer i Stockholm Södras ledningsgrupp som du kommer samarbeta nära och utbyta erfarenheter med.

Det här behöver du ha

För att vara framgångsrik i denna roll söker vi dig som har relevant eftergymnasial utbildning alternativt längre relevant arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av att leda chef över chef i en större organisation med olika yrkeskategorier och där till exempel skiftarbete förekommer. Har du dessutom en teknisk bakgrund är det meriterande. Vi ser gärna att du har goda kunskaper i arbetsrätt och systematiskt arbetsmiljöarbete. Har du även erfarenhet av att ha arbetat med offentligt upphandlad verksamhet ses det som meriterande.

Utöver detta uttrycker du dig väl i svenska i både skrift och tal och har vana av att arbeta i Officepaketet och tillhörande verksamhetssystem.

I processen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker efter dig som är en skicklig ledare och tror på ett ledarskap där det att vara lyhörd, involvera, vara tillgänglig, engagera och stimulera står centralt. Du är lösningsorienterad, strukturerad samt har ett affärssinne med fokus på kostnadssidan. Du har förmåga att fatta beslut, hanterar stress på ett konstruktivt sätt och är tydlig och transparent i din kommunikation samt har en god samarbetsförmåga.

Det här får du av oss

Vi vill att du ska trivas och må bra och erbjuder dig därför friskvårdsbidrag och tillgång till Keolis förmånsportal med en mängd erbjudanden, både på friskvård och på produkter och tjänster. Keolis är en arbetsplats för dig som trivs i en miljö präglad av etnisk och kulturell mångfald, där klimatet är öppet och där vi respekterar varandras likheter och olikheter.

Tjänsten är ett föräldravikariat på heltid med start enligt överenskommelse.

Så ansöker du

Vår rekrytering sker löpande, vi ber dig därför att inkomma med din ansökan i form av CV så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är 2022-06-05 men tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Urvalet baseras på dina tidigare erfarenheter samt på dina inneboende personliga förutsättningar. Vi kommer därför ta hjälp av arbetspsykologiska testverktyg från Alva Labs.

Varmt välkommen med din ansökan!

Har du frågor är du välkommen att kontakta

Anders Lagerström, Trafikområdeschef Stockholm Södra på tfn: 072-236 82 22

Anna Uvhagen, HR Business Partner på tfn: tfn: 070-508 22 95

Klas Wallin, Unionen på tfn: 070-602 67 74

Patrick Holvander, Akademikerföreningen på tfn: 070-342 79 43

Sökord: buss, chef, ledare, ledning, transport
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Produktionsledning, Transport & Logistik, Administration & Ledning
Typ av anställning Vikariat
Hemsida http://www.keolis.se
Sista ansökningsdag 5 juni 2022 (15 dagar kvar)