Ekonomichef till Kemetyl, Stockholm

Ekonomichef till Kemetyl, Stockholm

Här får du chansen att jobba som affärsnära Ekonomichef i ett bolag som vill bidra till den gröna omställningen och tar ansvar för miljön!

Du känner mest sannolikt till T-Röd, T-Gul, T-Blå eller T-Grön, våra kemtekniska produkter som är riktiga klassiker på den svenska marknaden. Kemetyl har en lång historia med sina dryga 100 år inom kemiska konsumentprodukter. Till vår spännande tillväxtresa framåt söker vi nu en affärsnära ekonomichef med tyngdpunkt på controlling. Kanske är du ekonomichef idag eller så det här är ditt nästa steg?

En bred och självständig roll, där du har en kombinerad tjänst som Finance Manager och Business Controller. Rollen inkluderar ett personalansvar för ett lokalt redovisningsteam om 3 personer. Du rapporterar till CFO, sitter i den regionala ledningsgruppen och agerar bollplank till den svenska VDn och övrig ledning. Som ekonomichef sitter du på vårt huvudkontor i Haninge, med ca 50 medarbetare.

Dina huvudsakliga ansvarsområden som Ekonomichef:
 • Övergripande ansvar för den svenska redovisningen, kvalitetssäkring av bokslut och årsredovisningar
 • Controlling och stöd till produktion och säljare
 • Forecast och Budget
 • Rapportering
 • Personalansvar för 3 personer
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande. Du har minst 5 års erfarenhet, gärna mer, av redovisning och/eller controlling. Tyngdpunkten i tjänsten ligger inom controlling varför den erfarenheten ses som extra meriterande, men du behöver också ha goda kunskaper i redovisning. Vi tror även att du kommer att ha nytta av dina erfarenheter från att ha arbetat i en internationell miljö, med engelska som koncernspråk och har du erfarenhet från produktion/tillverkande bolag är det meriterande.

Personliga egenskaper:

På vårt kontor har vi god stämning och en prestigelös organisation med framåtanda. Den vi söker är en öppen och lättsam person. Rollen är operativ, men det är också viktigt att ha driv, affärsfokus och ledaregenskaper.

Som Ekonomichef på Kemetyl erbjuds du:
 • En nyckelroll på ett bolag som gått igenom en del förändringar, där du nu får chansen att påverka med frihet under ansvar
 • Kemetyl är ett stabilt internationellt bolag, där du kommer få en bra introduktion
 • Vår devis är att finns det ett mer miljövänligt sätt att göra saker på, ska Kemetyl vara först med det
Om Kemetyl:

Kemetyl Gruppen erbjuder en bred produktportfölj av konsumentprodukter inom bilvård, hem och trädgård. Utöver detta har Kemetyl en betydande produktion av teknisk sprit, som huvudsakligen används inom den offentliga sektorn i Sverige och Norge. Koncernen omsätter totalt ca SEK 1,1 miljarder med försäljning inte bara över hela Europa utan även i Afrika och Asien. Totalt har Kemetyl ca 180 medarbetare i 9 länder, två egna produktionsanläggningar, en tankterminal och flera lagerlokaler. Kemetyl är en av de absolut största aktörerna inom produktion, marknadsföring och försäljning av kemtekniska produkter i Europa. Företagets fysiska närvaro på flertalet marknader möjliggör en lokal närvaro hos kunderna och goda insikter i de olika marknadernas förutsättningar vilket säkrar en god servicenivå med hög leveranssäkerhet. Kemetyls mål är att ständigt tillverka innovativa, hållbara och tillförlitliga produkter. Vi utvecklar ständigt nya produkter som är bättre för miljön och användaren.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Kemetyl med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm på 070-712 9808 eller Jessica Blomgren på 073-942 5891. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en Bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Ekonomichef, chef, ekonomi, Finanschef, Finance Manager, Head of Finance
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)